Veldhospitaal bij ’t Gravenhof op zaterdag 24 oktober om horeca te reanimeren

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.139 abonnees.

veldhospitaal-Horeca-Webzine

Op zaterdag 24 oktober wordt tussen 11 en 17 uur een militair veldhospitaal opgesteld bij Hostellerie ’t Gravenhof in Torhout met als doel te helpen de horecasector te reanimeren. Ook ‘The Andrew Sisters’ worden daarbij opnieuw een beetje tot leven gewekt.

Boodschap van hoop

Het initiatief wordt opgezet en gesteund door heel wat Vlaamse ondernemers uit diverse sectoren. Met erkenning voor de ernst van COVID-19 en met respect voor alle veiligheidsmaatregelen wensen ze een audiovisueel sterk onderbouwde boodschap van hoop brengen. Alsook een pleidooi voor samenwerking en creativiteit, een getuigenis over veerkracht en overlevingsdrang met een poging om te inspireren en hier samen sterker uit te komen.

Positieve ingesteldheid, creativiteit en samenwerking

Uitdagingsexpert Didier Decoster zal er samen met verschillende lokale ondernemers toelichten hoe een positieve ingesteldheid, creativiteit en samenwerking het verschil kunnen maken in omstandigheden die onomwonden als levensbedreigend mogen omschreven worden.

250px-TorhoutLocatie-gravenhof

Torhout

Torhout werd niet toevallig als locatie gekozen. Torhout was in het verleden zowel slagveld, als gastheer voor de ondertekening van akkoorden die een kantelpunt vormden voor België richting rust en vrede.

Wanneer de samenleving als geheel, en de horeca in het bijzonder, vandaag in oorlog is met de onzichtbare vijand COVID-19, passen deze paralellen perfect bij het verhaal wat er zaterdag aanstaande zal gebracht worden.

partner biofase gravenhof
– ADVERTENTIE –

Hostellerie ’t Gravenhof

Hostellerie ’t Gravenhof in Torhout heeft een bijzonder zwaar traject achter de rug in de afgelopen periode, maar slaagt erin om zichzelf steeds opnieuw te gaan heruitvinden.

Rasonderneemster en voormalig horeca-ambassadrice Stéphanie Van den Heuvel is een fenomenaal voorbeeld van de veerkracht die we allen nodig hebben in deze dagen. Na zo’n drie jaren wegenwerken stond de organisatie van Hostellerie ’t Gravenhof al op scherp wanneer de eerste lockdown werd afgekondigd.

Dankzij haar positieve ingesteldheid, creativiteit en samenwerking met lokale ondernemers wist in de afgelopen periode dapper het hoofd boven water te houden.

Samen met een tiental lokale ondernemers ging ook zij toen bijna naadloos over van feestzaal naar take-away, over een gesmaakte pop-up naar een uniek vintage-concept. En dit volledig coronaproof!

gravenhof-Horeca-Webzine-catering-feestzaal
Foto: MVN

Militair veldhospitaal

De metafoor van het militair veldhospitaal ter reanimatie van de oorlogsslachtoffers is hier dus absoluut op zijn plaats. Het herkaderen van de crisis als uitdaging die ook uitnodigt om te innoveren. Het is een collectieve verantwoordelijkheid om onszelf in vraag te stellen, onze kerncompetenties en waarden te omarmen, niet vergeten om af en toe eens flink te lachen en ons moreel hoog te houden.

gratis abonnement Horeca Webzine

 

Hoop en vertrouwen

Er is nood aan positieve getuigenissen en woorden van hoop en vertrouwen in onze weerbaarheid. Net zoals ‘The Andrew Sisters’ de mannen in de frontlinie een hart onder de riem staken, goed wetende dat een aantal van hen onvermijdelijk veel te snel postume helden zouden worden.

Bron: Het Nieuws van West-Vlaanderen

 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights