Een goede eigen website voor je horecazaak maak je met deze 5 tips

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.197 abonnees.

website-Horeca-Webzine

Geen enkel horecabedrijf kan nog zonder een eigen website. Zelfs al verkoop je geen producten online, dan nog kan je met jouw website jouw bedrijf voorstellen en vertellen wat je te bieden hebt. Enkele tips.

Jouw website maken

Een website voor jouw horecazaak maken is een beetje als een huis bouwen. Je hebt een stukje grond nodig (de hosting), een adres (de domeinnaam) en een hoop bouwmaterialen om je huis te bouwen (de content of inhoud).

1- Claim een domeinnaam

Het adres van een website noemen we de domeinnaam. Heb je al een webadres in gedachten? Het is wel leuk om de naam van jouw zaak in een domeinnaam te zien veranderen. 

Maar als de naam van jouw horecazaak lang, of moeilijk te spellen is, dan heb je misschien iets aan deze tip.  gemeente of regio waar ze willen gaan eten. 

Tip: Als mensen op zoek gaan naar een restaurant in een bepaalde stad, dan googlen ze in de meeste gevallen niet de naam van de zaak. De meest gebruikte sleutelwoorden in dit geval zijn ‘restaurant’ en de gemeente of regio waar ze willen gaan eten.

website

2- Regel de hosting van je website

Wie een website wil bouwen, moet ook aan de hosting denken. Dit is het beschikbaar maken van bestanden voor het internet. 

Hiervoor heb je ruimte op een server nodig, want dat is waar je bestanden zullen staan. Aanbiedingen van gratis hosting zijn schering en inslag, maar echt niet aan te raden. Bekijk liever de mogelijkheden van een betrouwbaar hostingbedrijf.

MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.  
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? KLIK HIER.

3- Laad de content op je website

Een website zonder tekst en foto’s stelt natuurlijk niet veel voor. Daarom heb je ook inhoud of content nodig.

Dat kunnen entertainende en interessante blogposts, handige instructievideo’s of alleszeggende infografieken zijn. Er bestaan verschillende systemen om je inhoud op je website te posten.

4- CMS

De meest actuele manier om een site te maken is het Content Management System of beter gekend als CMS. Je moet helemaal geen computerfreak zijn om hiermee aan de slag te kunnen gaan. 

Je downloadt eigenlijk een site die een professioneel team voor je heeft gebouwd. Natuurlijk moet je wel nog de vormgeving, inhoud en gewenste functionaliteiten wijzigen en toevoegen. Zo kan je jouw site uitbreiden met een fotoalbum, kalender, forum of bijvoorbeeld een webwinkel. 

Een CMS-website staat gewoon online en kan op elke computer worden bewerkt als je bent ingelogd. Onze persoonlijke voorkeur gaat naar WordPress. Heel gebruiksvriendelijk. En de manier waarop deze site is gemaakt.

Je kan de uitwerking uitbesteden aan een professionele webdesigner die naar jouw wensen luistert en dit in de gepaste vorm giet. Je website en/of webwinkel wordt volledig op maat gemaakt! Je kan dan na een korte opleiding jouw site verder onderhouden.

MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.  
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

5- Een goede website is niet enkel mooi

Een mooie site brengt je bedrijf niet veel op als die niet bezocht wordt! Maak er op alle mogelijke manieren reclame voor.

Zorg dat je site of webwinkel goed gevonden kan worden in de zoekmachines. SEO of Search Engine Optimization is een hele kunst.

Je webbouwer of een gespecialiseerd SEO-agentschap adviseert hoe je content moet schrijven die door de zoekmachines opgepikt wordt.

Maak een pagina aan op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram,… Maar zorg ervoor dat die pagina’s enkel als ondersteuning dienen van je eigen website. Zij mogen geen doel op zich worden! Ook voor je Sociale Media kan je beroep doen op professionele ondersteuning.

Ook je organisatie of opleidingscentrum hier in de carrousel? KLIK HIER.

Conclusie

Voor elk horecabedrijf, klein of groot, met simpele of complexe vereisten, met een beperkt of groot budget is een website een must en de ideale manier om de online aanwezigheid te versterken. Laat je hierbij helpen.

 

Bronnen: creativemarketing | claimjouwidee | combell | publi4you | WordPress

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights