Pure C, het sterrenstaurant van Sergio Herman in Cadzand, zet geen vlees meer op het menu. “We moeten als chefs het goede voorbeeld geven”, oordeelt de bekende (tv-)kok en culinair ondernemer. Volgens culinair journalist Willem Asaert is deze beslissing niet baanbrekend, maar wel belangrijk. Als iemand als Sergio Herman zo’n stap zet, kan dit de trend gevoelig versnellen.
Geen vlees meer
Wie binnenkort in sterrenrestaurant Pure C van Sergio Herman gaat eten, zal op de menukaart geen vlees meer aantreffen. Toch is Sergio Herman geen prediker geworden van de vegetarische gemeenschap.
Het restaurant legde altijd al de nadruk op wat er uit de zee komt en zal dat nu nog meer gaan doen. Zo vertelt Sergio Herman en zijn kompaan Syrco Bakker het aan Dietert Bernaers van Het Laatste Nieuws: “Onze zaak ligt op het Noordzeestrand, eigenlijk is het de logica zelve dat we enkel nog vis, schaal- en schelpdieren uit die zee serveren.”
Reeds een maand
Pure C ging een maand geleden al aan de slag met de beslissing om geen vlees meer aan te bieden en dat heeft nog niet voor een stormloop aan opmerkingen gezorgd.
“Voor de zekerheid had ik toch één hoofdgerecht met vlees ontwikkeld, maar dat is tot nu toe geen enkele keer besteld”, vertelt Bakker nog aan HLN.
Speel mee met en lees verder onder de winactie.
Voorbeeld
Met de beslissing zeggen de chefs het goede voorbeeld te willen geven en andere chefs aanzetten om minder vlees op de kaart te zetten.
Volg jij dit voorbeeld? Laat het ons hieronder weten in een reactie.
Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!
Bron: Het Laatste Nieuws