We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: het zomert en dat luidt de start van het zomerbarbecueseizoen in. VLAM vroeg aan duizend Belgen wat zij het liefst op de rooster leggen. Worst blijkt het populairste barbecuevlees, gevolgd door brochettes, spek en steak.
Inhoudsopgave
BBQ en barbecueën
Wel 71% van de Belgen vindt dat barbecueën een traditie is die niet verloren mag gaan. Dat blijkt uit onderzoek van VLAM*.
Gemiddeld tien keer per jaar zitten we gezellig rond de BBQ, zowel thuis met het gezin als elders (bij familie, vrienden, evenementen,…). Bij meer dan de helft van de Belgen (54%) begint het te kriebelen om te barbecueën van zodra het mooi weer wordt.
Hotel-Restaurant De Kommel
Weilandshof
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? Word Community Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Liefst vlees op de grill
Voor 53% van de barbecueënde Belgen is vlees onmisbaar op de BBQ. Verder heeft 25% heel graag vlees bij een barbecue en 15% liefst wel.
Voor slechts 7% hoeft vlees dus niet. De producten die het vaakst op de barbecue belanden, zijn vooral worsten (34%), brochettes (21%), spek (16%) en steak (16%). Ook ribbetjes (15%) en vis (al dan niet in papillot, 14%) zijn populair.
Side Dishes
Bij een barbecue horen ook groenten (zowel in salades als gegrild), vinden we: voor 32% van de ondervraagden zijn ze onmisbaar, 37% wil ze heel graag en 23% heeft ze er liefst wel bij.
Voor slechts 8% van de Belgen hoeven groenten dus niet. Sla, tomaten, komkommer en geraspte wortelen zijn de favoriete koude groenten van de Belg. Paprika, aubergine, courgette, ajuin, champignons en maïs zijn dan weer de groenten die het vaakst op de rooster gelegd worden.
Dit zijn de 10 meest bestelde gerechten in Europa
Dit zijn in 2024 de 10 meest bestelde gerechten op restaurant in elk Europees land. Ze geven een goed beeld...
Dit zijn de 8 nieuwe Groene Michelinsterren in Nederland
De uitreiking van de Nederlandse Michelinsterren 2024 vond plaats op 7 oktober tijdens de horecavakbeurs BBB in het MECC in...
Horeca Webzine in 2025: meer synergie met en tussen de partners
Horeca Webzine zet in 2025 een ambitieuze stap naar de toekomst door meer synergie te creëren met en tussen de...
Serveer ook een eitje meer op vrijdag 11 oktober
Wereld Ei Dag of Wereldeidag, jaarlijks gevierd op de tweede vrijdag van oktober is een internationale dag die in het...
GUIDE Michelin kiest weer voor Antwerpen in 2025
Afgelopen week liet GUIDE Michelin weten dat de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg in 2025 plaatsvindt op...
Aardappelen
Wie barbecue zegt, zegt ook aardappelen. 90% van de Belgen heeft liefst aardappelen bij een barbecue, waarvan zo’n 25% ze zelfs onmisbaar vindt. We lusten ze zowel warm (gegrild of gepoft op de barbecue) als koud (in een aardappelsalade).
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? Word Premium Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Wettels on Fire
Het alomgekende en gelauwerd Belgisch BBQ-team uit Ninove is ontstaan tijdens een socio-diner op een zondagmiddag in maart 2013. Daar werd ons de vraag gesteld of we geen zin hadden om mee te doen aan een BBQ-wedstrijd.
Tussen pot en pint werd beslist om deel te nemen, al bleek dit later dat dit niet om een gewone wedstrijd ging maar om het Belgisch Kampioenschap Culinaire BBQ, georganiseerd door WBQA België. De wedstrijd zou doorgaan in augustus 2013 in Oostende. Maak kennis met dit BBQ-team.
Black Box BBQ-kampioenschap
De Black Box BBQ-wedstrijd die doorgaat op 29 en 30 juni 2024 in Ninove is een Belgisch en Europees kampioenschap. De winnaar zal zich tot Belgisch en/of Europees kampioen kunnen kronen. Horeca Webzine is partner!
Werken in de horecasector: 5 veelgestelde vragen
Werken in de horecasector is wereldwijd een dynamische en veelzijdige baan waarbij gastvrijheid, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal staan. Horecamedewerkers hebben...
Dit is de top 8 van de hotelscholen in de wereld
Hotelscholen bieden niet alleen sterke academische programma’s, maar ook uitstekende netwerkmogelijkheden, stageplaatsen en connecties met toonaangevende bedrijven in de sector....
Culinaire termen: de 30 meest gebruikte in de keuken
Hier zijn de 30 meest gebruikte Franse culinaire termen in de keuken, inclusief een korte uitleg en een voorbeeld.
De 8 belangrijkste verwachtingen van consumenten in 2025
In 2025 worden de verwachtingen van consumenten bepaald door verschillende belangrijke trends die hun veranderende prioriteiten en waarden weerspiegelen. Enkele...
Pompoenen: soorten, weetjes en 3 unieke recepten
Pompoenen zijn nauw verbonden met verschillende culturele gebruiken waar ze een symbool zijn van de herfst en oogstfeesten zoals Thanksgiving...
We Love BBQ
We 💟 BBQ is een Facebookgroep van Horeca Webzine, sinds 2019 hét interactief online magazine van en voor de horeca.
In deze groep kan elke BBQ-liefhebber nieuws, menu’s, aankondigingen, promoties, oproepen,… posten over BBQ: vlees-BBQ, veggie BBQ, vegan BBQ,…
Iedereen heeft zijn of haar voorkeur, en wij wijzen de voorkeur van de anderen niet af.
NOOR & NOOR heeft decennialange ervaring in het opzetten en runnen van horecazaken, speciaalzaken en het leveren van diverse diensten, zowel B2B als B2C.
Voor de uitvoering van de activiteiten doet NOOR & NOOR beroep op vernieuwende inzichten en ideeën van jonge marketeers en micro-influencers voor het beheer van je sociale media.
NOOR & NOOR werkt nauw samen met gespecialiseerde partners voor de technische aspecten van de opdrachten, maar ook met jou voor accurate en recente content.
De hoofdactiviteiten van NOOR & NOOR zijn Sociale Media Management, het bouwen en beheren van websites en webshops, SEO Content Writing of het schrijven van zoekmachinegerelateerde artikels, Virtuele Assistentie en Link Building via deze website.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bron: VLAM