Op donderdag 19 oktober – Dag tegen Kanker – trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af. Samen ondersteunen ze als volwaardige Meter en Peter het initiatief van The Mastercooks of Belgium waarbij het prachtige receptenboek “The Mastercooks” wordt verkocht ten voordele van twee goede doelen die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10 naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10 voor ieder Franstalig boek naar Télévie.
The Mastercooks of Belgium
The Mastercooks of Belgium® zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk is. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.
Receptenboek
Eind vorig jaar bracht de organisatie het prachtige receptenboek “The Mastercooks” uit van 386 bladzijden met de portretten van 120 Mastercooks en Young Masters, alsook 120 unieke recepten.
Prachtig geïllustreerd met foto’s van Heikki Verdurme, is dit receptenboek een echte mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische keuken. Het boek werd ook bekroond met de Literaire Prijs Prins Alexander van België.
Mastercook Books Against Cancer
Geruggesteund door ons nationaal wieleridool Eddy Merckx, Laurence Rigolet-Wynants, gastvrouw van het sterrenrestaurant Comme Chez Soi en Mastercook Ivan Verhaeghe, gewezen executive chef van La Réserve te Knokke, verkopen de Mastercooks van de herfst- tot het einde van de kerstvakantie de receptenboeken ten voordele van twee Belgische goede doelen.
Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10,- naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10,- voor ieder Franstalig boek naar Télévie.
Grondwitloof, een iconische groente. Weetjes & 3 recepten
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Kreeft, langoest en langoustine. Met videorecept van Peter Goossens
Nee, de kreeft is niet de stoere echtgenoot van de slankere langoest! Het zijn heel verschillende schaaldieren. Hier even de...
Jeneverbessen. Met 2 recepten voor jeneverbessensaus bij wild
Het gebruik van de jeneverbessen gaat terug tot de aloude Griekse en Arabische geneeskunde. Jeneverbessen zijn heel gezond en een...
Vulling voor kalkoen en ander gevogelte. Weetjes en 2 recepten
Als je graag aan tradities vasthoudt, zal je waarschijnlijk een kalkoen bereiden voor kerst. En om die een feestelijk tintje...
Ken je deze 4 verschillende keurmerken voor vis en zeevruchten?
Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen?
Eddy Merckx
Onze wielerlegende en nationale trots Eddy Merckx hoeven we je niet meer voor te stellen. Wie hem een beetje volgt, weet dat hij regelmatig zijn medewerking verleent aan campagnes ten voordele van het kankeronderzoek.
“Ieder jaar ondersteun ik wel een organisatie die een originele campagne opzet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ik schonk al eens een fiets om te veilen, ook aan Arno nota bene, vorig jaar ook een Molteni-truitje voor een actie van Radio 2 en dit jaar signeerde ik al een tekening van mezelf op de fiets die ook werd geveild.”
“Kankeronderzoek is belangrijk; nog veel te veel mensen, kinderen en jonge mensen, worden geconfronteerd met kanker, ook mensen die ik goed ken of heb gekend.”
“Toen de Mastercooks me dan ook vroegen om hun campagne te steunen, heb ik geen minuut getwijfeld en meteen toegezegd.”
“Het boek is gewoonweg prachtig; veel recepten, de gehele geschiedenis van The Mastercooks en allemaal heel mooi geïllustreerd. “Het is volgens mij een boek voor zowel de boekenkast als voor in de keuken.”
Meter Laurence
Laurence Rigolet-Wynants, gastvrouw van het sterrenrestaurant Comme Chez Soi en Ivan Verhaeghe, gewezen executive chef van La Réserve te Knokke, zijn nauw betrokken bij de The Mastercooks of Belgium.
De vader van Laurence, Pierre Wynants, een culinaire legende die destijds België op de gastronomische kaart zette, is co-oprichter van de vereniging die nu al meer dan 40 jaar bestaat. En haar man Lionel Rigolet is uiteraard ook Mastercook.
Meer nog, hij is ook de beschermheer en voorzitter van de tweejaarlijkse culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy, waarbij voornamelijk met Belgische producten moet aan de slag worden gegaan, en de winnaar met zijn/haar team België mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van de Global Chef’s Challenge.
Peter Ivan
Mastercook Ivan Verhaeghe, gewezen executive chef van La Réserve te Knokke, is sinds 1993 een trouwe gediende van de vereniging. Ivan werd lid onder het voorzitterschap van wijlen Pierre Fonteyne die meer jonge leden bij de vereniging wilde. Hij was toen de jongste Mastercook van België.
Nu, dertig jaar later, is hij nog altijd fier bij te kunnen dragen om onze Belgische gastronomie op de kaart te zetten. Het peterschap van de campagne “Mastercook Books Against Cancer” is voor hem een evidentie.
“Ik heb verschillende jonge mensen verloren ten gevolge van kanker waaronder mijn moeder, schoonzus en een paar goede vrienden. Het is dus heel logisch dat ik me voor deze campagne volledig inzet.”
Receptenboek kopen
Koop het receptenboek nu! Bij aankoop van 10 exemplaren komt het logo van je bedrijf of je naam op de bedankingsbrief die het boek zal vergezellen bij de verzending.
Het boek kost €49,90 inclusief verzendingskosten in België en aankopen kan via de webshop van The Mastercooks of Belgium.
De vooruitgang van de steunactie kan je volgen via de sociale media van The Mastercooks of Belgium. Ook Eddy Merckx rekent op je!
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!