Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft volledige steun aan de uitbaters die de avondsluiting van hun café of restaurant naast zich neerleggen. “De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19 uur”, zo klinkt het strijdbaar bij de voorzitter Robèr Willemsen.
KHN
Koninklijke Horeca Nederland, opgericht in 1883, is de grootste ondernemersorganisatie in Nederland in de horecabranche, met ruim 20.000 aangesloten leden. De organisatie tracht een zo goed mogelijk ondernemersklimaat voor de horecaondernemer te creëren.
Voorzitter
Robèr Willemsen is eigenaar van POL Rotterdam, Café Melief Bender en Proeflokaal De Pui in Rotterdam en Brasserie Wijnbar Muller & Co in Berkel en Rodenrijs en in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij was van 2014 tot 2016 voorzitter van KHN Rotterdam.
Sinds 1 juni 2016 is Robèr Willemsen voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Falend overheidsbeleid
Dirk Beljaarts zegt ’alle begrip’ te hebben voor uitbaters die ondanks de horeca-avondklok gewoon openblijven nadat de klok zeven heeft geslagen.
“Na twintig maanden falend overheidsbeleid is het draagvlak bij KHN en ondernemers tot het nulpunt gedaald. We accepteren niet dat er nóg meer maatregelen over de sector worden afgekondigd”, zo meldt Beljaarts in samenspraak met KHN-voorzitter Robèr Willemsen.
Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysaus
Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een...
Open ravioli met varkenstong, varkenspoot en mix van paddenstoelen
Varkenspoot en varkenstong zijn echt ouderwetse ambachtelijke stukken vlees die Francesca Sterckx heel graag verwerkt tot een gastronomische hoogstandjes. Ze is...
Goulash van rund
Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is...
Kwestie van overleven
Volgens de branchevereniging is het negeren van de kabinetsmaatregelen ook simpelweg een kwestie van overleven.
“De financiële rek is er echt uit. De aangekondigde steun tijdens eerdere lockdowns is nooit tot 100 procent schadevergoeding gekomen. De grens van het betamelijke is bereikt”, zo staat te lezen in een verklaring als reactie op de ’milde lockdown’ die het kabinet vanavond wil afkondigen.
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Vrije keuze
Volgens KHN werkt de huidige situatie waarin bezoekers bij het binnenkomen in een zaak om een QR-code wordt gevraagd, zo goed als vlekkeloos
“Laat de ondernemers en gasten er zelf uitkomen. Een gang naar de horeca is en blijft een vrije keuze waarbij de overheid echt niet nodig is.”
De maat is echt vol!
Binnen de belangenvereniging is vanochtend langdurig overlegd over de nieuwste Covid-maatregelen.
Waar KHN haar leden de afgelopen periodes steevast adviseerde de landelijke regels na te leven en hooguit via een gang naar de rechter veranderingen af te dwingen, wordt deze lijn nu bewust doorbroken.
Asperges, het witte goud dat 10 jaar op hetzelfde veld wordt geteeld
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op
Geloof het of niet, maar je menukaart is een niet te missen tool voor je restaurantmarketing.
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips
Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat...
Dit is software die je horecazaak écht vooruit helpt in 2023
Software in jouw horecazaak? Je bent toch horecaondernemer, geen IT’er. Klopt! Maar dat neemt niet weg dat horeca software jouw...
Steun en begrip voor verzet
Er wordt hardop steun en begrip uitgesproken voor verzet tegen de nieuwste coronaregels. ’De maat is echt vol’, zo schetst de koepel.
Beljaarts: “We hebben gedurende bijna twee jaar letterlijk alles gegeven en opgeofferd voor de volksgezondheid, want die staat ook bij ons op nummer 1. Maar het is echt een brug te ver om deze nieuwe maatregelen door te voeren, zonder de geringste onderbouwing.”
Horeca is veilig
De uitgaanskoepel wijst op bron- en contactonderzoeken van het RIVM en GGD’s waaruit blijkt dat nog geen drie procent van de besmettingen aan de bar of dis wordt opgelopen.
“Terwijl de horeca veilige plekken biedt, wordt de rekening van het falende kabinetsbeleid opnieuw bij het MKB en onze leden gelegd”, zo fulmineert Beljaarts.
Hij verwijt het kabinet laksheid: “Er was twintig maanden de tijd om de zorgcapaciteit uit te breiden en het zorgpersoneel fatsoenlijk te belonen en waarderen voor het verrichte werk. En waarom loopt Nederland achteraan in Europa bij het zetten van een boosterprik”, zo vraagt de KHN-top zich in een open verklaring af. LEES MEER…
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bron: Telegraaf | Coverfoto: Rotterdamse horecaondernemer