Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

5/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Foto: PNews

Via een koksforum kwamen we volgende vraag tegen: “Wij gaan binnenkort eten in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve. Is men verplicht pak met das aan te doen of kan men hier gewoon gaan eten met een mooi hemd en jeans.” Stof genoeg om even uit te zoeken of Hof van Cleve wel een dresscode heeft. En, die is er.

Hof van Cleve

Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruishoutem, een gemeente pal op de provinciegrens tussen West- en Oost-Vlaanderen, is anno 2021 met ’t Zilte het tweede restaurant in België met drie sterren. 

Het restaurant werd geopend in 1987 in een oude hoeve op een van de heuvels van Kruishoutem. De naam komt van de familie die het landgoed tot 1968 bewoonde, de familie Van Cleve. In 1969 begon Luc Goeminne er een restaurant, Hof van Cleve. Er volgden nog twee overnames voor Goossens de zaak in 1987 overnam. 

In samenspraak met de vorige eigenaar die een naastliggend restaurant met Michelinster uitbaatte was het een restaurant met brasseriekeuken. Vanaf 1992 en de stopzetting van het andere restaurant, werd gekozen voor een fijne keuken. Dat leidde reeds in 1994 naar een eerste Michelinster. In 1998 kreeg het restaurant een tweede ster. De derde ster volgde in 2005.

Sinds 2004 kreeg het restaurant ook een score van 19,5 op 20 volgens Gault&Millau. Het restaurant belandde op de 14de plaats wereldwijd in de top 50 van het Restaurant Magazine in 2007. In 2006, 2008 en 2009 werden respectievelijk de 23ste, 28ste en 26ste positie gehaald. In 2010 ging het opnieuw in stijgende lijn naar plaats 17 om in 2011 bijna het resultaat van 2007 te evenaren met een 15de plaats. In 2012 zakte Hof Van Cleve naar plaats 42. In 2016 bekleden Peter Goossens en Co plaats 53 van deze lijst, in 2017 betrad het restaurant opnieuw – nét – de top 50 met plaats 50.

Wat is de dresscode in het Hof van Cleve?

 

Foto: WBP

Unieke beleving

Elk gerecht dat je bij Hof van Cleve proeft, is een staaltje sterk teamwerk gebaseerd op waarden als eigenheid, respect en inzet. Elke dag opnieuw daagt Peter Goossens zichzelf en anderen uit om beter te zijn dan gisteren, om te inspireren en nieuwsgierig naar de wereld te kijken.

Wie bij Hof van Cleve gaat tafelen, verwacht en ontvangt een unieke beleving; niet alleen het hoogste culinaire genot, maar je wordt er meegenomen in een totaalervaring. Het interieur weerspiegelt de zorg en verfijning van de keuken van dit driesterrenrestaurant. Ontwerpers en kunstenaars zorgden voor unieke stukken, tafellinnen en verrassende details.

Menu’s

De menu’s in het Hof van Cleve worden geserveerd voor het volledige gezelschap van de tafel. Verkies je kaas in plaats van dessert, meld het dan bij de bestelling. Het is mogelijk mits een supplement van €20,-.

Omdat het team van Peter Goossens je graag rustig wil laten genieten, wordt de bestelling van het 7-gangenmenu ten laatste opgenomen om 13u en 20u. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt trouwens enkel het 6- of 7-gangenmenu geserveerd.

Peter Goossens

De periode dat Peter Goossens elke week in magazines stond, ligt ver achter hem. De kans dat je de chef van het enige Belgische driesterrenrestaurant nog ziet opduiken in een tv-format, is trouwens zo goed als nihil. Hoe aanlokkelijk de vele voorstellen ook zijn, het BV-schap heeft hij met plezier van zich afgeschud.

“Ik heb dat met veel plezier gedaan al die programma’s, maar mijn plaats is hier in mijn keuken”, aldus de chef. De godfather van de Belgische keuken lijkt ondertussen ook voldoening te vinden in een nieuwe missie: jong talent ondersteunen, ons culinair ­erfgoed bewaken en de overheid wakker schudden.

Hof van Cleve Horeca Webzine

 

Foto: Hof van Cleve

Dresscode

Het Hof van Cleve heeft net als een aanbeveling voor het bezoek met kinderen, ook een dresscode. We nemen het hier letterlijk over van de website.

Ons team gaat er elke dag voor om perfectie te bereiken op elk vlak. Het is onze passie om niets aan het toeval over te laten. Alleen zo kunnen wij u als gast een bijzondere totaalervaring garanderen. Wij zijn dan ook zo vrij om u te vragen rekening te houden met een aangepaste dresscode: smart casual.

Casual met een chic randje

Tegenwoordig wordt de dresscode smart casual steeds vaker gebruikt. Het is dus niet alleen de dresscode in het Hof van Cleve. Je ziet het terug op uitnodigingen bij gelegenheden als bruiloften of borrels, maar ook op de werkvloer wordt de business look vervangen door de smart casual dresscode.

Wat is de dresscode in het Hof van Cleve?

 

Foto: Hof van Cleve

Toch vinden veel mannen het lastig wat er nu precies onder die dresscode valt en wat er van je verwacht wordt. Wij helpen je graag een handje!

Eigenlijk is de smart casual dresscode een casual outfit met een wat netter randje. Over het algemeen is het de bedoeling dat je er goed gestyled én representatief uit ziet voor bijvoorbeeld je werk. Het ideale aan een smart casual outfit is dat je vanuit je werk meteen door kan naar een privé-gelegenheid zonder over- of underdressed te zijn.

Er zijn drie kledingstukken die altijd kunnen voor een smart casual look. Dat zijn een mooi overhemd, een chino en een coltrui. Een chino is eigenlijk een kruising tussen een jeans en een pantalon en altijd goed voor deze dresscode. Dit soort broeken zijn vaak in rustige, effen kleuren waardoor ze goed te combineren zijn en door de basic kleuren voldoe je al snel aan deze dresscode.

Combineer een chino met een mooi hemd en draag eventueel een modern, getailleerd colbert. Je kan ook kiezen voor een luxueuze coltrui (met colbert). Een derde goede optie is een net overhemd te combineren met een pullover en een chino. Dat is vooral een goede optie op wat koudere dagen.

Schoenen die zeer geschikt zijn voor smart casual zijn loafers of nette schoenen. Denk daarbij aan een geklede schoen met gesp. Wat betreft accessoires is vrij veel toegestaan. Je mag een mooi horloge dragen en bretels kunnen de outfit afmaken. Een das is niet nodig, maar mag wel.

Een absolute no-go is een jeans met opvallende wassingen of scheuren. Een dergelijke jeans is alleen mogelijk wanneer de situatie zeer informeel is, maar vermijden is beter. Een kostuum is te formeel, dus ook die kan je beter later hangen. Ook zijn sneakers uit den boze want deze zijn te informeel en niet net genoeg.

Lees meer over het Hof van Cleve.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bronnen: Wikipedia, Hof van Cleve, De Morgen, Kokswereld

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Meest gelezen