Wijntjes, gin-tonics of gewoon een ijskoud colaatje met citroen drinken en bijkletsen met vrienden klinkt als het perfecte plan. Maar er is een soort drankjes die je beter nooit bestelt volgens een onderzoek gepubliceerd in Journal of Environmental Health.
Onhygiënisch
Een glas (bruisend) water of cola met schijfje citroen zijn drankjes die je vanaf nu maar beter niet meer bestelt. Maar ook cocktails worden met de vinger gewezen.
Dit is niet onze mening over drankjes, maar wel die van de onderzoekers van het onderzoek die werd gepubliceerd in de Journal of Environmental Health.
Bijna 70% van deze drankjes waren niet alleen ontzettend onhygiënisch, maar bevatten ook kiemen die allemaal ziektes kunnen veroorzaken.
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? Word Premium Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Slechts 43 horecazaken
Tijdens het onderzoek werden de drankjes van (slechts) 43 horecazaken onderzocht. Vooral het vruchtvlees en de schil van 76 citroenen die in de colaatjes en watertjes werden onder de loep genomen.
De citroenschijfjes werden meteen na het serveren van de drankjes uit het glas afgehaald. Op en in de vrucht zaten bacteriën afkomstig van de handen van het horecapersoneel. Volgens onderzoekers hadden zij eerder rauw vlees of andere producten aangeraakt.
Menselijke uitwerpselen
Ook andere onderzoeken naar citroenschijfjes wezen erop dat de helft van de schijfjes besmet waren met resten van menselijke uitwerpselen.
Darmbacteriën, huidcellen, E.coli, stafylokokken en zelfs candida, een schimmel die normaal alleen in de vagina voorkomt, werden aangetroffen.
Pompoenen: soorten, weetjes en 3 unieke recepten
Pompoenen zijn nauw verbonden met verschillende culturele gebruiken waar ze een symbool zijn van de herfst en oogstfeesten zoals Thanksgiving...
Een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen
Hier is een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen die verder gaat dan de basiskennis en verschillende aspecten van...
Starten van een restaurant in de 27 EU-landen
Het starten van een restaurant in een van de EU-landen vereist dat je rekening houdt met verschillende nationale vereisten en...
Een selectie van de 10 meest opvallende restaurantconcepten
Hier is een selectie van de 10 meest unieke en de meest opvallende restaurantconcepten wereldwijd, samen met een korte uitleg...
Negatieve recensies op platforms indammen met deze 10 tips
Negatieve recensies op platforms zoals Google of TripAdvisor kunnen een aanzienlijke impact hebben op de reputatie van een restaurant. Het...
Ijs
Ook ijs is een vergeten voedsel als het gaat om voedselvergiftiging. Door het onjuist bewaren en behandelen van ijs en ijsblokjes liggen serieuze gezondheidsproblemen op de loer. Je bent gewaarschuwd.
Besmetting van drankjes voorkomen
Besmetting van drankjes kan natuurlijk worden voorkomen, door bijvoorbeeld de citroenen of het andere fruit te wassen alvorens die te snijden.
Was je handen goed of doe handschoenen aan bij het snijden van het fruit.
Laat geen grote hoeveelheden op de bar staan.
Gebruik voor het toevoegen van citroenschijfjes en ijsblokjes in de drankjes een serveertang die enkel hiervoor is voortbestemd.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bron: Marie Claire