De Griekse Frituur – O Geros in Genk, niet zomaar een Griek

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

De Griekse Frituur - O Geros in Genk

‘De Griekse Frituur’ en het gastronomische restaurant ‘O Geros’ van de heel ondernemende familie Nelles-Tzamouranis smolten in 2020 samen tot een Grieks eethuis. Easy, shared, restyled, healthy en cosy Greek street food zijn er de sleutelwoorden. Maak kennis met Vallina, Sari, Mariane, Anna en Marcel. Als abonnee van Horeca Webzine ontvang je misschien komende zaterdag al een ‘gastro mārie bon’ om er te gaan genieten van de lekkere restylde Griekse specialiteiten.  

Eén grote familiezaak 

Waar papa Marcel en dochter Sari ‘De Griekse Frituur’ runden, en mama Mariane en dochter Vallina ernaast het gastronomische restaurant ‘O Geros’ onder hun hoede hadden, besliste de ondernemende horecafamilie heel bewust voor één grote familiezaak. 

Halfweg 2020 zijn ‘De Griekse Frituur’ en restaurant ‘O Geros’ versmolten tot één hartelijke zaak waarin je als gast verwend wordt met Greek streetfood, restyled en shared. Met keuze tussen ‘eat in’ (als het weer mag) en ‘take out’.

griekse frituur restaurant grieks genk mariane anna

Een logische stap in het groeiverhaal

Chef Mariane: “Dit voelt voor ons als een logische volgende stap in ons groeiverhaal. Een verhaal dat begon in 1974 bij mijn ouders Nico en Anna en sinds 1980 op Vennestraat 1 verteld wordt.” 

‘De Griekse Frituur’ en ‘O Geros’ zijn één grote ruimte geworden, waarbij er aparte ingangen zijn voor wie er blijft eten en voor wie gerechten komt afhalen. 

“We staan nu met één team in de zaak. Een hereniging van het gezin, zou je kunnen zeggen”, aldus nog Mariane.

griekse frituur restaurant grieks genk familie nelles

Menukaart

Op de menukaart staan er gerechten van beide concepten: Anna’s style (de gerechten van De Griekse Frituur) en de verfijnde klassiekers in O Geros style. Kwaliteitsvolle ingrediënten zijn de basis geweest en dat blijft zo. 

En we nemen nog een andere succesformule mee, namelijk het cadeautjesarrangement: tijdens een maaltijd wordt bv een jarige meerdere keren verrast met culinaire geschenken.

Cadeaupaketten 

Ook cadeaupakketten zijn samengesteld met Griekse lekkernijen en in de nabije toekomst komen er nog heel wat andere ideeën. Met z’n vieren zijn ze een creatieve ondernemende familie en spelen graag in op culinaire trends waarin ze zelf geloven. 

“Een horecazaak moet evolueren, net zoals elk bedrijf! Zo blijft het voor ons ook boeiend. Zelf heb ik enkele jaren geleden het kookboek De keuken van Yaya uitgebracht. En Vallina zette haar schouders onder Vallina’s Gin. We zitten hier nooit stil”, glimlacht Mariane. 

Fast casual dining

Fast casual dining is een wereldtrend die ook past bij het publiek van ‘De Griekse Frituur – O Geros’. 

“We vertalen die trend naar onze zaak op een authentieke manier. De toppers uit de beide concepten bleken heel goed bij elkaar aan te sluiten. We hebben ze wat gerestyled en nu passen ze perfect in het geheel”, volgens Marcel, de man van Mariane en papa van Vallina en Sari. 

“Daarnaast hebben onze klanten de laatste tijd echt het plezier van kwaliteitsvolle afhaalgerechten ontdekt. Daar spelen we dus voluit op in. En ook gezonde gerechten – met aandacht voor vegetarische en veganistische opties – zijn meer en meer op onze menukaart te vinden.”

Lekker eten in een gezellige sfeer

Vallina: “Voor de vaste klanten was het in het begin allemaal nog wat nieuw, maar we hebben vlug gemerkt dat zij zich gemakkelijk aanpassen. 

De eerste keer dat ze komen, leggen we hen het nieuwe concept rond ‘fast casual dining’ heel goed uit. Daarbij kunnen ze rustig hun keuze uit het menu maken, dan bestellen aan de toog of digitaal, en worden aan tafel bediend. 

Welkom aan de familietafel

Ook het familiale karakter van de zaak is steeds heel belangrijk geweest. 

“Mensen komen niet alleen naar De Griekse Frituur – O Geros voor het lekkere eten, maar ook voor het warme, gastvrije onthaal. Als gasten zeggen dat ze zich thuis voelen bij ons, is dat het mooiste compliment. Nu we met het hele gezin samen in de zaak staan, wordt dat gevoel alleen maar sterker”, besluit Sari, de ‘benjamine’ van het gezin.

De Griekse Frituur - O Geros in Genk, niet zomaar een Griek 1

De keuken van Yaya 

Hoewel de Griekse keuken gezond en heel toegankelijk is, heeft ze nog weinig ingang gevonden in de lage landen, volgens Mariane. Nochtans zijn de recepten eenvoudig in te passen in onze eigen Vlaamse keuken.

Daarom heeft ze er haar missie van gemaakt om in een boek haar Griekse familiekeuken naar Vlaanderen te brengen.

In ‘De keuken van Yaya’ – ‘oma’ in het Grieks – word je vergast op recepten uit de familiekeuken en authentieke verhalen.

Het boek weerspiegelt het familiegevoel van één van de eerste ‘migranten’. Ook doorspekt met tips and tricks van de cheffe. En van Yaya!

de griekse frituur o geros cover

Griekse Frituur – O Geros

Vennestraat 1, 3600 Genk

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights