Hashtags: top 100 van de meest gebruikte

5/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Twitter heeft ze. En Instagram, Tumblr en YouTube. En ook Facebook doet mee. Maar wat zijn hashtags nu eigenlijk? Hoe kan je ze gebruiken om je horecazaak nog meer zichtbaarheid te geven op het Internet? We leggen het je even uit. Je vind als slot ook de top 100 van de meest gebruikte hashtags.

Wat is een hashtag?

We besparen je de achtergrondgeschiedenis. Een hashtag is een woord met daarvoor een hekje (#) zoals je dat kent van je telefoontoestel. Dat simpele hekje is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op het Internet. 

In het Nederlands zou je een hashtag kunnen vertalen als ‘label’. Hoewel dat niets zegt over het hoe en het waarom van het hekje, is het wel een goede uitleg van het gebruik ervan op sociale netwerken.

Plaats je er een in een geschreven bericht, dan wordt die een link. Die link verwijst naar berichten waarin hetzelfde woord wordt gebruikt. Je kan een hashtag daarom als een deur zien naar alles wat er op een sociaal netwerk gedeeld wordt over een specifiek onderwerp.

Hoe te gebruiken?

Op de meeste webpagina’s die hashtags ondersteunen werkt het heel simpel. Typ een hekje (#) gevolgd door een woord. Het woord dat je achter een hekje typt, wordt blauw en daarna aanklikbaar. En met één muisklik zie je dan wat de rest van de wereld te vertellen heeft over hetzelfde onderwerp.

Do’s

Hashtags hebben een dubbele functie. Je berichten zijn gemakkelijker te vinden. En je doet mee aan lopende conversaties. Door goede hashtags zien mensen wat je te vertellen hebt, hoeveel volgers je hebt en ook wat je met anderen wilt delen. 

Weet je dat #food en #foodporn twee van de meest gebruikte ter wereld zijn voor onze sector. Gebruik die dan zeker als je foto’s van je gerechten deelt.

Don’ts

Hashtags zijn makkelijk te gebruiken, maar ook makkelijk te misbruiken. Overmatig of misplaatst gebruik ervan kan leiden tot het verliezen van volgers of aangemerkt worden als spam.

Wij raden je dan ook aan:

  • maak ze niet te lang;
  • niet elk woord hoeft een hashtag te zijn;
  • gebruik geen willekeurige ongerelateerde.
  • gebruik op Facebook niet meer dan 5 hashtags

Dus, hoewel ze handig en leuk zijn, raden we je aan ze niet té veel te gebruiken. Gebruik je er meer dan vijf, dan wordt je bericht al gauw een codebrei. En je loopt het risico te worden gezien als een spammer.

hashtags

Waar gebruik je hashtags?

Hashtags gebruik je op de populairste websites en sociale netwerken op het internet. Maar daar houdt het niet op. Zelfs als je op andere websites of offline hashtags gebruikt weten (veel) mensen wat je bedoelt.

#welovehoreca

Dagelijks screent Horeca Webzine het Internet op nieuws uit de horecasector. Dit met de bedoeling om het met jou en jouw (potentiële) gasten te kunnen delen op verschillende mediakanalen. En deze website.

Wil je dat Horeca Webzine ook jouw bericht deelt? Vermeld dan in je nieuwsberichten op Facebook en Twitter ook steeds #welovehoreca. Op die manier vinden we die gemakkelijk terug. En gaat het delen nog vlugger.

Top 50 hashtags op Instagram

Om je te helpen zetten we hieronder de top 100 van de – op vandaag – de meest gebruikte hashtags op Instagram. In het vet staan die gerelateerd aan de horecasector en quasi steeds toepasbaar voor iedere post. Genoeg om af en toe eens af te wisselen met een serie van 5 hashtags.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Meest gelezen