Geïnspireerd op het Italiaanse ‘Slow Food’-principe pimpen Hans en Frank in de Foodbaron recepten uit de wereldkeuken met streek-en seizoensproducten. Ze trekken dit in heel de kaart door, dus een tapasschotel is perfect mogelijk maar dan belegd met allerlei lekkers van bij ons. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken waar 4 abonnees van Horeca Webzine de komende weken kans maken op een bijzonder Fusion food menu.
Fusion food
Je hoeft geen globetrotter te zijn om de geur en smaak van verre reizen tot in je bord te brengen! Door de opkomst van het fusionkoken is er een groeiende belangstelling voor wat de wereldkeuken ons te bieden heeft.
Fusion food is de versmelting van eetculturen tot een nieuw geheel. Het is een kruisbestuiving tussen twee gerechten of tradities die samen een heel nieuw en uniek gerecht creëren.
Fusion food is met ander woorden het culinaire equivalent van onze huidige multiculturele samenleving.En als we met elkaar samenleven dan ontstaan er ook versmeltingen. We ontdekken dingen die we gemeen hebben, dingen die goed samengaan en creëren zo iets nieuw. Het is niet iets om op neer te kijken, het heeft potentieel om de nieuwe standaard te worden.
En hoewel Fusion food als iets heel moderns klinkt is het samensmelten van verschillende (eet)culturen iets wat al eeuwen lang gedaan wordt. Zo houden we allemaal van de Italiaanse keuken met hun mozzarella, pasta en tomaat, maar werd de tomaat eigenlijk pas in de 18e eeuw in de Italiaanse keuken geïntroduceerd uit Zuid Amerika.
Door Zuid-Amerikaanse ingrediënten te introduceren in de Italiaanse keuken ontstonden dus typische gerechten zoals Pizza Margherita en Penne All’arrabbiata. De klassieke tomaat-mozzarella was niet mogelijk zonder de invloed van Zuid-Amerika.
Zonder de ontdekkingsreizen naar Azië hadden we het in Europa zonder peper en vele andere specerijen moeten stellen. Zonder die samensmelting van eetculturen hadden we nooit een chocoladekoek gehad, want zonder chocolade uit Latijns-Amerika, hadden de Fransen het bij hun croissant moeten houden.
Nieuwe gerechten ontstaan dus door invloeden van ver en dichtbij, door traditie met nieuwe smaken te verweven. Door respect te hebben voor beide culturen en toch lekker je eigen inventieve ding te doen, krijg je hele mooie creaties.
Slow Food
De Slow Food-beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel met de zogenaamde fastfood als exponent. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio.
De beweging is in 1989 opgericht door de Italiaan Carlo Petrini op een congres in Parijs, maar heeft ondertussen meer dan 100.000 leden in 150 landen. Turijn wordt de slow food hoofdstad genoemd, en voorzitter van Slow Food International is Alice Waters, eigenaar van het restaurant Chez Panisse in Berkeley, Californië. Het internationale symbool van Slow Food is de slak. (Bron: Wikipedia)
De Foodbaron
Geïnspireerd op het Italiaanse ‘Slow Food’-principe pimpen Hans en Frank in de Foodbaron dus recepten uit de wereldkeuken met streek-en seizoensproducten. Ze trekken dit in heel de kaart door, dus een tapasschotel is perfect mogelijk maar dan belegd met allerlei lekkers van bij ons.
Als vlugge lunch kan je er bv. een breughelboterham met hoeveham, Molse kipkap of Postelkaas met salsa en een slaatje voor €12,00 bestellen.
Op de menukaart vind je er een quiche met bospaddestoelen, lichtgerijpte tournedos van Ardeense Charolais met oesterzwammen, op zijn vel gebakken kabeljauw met beurre blanc, zeekraal en prei, pasta fregola sarda met Zeeuwse vongole, verse spaghetti met linzen en kerstomaatjes en verschillende kempburgers.
Ook op de drankenkaart tref je voornamelijk lokale bieren, wijnen en frisdranken aan.
In deze crisistijden biedt De Foodbaron ook eenvoudige, eerlijke gerechten aan die aan huis kunnen geleverd worden vanaf een minimumbedrag van 25€ en dit in Lommel, Pelt, Mol en Geel. Bestel wel tijdig door een mailtje te sturen.
Baron Wiels Foodtrucks & High End Catering
Voor uw feesten aan huis bieden Hans en Frank ook Fusion food in volledige cateringpakketten aan, zelfs met foodtruck(s).
Baron Wiels Foodtrucks & Catering staat garant voor een stijlvolle en originele invulling van al je feesten en evenementen.
Uitnodiging voor abonnees
Hans en Frank, de eigenaars van De Foodbaron in Dorp 9 te Lommel werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels.
Naar aanleiding van hun lidmaatschap nodigen ze in de komende weken vier abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun charmante Fusion food restaurant en foodtrucks.
Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een waardebon van €25 om te spenderen in De Foodbaron of bij een ander lid van de community.
Reserveren
Je kan van woensdag tot zondag een tafeltje reserveren bij Frank en Hans in De Foodbaron. Geef ze in afwachting ook je like voor hun Facebookpagina.