Horeca Webzine viert haar eerste verjaardag en mag 14 abonnees uitnodigen

verjaardag Horeca Webzine waag je kans
5/5

Horeca Webzine vierde de afgelopen maand haar eerste verjaardag en mocht hierbij 14 abonnees uitnodigen in Mistinguett, Hashtag Food, Ghent Marriott Hotel, Route 46 American Resto, Sarriette, Eetkaffee Eddy, Restaurant De Pastorie en Bystrò Jamien. Als gratis abonnee kon je jouw kans wagen voor vrijdagmiddag 28 augustus 2020 om een uitnodiging in de wacht te slepen. Maak kennis met de deelnemende horecazaken en zie of misschien jij wel één van de gelukkige winnaars bent.

Horeca Webzine

Decennia ervaring in de horeca gekoppeld aan vernieuwende inzichten van jonge marketeers en een nauwe samenwerking met gespecialiseerde partners zoals OMJB, maakt van Horeca Webzine – die met jou haar eerste verjaardag gedurende een hele maand viert – hét interactief online magazine van en voor de horeca.

Horeca Webzine mikt niet enkel op het verspreiden van het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen via deze website, maar zet ook in op de interactiviteit via een tiental thema-communities voor zowel consumenten, hobbykoks, horecamedewerkers als sparring communities voor horeca-uitbaters.

Eerste verjaardag

Horeca Webzine viert haar eerste verjaardag en mocht naar aanleiding hiervan 14 abonnees uitnodigen bij 8 toppers.

Maak kennis met Mistinguett (Aarschot), Hashtag Food (Brugge), Ghent Marriott Hotel (Gent), Route 46 American Resto (Oudenaarde), Sarriette (Peer), Eetkaffee Eddy (Val-Meer), Restaurant De Pastorie (Zevergem) en Bystrò Jamien (Zwijnaarde).

Mistinguett (Aarschot)

verjaardag Horeca Webzine Mistinguett

Francesca Sterckx zette in 2008 op twintigjarige leeftijd haar eerste stappen in de horeca. In Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) leerde ze alle kneepjes van het vak en volgde ze een extra jaar specialiteitenrestaurant en wereldkeuken. Nadien volgde ze in Ter Groene Poorte (Brugge) nog een jaar specialisatie patisserie-chocolaterie.

Stages liep ze in de keukens van onder andere Maison Bru (Eygalières, Frankrijk), MOO (Barcelona), Arrop (Valencia) en Hof ter Hulst (Hulshout). Na al deze opgedane kennis was ze werkzaam in De Tuinkamer (Beerzel), Het Eyckerhof, (Bornem) en ’t Fornuis (Antwerpen).

Met Mistinguett maakt Francesca een schalkse entrée in de bistrowereld. Zo zet ze haar tanden in Franse en Belgische klassiekers, waardoor ze met schijnbaar eenvoudige producten als garnaal, kalfsuier en koolvis nieuwe klassiekers bedenkt. Op haar eentje in de keuken maakt ze vlijmscherpe keuzes en zet ze haar ervaring om in een kleurrijke filosofie. Je moet er zeker eens gaan lunchen voor je verjaardag of wat voor een gelegenheid ook.

Francesca is recent ook Young Master geworden van The Mastercooks of Belgium.

Wint een waardebon t.w.v. €50: Charlotte Vanhoutte

Hashtag Food (Brugge)

Horeca Webzine viert haar eerste verjaardag en mag 14 abonnees uitnodigen 7

“Ons restaurant is ontstaan uit de goeie dingen in het leven. Passie voor voeding, liefde voor ingrediënten, genieten van puurheid. Een vleugje creativiteit en een goeie streep muziek, brachten ons tot het punt waar we nu verder in evolueren,” staat er te lezen op de website van Hashtag Food

Dave en Emmanuel van Hashtag Food in Brugge willen aantonen dat iedereen zich welkom kan voelen op één plaats. Of je nu je tanden wil zetten in een lekker stuk vlees, helemaal verlekkerd bent op plantaardige voeding of beperkt bent door allergieën of intolleranties. Alles is er huisgemaakt: van de hapjes bij het drankje, over de ketchup bij je burger of het cakeje bij de koffie. Alles wordt er met veel passie bereid en met liefde aan tafel geserveerd.

Sinds 2017, kan je naast het genieten van de gerechten in het restaurant ook 24/24 en 7/7 terecht in de automaat die voor de deur van #food staat. Je vind er verse gerechten in om thuis zelf op te warmen en dus zonder moeite een heerlijk verse schotel op tafel te toveren. Maar ook de plantaardige, glutenvrije en suikerarme dessertjes in een glazen potje dat je terug kan brengen, hebben veel succes.

De heren van Hashtag Food zijn ook fervente bakkers van taarten voor een gezonde verjaardag of iedere gelegenheid. Plantaardig, glutenvrij en suikerarm is de standaard voor alle taarten van Hashtag Food die je er kan bestellen.

Wint een waardebon t.w.v. €50: Peter Willems

Ghent Marriott Hotel (Gent)

N3 verjaardag Horeca Webzine

Dankzij haar centrale ligging biedt Ghent Marriott Hotel de ideale uitvalsbasis om bruisend Gent te ontdekken. Het hotel wordt omringd door tal van winkelstraten, bars en historische sites zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal, perfect voor zowel zakelijke als recreatieve escapades.

Onze ruime kamers zijn voorzien van een king-size bed, flat-screen TV, zitgedeelte, werkruimte met daglicht en wifi. Ook beschikbaar met een rolstoelvriendelijke badkamer.

Proef van een stukje België op je bord in een van de restaurants van Ghent Marriott Hotel. Je vindt seizoensgebonden gerechten op het menu van de Midtown Grill en in Poppi Coffee & Wine Bar worden verfrissende wijnen en hartverwarmende espresso’s in balans gehouden. Je kan er voor alle gelegenheden terecht: lunch, diner, verjaardag, …

Ghent Marriott Hotel heeft negen praktische meeting rooms die baden in het daglicht en voorzien zijn van de nieuwste technologische ondersteuning.

Wint een waardebon t.w.v. €50: Matthias Everaert

Route 46 American Resto (Oudenaarde)

N4 verjaardag Horeca Webzine

Vind je die typische Amerikaanse diners er altijd zo leuk uitzien in films en eet je niks liever dan hamburgers, hotdogs, spareribs of steak? Dan ben je bij Route 46 American Resto in Oudenaarde aan het juiste adres.

Bij Route 46 Route 46 American Resto eet je op z’n Amerikaans: hamburgers, hotdogs, spareribs en steaks in riante hoeveelheden. En daarvoor mag je je neerzetten in een van de booths. Voor de vegetariërs of groenteliefhebbers biedt het restaurant natuurlijk ook salades aan en voor de allerkleinsten zijn er kindermenu’s.

Route 46 American Resto is net iets anders dan de doorsnee fastfoodketens die je in ons land aantreft. De hele inrichting is Amerikaans geïnspireerd, inclusief de zitplaatsen. Verder word je ook vergezeld door een jukebox, een televisie waar oude Amerikaanse shows op worden afgespeeld en door de mascotte van het restaurant, een beertje. Een fantastische plek om er met de gehele bubbel er je verjaardag te vieren.

Weetje: drie jaar geleden won Amerikaan Randy Santel de ‘Rocky Mountain Burger Speed Record Challenge’ bij Route 46. Hij speelde een hamburger van maar liefst negen lagen naar binnen op acht minuten en 35 seconden.

Winnen een Burger Menu Route 46 ter waarde van €11,95

Franky De Corte

Jeroen Pandelaere

Ilse Coppieters

Annick De Mey

Sebastian Salwa

Horeca Webzine viert haar eerste verjaardag en mag 14 abonnees uitnodigen 20

Sarriette (Peer)

N5 verjaardag Horeca Webzine

Begin december 2019 opende aan de Kerkstraat in Peer het nieuwe restaurant Sarriette. Een vreemde wending, want begin september vertelden zaakvoerders Bina Snoekx en Pieter Caubergs nog dat ze de zaak zouden openen in het pand waar tot voor kort De Marmiet in Bocholt gelegen was.

Toen bleek dat Bina en Pieter niet in Bocholt konden starten, moesten ze snel op zoek naar een alternatief. Via via kwam dat berichtje terecht bij een kennis in Peer. Hij vertelde over het pand in de Kerkstraat dat leegstond.

Het concept van Sarriette in Bocholt is intact gebleven. “We werken met streekgebonden producten. Nu we geen kamers meer moeten uitbaten zoals in het Aldeneikerhof, kunnen we ons meer focussen op de menukaart”, vertelde Bina ons bij de opening.

Ook de beoogde naam is nog steeds dezelfde. Sarriette betekent in het Nederlands ‘bonenkruid’. Dat is een verwijzing naar wat we ze in de keuken willen brengen. En de geplande kruidentuin is er ook!

In dit mooi restaurant kan je terecht voor lunch, diner, een verjaardag of gelijk welke andere speciale gelegenheid.

Winnen een waardebon t.w.v. €50

Jelle Vermeulen

Jessi Janssens

Eetkaffee Eddy (Val-Meer)

N6 verjaardag Horeca Webzine

Val-Meer is een deelgemeente binnen de Limburgse gemeente Riemst nabij de taalgrens.

Voor de lekkerste frieten moet je bij Frituur Eddy zijn. Maar er is meer. Je kan er ook terecht in de eetkaffee voor grillades, typische bistrogerechten zoals mosselen en versnaperingen.

Je kan zowel binnen als buiten eten op het ruime terras en in zomertuin.

De gerechten kunnen ook worden geleverd en/of afgehaald.

Dat er in Eetkaffee heel lekker wordt gegeten kunnen we afleiden uit de talrijke recensies.

Zo lezen we onder andere …

“Heel lekker gegeten. Vriendelijke mensen. Buiten heel aangenaam om te zitten. Het was het ritje naar Val-Meer meer dan waard.”

“Zeer uitgebreide menukaart met nog een groot aantal suggesties er boven op. De voorgeschotelde gerechten waren dan nog eens heerlijk. Meer brasserie dan frituur.”

“Er gegeten voor mijn verjaardag. Het was heel lekker, goeie service en de baas staat wel altijd even klaar voor ne babbel.”

Wint een waardebon t.w.v. €50: Silvie Veeckman

Restaurant De Pastorie (Zevergem)

verjaardag Horeca Webzine

Caroline Poppe werkte gedurende 16 jaar hoofdzakelijk in de voedingssector, telkens in commerciële functies. Sedert 2005 werd zij ingehuurd door bedrijven als commercieel consultant en crisismanager.

Haar man Pascal Vandenheulen werkte voorheen ruim 15 jaar in de horeca. Na een tiental jaren een ander bedrijf te hebben geleid, laaide de passie terug op en besliste hij dit niet langer te verloochenen.

In het najaar van 2010 besloot ze samen om Restaurant De Pastorie uit te baten, wat een perfecte vervolmaking van hun droom werd in deze prachtige locatie.

Pascal heeft een echte passie voor het verwerken van kwalitatief hoogstaande producten. Vooral minder gekende noordzeevissen want sedert 2015 is Pascal geëngageerd lid van de NorthSeaChefs. De klassieke Franse keuken ligt aan de basis van zijn gerechten, maar hij weet er steeds een eigenzinnige twist aan te geven.

Voor het interieur kozen ze een inrichting die past bij de ‘grandeur’ en stijl van het pand, eentje die terug gaat naar 1765, de periode waarin dit geklasseerd pand werd gebouwd. Sfeer en gezelligheid staan bij ons centraal!

De waarden en kwaliteit van Restaurant De Pastorie worden ook erkend door de Orde der 33 Meesterkoks van België. Pascal werd erkend als Masterchef of Belgium tijdens het gala op 4 december 2017.

Intussen ontving Restaurant De Pastorie bij de gidsen de erkenningen met een vermelding in de Guide Michelin en 14/20 bij Gault&Millau.

Wint een waardebon t.w.v. €50: Cédric Van de Velde

Bystrò Jamien (Zwijnaarde)

Horeca Webzine viert haar eerste verjaardag en mag 14 abonnees uitnodigen 39

Bystrò Jamien is een stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader waar je terecht kan voor een snelle en luchtige lunch. De naam werd ontleend aan de naam van de lievelingshond van oma Nelly die onlangs is overleden. Jamien – niet Yasmine, inside joke 😉 – betekent vertrouwen, wat voor een zakendeal onmisbaar is.

Bij mooi weer kan je er het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras.

Deze zomer is Bystrò Jamien in Zwijnaarde nog een lunchconcept van maandag tot en met vrijdag, maar vanaf eind augustus zal je in deze stijlvolle bistro ook op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kunnen dineren. Wil je er je verjaardag stijlvol vieren, ook dat is mogelijk.

Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters zoals onder andere artisanale kaaskroketten met oude Reypenaer en gefruite peterselie, artisanale garnaalkroketten met luchtige citroenmayonaise, burrata met kumato-tomaat afgewerkt met crème en olie van basilicum, …

Als hoofdgerecht heb je in Bystrò Jamien een mooie keuze uit vlees- en visgerechten

De chef van Bystrò Jamien kent ook zijn klassiekers. Zo tovert hij op de stijlvolle borden met evenveel plezier varkenswangetjes gestoofd in Liefmans Kriek vergezeld van een witloofsalade en verse handgesneden frietjes, gehaktballetjes zoals bij oma “Nelly” met aardappelpuree en vol-au-vent van polderkip met kastanjechampignons en kroketjes.

En als er dan nog een gaatje over is, zoals oma Nelly zou hebben gezegd, kan je het vullen met een dame blanche vergezeld van verse chocoladesaus, een klassieke crème brulée, een île flottante of een tarte tatin met butterscotch-ijs.

Winnen een waardebon t.w.v. €25

Els Maes

Charlotte Van Autreve

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights