Serveersters haten allemaal deze 4 situaties

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.197 abonnees.

bar serveerster Horeca Webzine

Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar is het even grappig voor haar? Deze vier dingen haat ze alvast.

Ik ben niet je date

Grappig hoeveel mannen de twee door elkaar slaan, enkel en alleen maar omdat een serveerster hen van drank voorziet, vriendelijk én een vrouw is.

Een tikje op de kont of schunnige opmerkingen; veel vrouwelijke obers hebben dit al moeten ondergaan. Voor mannen is dit misschien een manier om te laten zien dat ze de barvrouw appreciëren, maar vrouwen zitten anders in elkaar en nemen het meestal anders op. Een serveerster wordt niet betaald om te flirten of te doen alsof ze een relatie met je wil.

serveerster-6

Betaal je me er eentje?

Regelmatig een rondje betalen op café is een kwestie van beleefdheid. Maar aan een serveerster vragen om ook een rondje te betalen, gaat voor de meeste te ver.

Zelfs al ben je een zeer goede klant. Als je in de supermarkt 100 rollen WC-papier koopt, vraag je er dan ook enkele gratis?

Beveel me niet om te glimlachen

Schrijf het niet op een bierkaartje. Of zeg een serveerster niet dat ze meer moet lachen. Een serveerster heeft ook haar moeilijke dagen. Niet elke dag is een feest, ook al werkt ze in een café. Ze kan er niet elke dag uitzien alsof ze de lotto heeft gewonnen. Alsof men tegen jou komt zeggen dat je meer moet glimlachen als je op bureau achter je computer zit. Nee toch?

En nee, een lapdance staat niet op de kaart

Een lapdance kan je op café niet bestellen. Nee, het is zelfs niet grappig om er naar te vragen. Hou je manieren, serveersters doen ook gewoon hun job. En die is drankjes en/of gerechten serveren.

Heb jij er ook?

Ben jij serveerster? En heb je nog wel meer van die dingen die je haat van de (mannelijke) gasten? Deel ze hieronder of via onze community.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: Jobat.be

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights