Hashtags: top 50 van de meest gebruikte op sociale media

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.251 abonnees.

hashtags hashtag horeca #welovehoreca we love horeca

Twitter heeft ze. En Instagram, Tumblr en YouTube. En ook Facebook doet mee. Maar wat zijn hashtags nu eigenlijk? Hoe kan je ze gebruiken om je horecazaak nog meer zichtbaarheid te geven op het Internet? We leggen het je even uit. Je vind als slot ook de top 50 van de meest gebruikte hashtags. En als bonus, de top van de meestgebruikte hashtags door influencers en social media marketeers voor de horeca in 2023.

Wat is een hashtag?

We besparen je de achtergrondgeschiedenis. Een hashtag is een woord met daarvoor een hekje (#) zoals je dat kent van je telefoontoestel. Dat simpele hekje is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op het Internet. 

In het Nederlands zou je een hashtag kunnen vertalen als ‘label’. Hoewel dat niets zegt over het hoe en het waarom van het hekje, is het wel een goede uitleg van het gebruik ervan op sociale netwerken.

Plaats je er een in een geschreven bericht, dan wordt die een link. Die link verwijst naar berichten waarin hetzelfde woord wordt gebruikt. Je kan een hashtag daarom als een deur zien naar alles wat er op een sociaal netwerk gedeeld wordt over een specifiek onderwerp.

hashtag hashtags #

Hoe te gebruiken?

Op de meeste webpagina’s die hashtags ondersteunen werkt het heel simpel. Typ een hekje (#) gevolgd door een woord. Het woord dat je achter een hekje typt, wordt blauw en daarna aanklikbaar. En met één muisklik zie je dan wat de rest van de wereld te vertellen heeft over hetzelfde onderwerp.

Do’s

Hashtags hebben een dubbele functie. Je berichten zijn gemakkelijker te vinden. En je doet mee aan lopende conversaties. Door goede hashtags zien mensen wat je te vertellen hebt, hoeveel volgers je hebt en ook wat je met anderen wilt delen. 

Weet je dat #food en #foodporn twee van de meest gebruikte ter wereld zijn voor onze sector. Gebruik die dan zeker als je foto’s van je gerechten deelt.

Don’ts

Hashtags zijn makkelijk te gebruiken, maar ook makkelijk te misbruiken. Overmatig of misplaatst gebruik ervan kan leiden tot het verliezen van volgers of aangemerkt worden als spam.

Wij raden je dan ook aan:

  • maak ze niet te lang;
  • niet elk woord hoeft een hashtag te zijn;
  • gebruik geen willekeurige ongerelateerde.
  • gebruik op Facebook niet meer dan 5 hashtags

Dus, hoewel ze handig en leuk zijn, raden we je aan ze niet té veel te gebruiken. Gebruik je er meer dan vijf, dan wordt je bericht al gauw een codebrei. En je loopt het risico te worden gezien als een spammer.

Waar gebruik je hashtags?

Hashtags gebruik je op de populairste websites en sociale netwerken op het internet. Maar daar houdt het niet op. Zelfs als je op andere websites of offline hashtags gebruikt weten (veel) mensen wat je bedoelt.

#welovehoreca

Dagelijks screenen wij het internet op nieuws uit de horecasector. Dit met de bedoeling om het met jou en jouw (potentiële) gasten te kunnen delen op verschillende mediakanalen zoals deze Facebookgroep.

Wil je dat Horeca Webzine ook jouw bericht deelt? Vermeld dan in je nieuwsberichten op Facebook en Twitter ook steeds #welovehoreca. Op die manier vinden we die gemakkelijk terug. En gaat het delen nog vlugger.

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Top 50 hashtags op Instagram

Om je te helpen zetten we hieronder de top 50 van de – op vandaag – de meest gebruikte hashtags op Instagram. In het vet staan die gerelateerd aan de horecasector en quasi steeds toepasbaar voor iedere post. Genoeg om af en toe eens af te wisselen.

#love

#instagood

#fashion

#photooftheday

#beautiful

#art

#photography

#happy

#picoftheday

#cute

#follow

#tbt

#followme

#nature

#like4like

#travel

#instagram

#style

#repost

#summer

#instadaily

#selfie

#me

#friends

#fitness

#girl

#food

#fun

#beauty

#instalike

#smile

#family

#photo

#life

#likeforlike

#music

#ootd

#follow4follow

#makeup

#amazing

#igers

#nofilter

#dog

#model

#sunset

#beach

#instamood

#foodporn

#motivation

#followforfollow

Top hashtags voor de horeca

Hieronder de hashtags die wereldwijd het vaakst gebruikt worden door de influencers en social media marketeers voor de horecasector in 2023. 

#food

#foodporn 

#foodie 

#instafood 

#foodphotography 

#foodstagram 

#yummy 

#instagood 

#love

#foodblogger 

#foodlover

#delicious 

#homemade 

#healthyfood 

#photooftheday 

#picoftheday 

#dinner 

#foodgasm 

#foodies

#tasty 

#cooking 

#instadaily 

#lunch 

#bhfyp 

#restaurant 

#welovehoreca

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: Shopify

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights