Dit soort drankjes bestel je best nooit.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wijntjes, gin-tonics of gewoon een ijskoud colaatje met citroen drinken en bijkletsen met vrienden klinkt als het perfecte plan. Maar er is een soort drankjes die je beter nooit bestelt.

Onhygiënisch

Een glas (bruisend) water of cola met schijfje citroen kan je vanaf maar beter niet meer bestellen. Maar ook cocktails worden met de vinger gewezen.

Uit onderzoek dat gepubliceerd is in the Journal of Environmental Health, blijkt dat bijna 70% van deze drankjes niet alleen ontzettend onhygiënisch is, maar ook nog eens allemaal ziektes kunnen veroorzaken.

Tijdens het onderzoek werden (maar) 43 horecazaken bezocht. En het vruchtvlees en de schil van 76 citroenen die in de colaatjes en watertjes onder de loep genomen.

De citroenschijfjes werden meteen na het serveren uit het glas afgehaald. Op en in de vrucht zaten bacteriën afkomstig van de handen van het horecapersoneel. Volgens onderzoekers hadden zij eerder rauw vlees of andere producten aangeraakt.

drankjes
Dan toch maar liever een biertje?

Menselijke uitwerpselen

Ook andere onderzoeken naar citroenschijfjes wezen erop dat de helft van de schijfjes besmet waren met resten van menselijke uitwerpselen. Darmbacteriën, huidcellen, E.coli, stafylokokken en zelfs candida, een schimmel die normaal alleen in de vagina voorkomt, werden aangetroffen.

Ook ijs een vergeten voedsel als het gaat om voedselvergiftiging. Door het onjuist bewaren en behandelen van ijs en ijsblokjes liggen serieuze gezondheidsproblemen op de loer. Je bent gewaarschuwd.

Lees meer over voedselhygiëne.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Marieclaire.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten