DCP bv: reeds meer dan 30 jaar technisch installateur en service provider

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

DCP bv luchtzuivering LED verlichting Power Analyse (1)

Met reeds meer dan 30 jaar ervaring als technisch installateur en service provider helpt DCP bv je met luchtzuivering, LED-verlichting en met het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

Reeds 30 jaar

Reeds 30 jaar is Peter De Clercq – oprichter van DCP bv – technisch installateur en service provider, al was dat niet zo gepland. Als bakkerszoon wou hij als vijftienjarige naar de bakkersschool gaan, maar zijn vader raadde hem aan om enkele jaren naar een technische school te gaan om daarna bakker te worden. Hij had in zijn carrière al veel geld uitgegeven aan techniekers die in het midden van de nacht een zekering moesten komen resetten.

DCP-bv-zaakvoerder-Peter-De-Clercq-Astene

Na zijn opleiding en een korte periode als service-technieker te hebben gewerkt, startte hij in 1989 zijn eigen zelfstandige activiteit. In het begin enkel verkoop en service van radio/tv/witgoed met daarnaast een discobar, maar na enige tijd verschoof zijn werk naar klank/licht/elektriciteit voor de horeca.

Vijf jaar nadat Peter de vennootschap van zijn vader had overgenomen, werd hij in 2005 officiële distributeur van CLS led. Zie maar welke mooie en exclusieve armaturen voor zowel voor binnen als buit DCP bv bij je kan installeren.

In de loop van de jaren heeft de High Tech zijn intrede gedaan in de horeca. Computergestuurde licht- en videosturingen, digitale audio, domotica, digital signage, Power Quality Analyse,… Allemaal technieken die hij nu ook toepast waar nodig. 

In 2020 is er door de coronacrisis een nieuwe opportuniteit bijgekomen: luchtzuivering op basis van UV-C licht.

De activiteiten van DCP

DCP-AIR

DCP AIR pakt COVID-19 en andere virussen aan in de openbare ruimtes van je bedrijf (restaurant, hotel, café, wachtkamer, winkel,…) met UV-C licht.

UV-C licht

DCP AIR gebruikt UV-C licht om de lucht te zuiveren. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude natuurlijke zuivering die al eeuwen buiten onze stratosfeer werkzaam is. Onderzoek heeft aangetoond dat UV-C licht alle bacteriën, schimmels, gisten, maar ook virussen zoals COVID-19 doodt.

Filters zuiveren de lucht

Door UV-C lampen in een gesloten behuizing te monteren en de lucht met ventilatoren door deze behuizing te sturen, wordt de lucht ontdaan van alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen. De filters zuiveren de lucht en vangen de dode deeltjes op. Op deze manier zorgt het toestel voor gezuiverde lucht.

Ook voor in de horeca

UV-C-lampen kunnen door DCP AIR worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, wachtzalen van dokters, bij tandartsen, dierenartsen, kappers- en schoonheidszaken, winkels, burelen, vergaderzalen, rusthuizen, scholen maar ook in horecazaken zoals hotels, cafés, restaurants en feestzalen.

dcp-air-corona-uv-c-licht - Copie

Toestellen

De performante toestellen van DCP AIR pakken COVID-19 en andere virussen aan in de openbare ruimtes van je bedrijf (restaurant, hotel, winkel, wachtkamer,…) met UV-C licht. De toestellen zijn veilig, heel eenvoudig in gebruik en met een lange levensduur.

DCP-LED

DCP LED helpt je te verduurzamen met milieuvriendelijke en energiezuinige LED-verlichting op maat voor in je bedrijf, zaak of woonst.

LED-technologie

LED-technologie is tegenwoordig een integraal onderdeel van de verlichting met tal van overtuigende voordelen.

Producten 

DCP LED heeft duizenden producten voor ieder project, zowel voor professioneel als privé, alle mogelijke functies en voor binnen en buiten. Denk aan grondarmaturen, railarmaturen, opbouw- en pendelarmaturen, kleurwisselende armaturen, bluetooth gestuurde armaturen, DMX-armaturen,… maar ook DMX- dimmers, voedingen en drivers.

Toepassingen

DCP LED installeert aangepaste verlichting op maat in musea, winkels, hotels, restaurants, discotheken, bars, kantoren, theaters, expositieruimtes, sportzalen en -terreinen, galerijen, concertgebouwen, gebedshuizen, overheidsgebouwen, tuinen, parken,… Je ziet, LED-verlichting kan overal worden toegepast.

DCP-bv-LED-verlichting-buitenarmaturen-kleurwisselend

Technologieën

Ongekend nauwkeurig dimmen zonder externe besturingen en bekabelingen of een optisch zoomsysteem. Beheersing van de temperatuur van zowel elektronica als de LED- lichtbronnen in een armatuur of LED-modules met superieure kleuren en witlichtweergave. Dit zijn maar enkele van onze gebruikte technologieën.

DCP-POWER

DCP POWER reikt oplossingen aan om de kwaliteit van het elektriciteitsnet in je onderneming zo te verbeteren dat je tot 20% kan besparen op je energiefactuur.

Power Quality

Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektrische energie. Zoals vermogen beschreven kan worden als spanning en stroom, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit. Problemen met de kwaliteit van elektriciteit leidt tot een slechte Power Quality.

Vervuiling van het electrisch netwerk

Vervuiling van het elektrisch netwerk komt vaker voor dan men denkt. Eén van de meest voorkomende oorzaken is dat er steeds meer apparaten aangesloten worden op het netwerk en heel wisselend belast. Dat leidt tot een vervorming van de spanning en stroom. Dat wordt dan netvervuiling genoemd. 

DCP POWER quality analyse

Afhankelijk van de omvang van je installatie wordt bij een Power Quality Analyse analyzers aangesloten op je netwerk gedurende gemiddeld een week. Dit is nodig om een gemiddeld beeld te krijgen, maar ook dat wordt besproken tijdens de afspraak.

Maatwerk

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. Neem contact met Peter De Clercq.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights