Eet jij nog elke dag vlees?

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Belg België Horeca Webzine Vlees BBQ

Bijna zes op de tien Nederlanders beschouwen zichzelf als vleeseter. Maar een net zo grote groep zegt zich bewust te zijn van de klimaatimpact van vleesconsumptie en denkt dat minder vlees eten de norm wordt. Bijna de helft is het eens met de stelling dat ‘elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is’. Akkoord of niet?

Vegamonitor

Die uitkomsten staan in de Vegamonitor, een onderzoek in opdracht van Natuur&Milieu. Van de ruim duizend mensen die onderzoeksbureau Kien heeft ondervraagd, eet 37 procent een of meer dagen in de week geen vlees. Zo’n 2 procent van de ondervraagden is vegetariër, een even grote groep noemt zichzelf pescotariër (geen vlees, wel vis) en minder dan 1 procent is veganist.

40kg vlees per jaar

Volgens de onderzoekers is de online ondervraagde groep representatief voor de Nederlandse bevolking. De gemiddelde Nederlander eet nog altijd zo’n 40 kilo vlees per jaar, blijkt uit eerdere onderzoeken van onder meer de Wageningen Universiteit. Na wat schommelingen omhoog en omlaag is de vleesconsumptie nog ongeveer op hetzelfde niveau als in 2005. Natuur&Milieu ziet ook geen afname, maar stelt dat de peiling “goede hoop geeft op een kentering”.

Lees meer over elke dag vlees eten.

Heb jij ook een interessant artikel? Stuur het ons!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten