• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Oud-voorzitter Mastercooks Guy Van Cauteren is niet meer

Horeca Webzine by Horeca Webzine
27/11/2020
in Nieuws, The Mastercooks of Belgium
0
voorzitters-The-Mastercooks-023

Guy Van Cauteren, tweede van links, achter Pierrot Fonteyne die eerder dit jaar ook overleed

340
VIEWS

Lees ook:

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

Na voetbal en cabaret nu ook een experiment in 5 cafés

Met hun 40 jaar bestaan moest 2020 een feestjaar worden voor The Mastercooks of Belgium. Eerder dit jaar verloren ze al hun oud-voorzitter Pierrot Fonteyne. Gisteren overleed nu ook hun oud-voorzitter Guy Van Cauteren op zeventigjarige leeftijd na een lange strijd tegen het coronavirus. We kennen de chef van het tweesterrenrestaurant ‘t Laurierblad in Berlare en als één van de eerste Vlaamse TV-koks.

‘t Laurierblad 

In 1979 opende Guy Van Cauteren het restaurant ‘t Laurierblad in Berlare dat uitgroeide tot een echt begrip in de regio en verder daarbuiten. De chef behaalde twee sterren in de Michelingids en in 1993 haalde hij ook een bronzen medaille op de Bocuse d’Or in Frankrijk. Hij was ook een van de eerste TV-koks van Vlaanderen. In 2013 hing hij zijn koksmuts aan de haak om meer te genieten van zijn vrije tijd en zijn familie.  

Guy Van Cauteren sukkelde al even met zijn gezondheid. Hij raakte besmet met het coronavirus en lag al een hele tijd in het ziekenhuis. Gisteren, woensdag 25 november, werd het virus hem fataal.

guy van cauteren groot
Foto: The Mastercooks of Belgium

Oud-voorzitter Mastercooks

The Mastercooks of Belgium verliezen met de Guy Van Cauteren dit jaar een tweede oud-voorzitter. Pierrot Fonteyne die eerder dit jaar overleed aan COVID-19 was bijna tien jaar voorzitter van de vereniging toen hij in 1998 werd opgevolgd door Guy Van Cauteren.

Guy Van Cauteren heeft het werk van Pierrot verder gezet door de vereniging te democratiseren en een gelijke behandeling van de landstalen te verzekeren. Hij ging ervan uit dat iedereen de twee talen moest begrijpen en dat iedereen zijn of haar eigen taal sprak.  

Tijdens zijn voorzitterschap zag Guy Van Cauteren het sociale landschap langzaam wijzigen. 

Guy Van Cauteren (in het Masterboek): “In onze werkmentaliteit zaten we nog in de jaren 1920. We werkten toen 60 tot 70 uur per week en we verwachtten dat ook van onze medewerkers. We hadden de harde leerschool in Franse restaurants achter de rug waar onze ‘patrons’ ons tot het uiterste dreven. En wij deden hetzelfde met onze medewerkers. Terwijl dat toen al niet meer van de tijd was en zich wreekte op zowel sociaal als familiaal gebied. Het respect voor de medewerkers is toen langzaam gegroeid. En nu is het tegendeel waar en hebben de medewerkers nog maar weinig respect voor de chefs.”

partner Resengo overlegcomité corona Horeca Webzine juridisch staartje
- ADVERTENTIE -

In de keuken van nu zag Guy Van Cauteren veel parallellen met de nouvelle cuisine die in zijn tijd opgang maakte. De nieuwe keuken wilde meer eenvoud brengen en bracht ons nieuwe terroir ingrediënten. 

Je engageren als voorzitter van een organisatie in combinatie met een restaurant dat goed draaide, was niet evident. Daarom heeft Guy Van Cauteren maar 1 mandaat als voorzitter gedaan.

“Het was een grote uitdaging om al die individualistische chefs, samen te brengen rond dezelfde solidariteit en dezelfde ideeën. Maar er is altijd een grote uitwisseling geweest, zowel positief als negatief.”

Tags: mastercooksnieuwsThe Mastercooks of Belgium
ShareTweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Luxemburgse horeca dicht tot 15 december

Next Post

Niet 1 Belgische koningin heeft zoveel koks geïnspireerd.

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
koningin Horeca Webzine

Niet 1 Belgische koningin heeft zoveel koks geïnspireerd.

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021
IYFV 12 radijzen groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: radijzen, de pittige groentjes die de lente maken

02/04/2021
Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

01/04/2021
experiment bar café

Na voetbal en cabaret nu ook een experiment in 5 cafés

01/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.