Serveer jij ook halal ‘varkensvlees’ in 2021?

5/5
burger impossible vlees varkensvlees halal

Een Amerikaans bedrijf heeft een vleesloos varkensvleesproduct gelanceerd. “Impossible Pork”, het nieuwste aanbod van het Amerikaanse bedrijf “Impossible Foods”, debuteerde vorig jaar op de CES technologieconferentie in Las Vegas, en heeft nu een groot succes.

Varkensvlees

Het nieuwe product is gemaakt met soja-eiwit en ontworpen om duurzaam te zijn met behoud van het uiterlijk, de ‘cuisson’ en de smaak van echt vlees. Vergelijkbaar met de “Impossible Burger” van hetzelfde bedrijf, volgens alnas.fr.

Het werd op de markt gebracht in het kader van een zoektocht naar alternatieven voor varkensvlees in Azië, waar varkenspest het aanbod van varkensvlees in de afgelopen jaren heeft verminderd. Indien sommigen het nieuwe product echt wel willen waarderen, vragen anderen zich af of een ​​product consumeren dat de smaak van dit ‘verboden’ vlees nabootst wel het halal is.

impossible burger vlees varkensvlees halal

Diversiteit aan vleesvervangers

Volgens dezelfde bron is dit product ook bedoeld voor consumenten die op zoek zijn naar meer gevarieerde vleesvervangers en zou het een levensvatbare optie kunnen worden voor mensen die om religieuze redenen geen varkensvlees eten, waaronder moslims, joden of andere geloofsovertuigingen.

Voor joden en moslims, die het altijd al wilden eten, is de lancering van ‘Impossible Pork’ nu een ideale kans om het te proeven. Wat Abrar Al-Heeti betreft, moslim en journalist die ‘Impossible Pork’ voorproefde, verklaarde dat nieuwe product een zachte ‘bite’ en smaak had, vergelijkbaar met kip, maar toch smaakvoller.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link of deel het in onze Facebookgroep.


Bron: Bladi.net

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights