Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.143 abonnees.

De komst van de driesterrenchef Gilles Goujon heeft het kleine dorpje in de Corbières letterlijk nieuw leven ingeblazen. Maar hij heeft ook het geluk van de producenten in de hele regio vergroot.

Auberge Vieux Puits

In Fontjoncouse, een klein stadje in de hoge Corbières (Aude, Frankrijk), zijn er 3 sterren voor 146 inwoners. Drie Michelinsterren, zoals die sinds 2010 zijn toegekend aan Auberge Vieux Puits. De zaak werd in 1992 overgenomen door Gilles en Marie-Christine Goujon.

De chef is charismatisch, warmhartig, grappig, maar ook vreselijk veeleisend wat betreft de kwaliteit van de producten die hij met zijn talentvol team omtovert tot goddelijke bereidingen. Genoeg om de hele wereld te laten rennen van Parijs, Chicago, Tokio, naar Fontjoncouse, een dorp weg van alle steden temidden witgloeiende stenen, struikgewas en wijngaarden. 

Hier is geen modeboetiek of luxe-spa, geen luchthaven en zelfs geen treinstation. Oh ja, er is wel helihaven; een stukje weiland geleend door Pascal en Marie-Noëlle Brinquier, twee imkers geïnstalleerd in de commerciële nasleep van het restaurant.

Economisch wonder voor de streek

Het driesterrenrestaurant is een echte economische krachtpatser voor de regio. Fontjoncouse was gedoemd om te verdwijnen, zoals zoveel van die kleine Franse dorpen. En dan kwamen Gilles en Marie-Christine er aangekomen met hun onveranderlijke overtuiging. 

Iedereen zou de zaak tijdens de eerste twee winters hebben laten vallen. Het was verschrikkelijk onmenselijk. Maar ze bleven. “Tegenwoordig is het een economisch wonder”, verheugt de burgemeester van Fontjoncouse, Éric Brissot.

Gilles Goujon Horeca Webzine

Ambassadeur van de lokale producten

“Met Gilles is vertrouwen al vijfentwintig jaar wederzijds. Hij is een geweldige ambassadeur. Het genereert voor ons loyale klanten, liefhebbers van kwaliteitsproducten, die hij stuurt naar de markten in Lézignan, Narbonne of Port-la-Nouvelle”, vertelde Jean-Baptiste Gaschard van de Ferme Carrus, gelegen in Mayronnes. Hij produceert kazen en vooral eieren voor de specialiteit van de chef: Carrus ei “verrot” met truffelsap.

Ook in België lokale ambassadeurs

Ook België heeft lokale ambassadeurs zoals Gilles Goujon, namelijk “The Mastercooks of Belgium“. Ze toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk is. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. 

Lees meer over Gilles Goujon in Fontjoncouse.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: Le Parisien | Foto: TopSud News/Christian Goutorbe

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights