• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home mārie

De Foodbaron, fusion food met streek- en seizoensproducten

Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken

Horeca Webzine by Horeca Webzine
24/09/2020
in mārie, Bistro
0
De Foodbaron marie Horeca Webzine Fusion food
193
VIEWS

Geïnspireerd op het Italiaanse ‘Slow Food’-principe pimpen Hans en Frank in de Foodbaron recepten uit de wereldkeuken met streek-en seizoensproducten. Ze trekken dit in heel de kaart door, dus een tapasschotel is perfect mogelijk maar dan belegd met allerlei lekkers van bij ons. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken waar 4 abonnees van Horeca Webzine de komende weken kans maken op een bijzonder Fusion food menu.

Fusion food

Je hoeft geen globetrotter te zijn om de geur en smaak van verre reizen tot in je bord te brengen! Door de opkomst van het fusionkoken is er een groeiende belangstelling voor wat de wereldkeuken ons te bieden heeft.

Fusion food is de versmelting van eetculturen tot een nieuw geheel. Het is een kruisbestuiving tussen twee gerechten of tradities die samen een heel nieuw en uniek gerecht creëren.

Fusion food is met ander woorden het culinaire equivalent van onze huidige multiculturele samenleving.En als we met elkaar samenleven dan ontstaan er ook versmeltingen. We ontdekken dingen die we gemeen hebben, dingen die goed samengaan en creëren zo iets nieuw. Het is niet iets om op neer te kijken, het heeft potentieel om de nieuwe standaard te worden.

de foodbaron lommel fusion food

Lees ook:

Drie Mastercooks, zo verschillend maar toch 1 gemeenschappelijk doel

Eén ingrediënt verbindt deze 3 Mastercooks heel sterk. Ontdek het.

En hoewel Fusion food als iets heel moderns klinkt is het samensmelten van verschillende (eet)culturen iets wat al eeuwen lang gedaan wordt. Zo houden we allemaal van de Italiaanse keuken met hun mozzarella, pasta en tomaat, maar werd de tomaat eigenlijk pas in de 18e eeuw in de Italiaanse keuken geïntroduceerd uit Zuid Amerika.

Door Zuid-Amerikaanse ingrediënten te introduceren in de Italiaanse keuken ontstonden dus typische gerechten zoals Pizza Margherita en Penne All’arrabbiata. De klassieke tomaat-mozzarella was niet mogelijk zonder de invloed van Zuid-Amerika.

Zonder de ontdekkingsreizen naar Azië hadden we het in Europa zonder peper en vele andere specerijen moeten stellen. Zonder die samensmelting van eetculturen hadden we nooit een chocoladekoek gehad, want zonder chocolade uit Latijns-Amerika, hadden de Fransen het bij hun croissant moeten houden.

Nieuwe gerechten ontstaan dus door invloeden van ver en dichtbij, door traditie met nieuwe smaken te verweven. Door respect te hebben voor beide culturen en toch lekker je eigen inventieve ding te doen, krijg je hele mooie creaties.

slow food fusion food Horeca Webzine

Slow Food

De Slow Food-beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel met de zogenaamde fastfood als exponent. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio.

De beweging is in 1989 opgericht door de Italiaan Carlo Petrini op een congres in Parijs, maar heeft ondertussen meer dan 100.000 leden in 150 landen. Turijn wordt de slow food hoofdstad genoemd, en voorzitter van Slow Food International is Alice Waters, eigenaar van het restaurant Chez Panisse in Berkeley, Californië. Het internationale symbool van Slow Food is de slak. (Bron: Wikipedia)

DE-FOODBARON-escargots-fusion food

De Foodbaron

Geïnspireerd op het Italiaanse ‘Slow Food’-principe pimpen Hans en Frank in de Foodbaron dus recepten uit de wereldkeuken met streek-en seizoensproducten. Ze trekken dit in heel de kaart door, dus een tapasschotel is perfect mogelijk maar dan belegd met allerlei lekkers van bij ons.

Als vlugge lunch kan je er bv. een breughelboterham met hoeveham, Molse kipkap of Postelkaas met salsa en een slaatje voor €12,00 bestellen.

Op de menukaart vind je er een quiche met bospaddestoelen, lichtgerijpte tournedos van Ardeense Charolais met oesterzwammen, op zijn vel gebakken kabeljauw met beurre blanc, zeekraal en prei, pasta fregola sarda met Zeeuwse vongole, verse spaghetti met linzen en kerstomaatjes en verschillende kempburgers.

Ook op de drankenkaart tref je voornamelijk lokale bieren, wijnen en frisdranken aan.

In deze crisistijden biedt De Foodbaron ook eenvoudige, eerlijke gerechten aan die aan huis kunnen geleverd worden vanaf een minimumbedrag van 25€ en dit in Lommel, Pelt, Mol en Geel. Bestel wel tijdig door een mailtje te sturen.  

Baron Wiels Foodtrucks & High End Catering

Voor uw feesten aan huis bieden Hans en Frank ook Fusion food in volledige cateringpakketten aan, zelfs met foodtruck(s).

Baron Wiels Foodtrucks & Catering staat garant voor een stijlvolle en originele invulling van al je feesten en evenementen.

mārie-1-fusion-food

Uitnodiging voor abonnees

Hans en Frank, de eigenaars van De Foodbaron in Dorp 9 te Lommel werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels.

Naar aanleiding van hun lidmaatschap nodigen ze in de komende weken vier abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun charmante Fusion food restaurant en foodtrucks.

Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een waardebon van €25 om te spenderen in De Foodbaron of bij een ander lid van de community.

de foodbaron fusion food Horeca Webzine

Reserveren

Je kan van woensdag tot zondag een tafeltje reserveren bij Frank en Hans in De Foodbaron. Geef ze in afwachting ook je like voor hun Facebookpagina.

Tags: consumentfusion foodhobbykokhorecamedewerkerleveranciermārierestaurantuitbaterwereldkeuken
ShareTweetShare
premium partner pH-20
premium partner keurslager
premium partner pH-20
premium partner weyn's honing
Previous Post

La Distillerie is beste groenterestaurant van de wereld 2020

Next Post

De 7 zonden binnen de dienstverlening

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
De 7 zonden binnen de dienstverlening

De 7 zonden binnen de dienstverlening

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

DCP bv luchtzuivering LED verlichting Power Analyse (1)

DCP bv: reeds meer dan 30 jaar technisch installateur en service provider

08/03/2021
matcha tea thee recepten zozen franklin piens

Matcha, superfood onder de superfoods! Tips en 2 recepten

08/03/2021
test testen covid-19 pH-20

pH-20 maakt ons wegwijs in de diverse testen voor een veilige heropstart

08/03/2021
mastercooks of belgium 29 meesterkoks box bon moments

Drie Mastercooks, zo verschillend maar toch 1 gemeenschappelijk doel

06/03/2021
IYFV 9 pompoen groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: zeg zomaar niet pompoen tegen alle pompoenen

05/03/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.