De finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2024’ zijn bekend!

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
eerste kok van belgië robert van landeghem peter goossens david martin wedstrijd

Op maandag 2 oktober 2023 vindt op de CERIA Campus in Brussel de finale plaats van de nationale meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept van opgevulde kwartel en zwezeriken vijf finalisten. Maak er hier kennis mee. 

Eerste Kok van België 2024

Club Prosper Montagné organiseert voor de 71ste maal de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’. Dit concours is een vaste waarde geworden in het Belgisch culinair universum. Wie de palmareslijst erop naslaat, ontdekt tal van vertegenwoordigers van de Belgische topgastronomie en aanstormend, jong culinair talent. 

Traditiegetrouw staat provoost-generaal Eddie Van Maele in voor het goede verloop van de finale. Peter Goossens, chef-eigenaar van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem en provoost van de koks, stelt de technische jury samen.

David Martin, chef van het tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht, is dit jaar de wedstrijdambassadeur. Hij deelde mee met welke receptenopdracht kandidaat-deelnemers moesten rekening houden. Wie wou meedingen naar de titel, moest vóór 15 juni een wedstrijddossier indienen met als hoofdgerecht opgevulde kwartel en zwezeriken. 

Prosper Montagné Winnaars - Ekkow Photography -1 piet vandecasteele
Piet Vande Casteele - Eerste Kok van België 2023

Beschermde titel 

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. 

De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is namelijk op basis van de Wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

Club Prosper Montagné 

De gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw met Robert Van Landeghem – die de wedstrijd 20 jaar geleden won – als voorzitter, verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België.

De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. En dit onder andere via de organisatie van de prestigieuze kookwedstrijd “Eerste Kok van België”.

Finale van de wedstrijd

Tijdens de finale van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2024” die doorgaat op 2 oktober 2023 op de CERIA Campus in Brussel moeten de finalisten eerst een voorgerecht met wijting, garnalen, verse pasta een één groente naar keuze bereiden. De verse pasta moet ter plaatse worden gemaakt en mag alle vormen aannemen.

Daarna volgt als hoofdgerecht een opgevulde kwartel en zwezeriken met drie garnituren waarvan één verplicht met ui.

Tenslotte moeten de 5 finalisten ook nog een dessert serveren bestaande uit plantaardige melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Vijf finalisten 

De vijf finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2024” die door de leesjury van de Club Prosper Montagné werden weerhouden zijn: 

  • Flem Cnockaert, chef van Hostellerie Lesco in Wetteren
  • Kim De Vos, sous-chef van Zuid 55 in Brugge
  • Corentin Lonnoy, chef van restaurant Comptoir de l’Eau Vive in Namen
  • Nicolas Mylle, sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem
  • Cedric Van der Elst, sous-chef van restaurant Sir Kwinten in Lennik die vorig jaar ook al de finale van dit prestigieuze concours haalde. 
De finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2024’ zijn bekend! 18

Veel succes

Horeca Webzine wenst de vijf finalisten veel succes toe.  

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: Eerste Kok van België (Club Prosper Montagné)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten