Na het lezen van deze culinaire citaten en quotes over eten en drinken, wil je niets liever dan naar je favoriete restaurant sprinten of op de bank ploffen met een glas wijn en pizza die je hebt laten leveren.
Citaten over eten en drinken
Citaten zijn korte, bondige uitspraken uit iemands werk, vaak een boek of toespraak. Soms ook wel quote genoemd.
Eentje die iedereen wel kent: “To be, or not to be…” van Shakespeare natuurlijk. Maar onderstaande 50 citaten over eten zijn er van foodies en chefs.
Of je de citaten hieronder opgesomd mag gebruiken? Natuurlijk mag dat. Maak er gerust gebruik van op sociale media.
01- Laat je geneesmiddel jouw voeding zijn en je voeding jouw geneesmiddel. (Hippocrates)
02- De mens eet, een ontwikkeld mens geniet van eten. (Brillat-Savarin)
03- Met 13 man aan tafel zitten is alleen gevaarlijk als er maar eten is voor 12! (Grimod de la Reynière)
04- Als je morgen ontbijt op bed wilt, slaap dan in de keuken! (Edda Mommaerts)
05- Als je een ‘pistolet’ voor je neus krijgt, is je broodje gebakken. (anonieme West-Vlaming die graag citaten over eten en drinken publiceert)
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
06- De gulden regel bij het lezen van een menukaart in een restaurant is: als je het niet kunt uitspreken, kun je het je ook niet veroorloven. (Frank Muir)
07- Als hij niets anders te eten had, leefde Godfried van bouillon.
08- Wanneer men eet behoort men een derde van de maag met voedsel te vullen, een derde met drank en de rest leeg te laten. (Talmud)
09- Een saus is het verlengde van een gerecht, nooit een dekmantel. (Fernand Jobert)
10- Pas maar op voor mij, zei het suikerklontje tegen de suikerbiet, ik ben geraffineerd. (T. Vloebergh)
Dit zijn de 8 nieuwe Groene Michelinsterren in Nederland
De uitreiking van de Nederlandse Michelinsterren 2024 vond plaats op 7 oktober tijdens de horecavakbeurs BBB in het MECC in...
Horeca Webzine in 2025: meer synergie met en tussen de partners
Horeca Webzine zet in 2025 een ambitieuze stap naar de toekomst door meer synergie te creëren met en tussen de...
Serveer ook een eitje meer op vrijdag 11 oktober
Wereld Ei Dag of Wereldeidag, jaarlijks gevierd op de tweede vrijdag van oktober is een internationale dag die in het...
GUIDE Michelin kiest weer voor Antwerpen in 2025
Afgelopen week liet GUIDE Michelin weten dat de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg in 2025 plaatsvindt op...
Marokko wint WK Couscous 2024 in Sicilië
Marokko heeft de wereldtitel gewonnen tijdens het WK Couscous 2024, dat van 20 tot 29 september plaatsvond in San Vito...
Nog meer citaten over eten en drinken
11- Geloof me, er is geen kookkunst zonder liefde. (Raymond Oliver)
12- Bij koken, gelijk bij alle kunstvormen, is eenvoud het teken van de volmaaktheid. (Curnonsky)
13- Een glas koud water na dronkenschap: een heerlijkheid die de geheelonthouder nooit kent. (Japans spreekwoord)
14- Een uitgebalanceerd dieet is een koekje in elke hand. (Edda Mommaerts)
15- Een kok zonder kruiden is bijna net zo hulpeloos als een apotheker zonder suiker. (Guimod de la Reynière)
Paddenstoelen: van champignon tot cantharel
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Jonge ui, dé smaakmaker van je lentegerechten
Samen met Frank Fol – The Vegetables Chef® – besteedt Horeca Webzine extra aandacht aan de basis van onze voeding...
Pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
16- Vis smaakt pas goed als hij drie keer heeft gezwommen: in water, in boter en in wijn. (Pools spreekwoord)
17- Dit is een zelfreinigende keuken. Als je het zelf niet doet, een ander doet het niet! (Edda Mommaerts)
18- Geen gedicht of lied door waterdrinkers geschreven, zal lang behagen of eeuwig blijven leven. (Brillat-Savarin)
19- Als je in de UK goed wilt eten, moet je eigenlijk 3 keer per dag ontbijten. (W. Somerset Maugham)
20- Ik kook graag met wijn, soms doe ik het zelfs in het mijn bereidingen. (anonomie Fransman die graag over eten en drinken publiceert)
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? Word Premium Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Nog meer citaten over eten en drinken
21- Bier zonder alcohol is als een beha aan een waslijn: het beste is eruit.
22- De klok is een mooie uitvinding om ons aan het etensuur te herinneren. (Diognes)
23- Een werkloze erwt noemt men ook wel eens een doperwt. (Louis Verbeeck)
24- Aan tafel van een restaurant is de enige plaats waar men zich het eerste uur nooit verveeld. (Brillat-Savarin)
25- Zet je niet aan tafel wanneer je boos bent, alles wat je zal eten zal je slecht smaken en je zal een ongemakkelijke spijsvertering hebben. (Paput-Lebeau)
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
26- Als we zijn wat we eten, dan ben ik makkelijk, snel en goedkoop.
27- Sla eten vergt meer energie dan het oplevert.
28- Eet langzaam, de tafel moet niet weg!
29- Vroeger zocht een man een vrouw die koken kon als zijn moeder. Tegenwoordig krijgt hij er één die drinken kan als zijn vader. (Frank Sinatra)
30- Ik zou vandaag koken, maar de blikopener is weg! (Edda Mommaerts)
31- Als de wijn is in de man, kan hij vloeibaar Frans spreken.
32- Tomaten en oregano maken het eten Italiaans; wijn en dragon maken het Frans; citroen en kaneel maken het Grieks; sojasaus maakt het Chinees; knoflook maakt het lekker. (Alice May Brock)
33- Etenstijd voor moeder is wanneer de kinderen gedaan hebben met eten.
34- Als dit koffie is, breng me dan alstublieft thee, maar als dit thee is, breng me dan alstublieft koffie. (Abraham Lincoln)
35- Zorgen verdrinken niet in alcohol: ze kunnen zwemmen. (Heinz Ruhmann)
Weilandshof
Hotel-Restaurant De Kommel
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? Word Community Partner zonder kosten. KLIK HIER.
36- Samen eten is olie voor de vriendschap. (Felix Timmermans)
37- Boter of margarine? Ik heb meer vertrouwen in de koe dan in chemie! (Edda Mommaerts)
38- Hij vroeg: “Is het eten nog niet klaar?” Zij kookte!
39- De ontdekking van een nieuw gerecht draagt meer bij tot het menselijk geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster. (Brillat-Savarin)
40- Niemand is eenzaam tijdens het eten van spaghetti; je hebt er al je aandacht voor nodig. (Christopher Morley)
Pompoenen: soorten, weetjes en 3 unieke recepten
Pompoenen zijn nauw verbonden met verschillende culturele gebruiken waar ze een symbool zijn van de herfst en oogstfeesten zoals Thanksgiving...
Een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen
Hier is een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen die verder gaat dan de basiskennis en verschillende aspecten van...
Starten van een restaurant in de 27 EU-landen
Het starten van een restaurant in een van de EU-landen vereist dat je rekening houdt met verschillende nationale vereisten en...
Een selectie van de 10 meest opvallende restaurantconcepten
Hier is een selectie van de 10 meest unieke en de meest opvallende restaurantconcepten wereldwijd, samen met een korte uitleg...
Negatieve recensies op platforms indammen met deze 10 tips
Negatieve recensies op platforms zoals Google of TripAdvisor kunnen een aanzienlijke impact hebben op de reputatie van een restaurant. Het...
41- Er is maar één ding ergerlijker dan iemand die kan koken en het niet wil, en dat is iemand die niet kan koken en het toch doet. (Robert Frost)
42- Eet, drink en wees vrolijk. Het kan je laatste zomer zijn. (Shakespeare)
43- Maak je vrouw er nooit attent op dat ze te veel zout in het eten heeft gedaan. Dan kan zij ook niets zeggen wanneer jij je dorst gaat lessen.
44- Eén ui per dag houdt de dokter weg. Veel uien per dag houdt iedereen weg.
45- Engeland heeft tweeënveertig godsdiensten en maar twee sauzen. (Voltaire)
Paddenstoelen: van champignon tot cantharel
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Jonge ui, dé smaakmaker van je lentegerechten
Samen met Frank Fol – The Vegetables Chef® – besteedt Horeca Webzine extra aandacht aan de basis van onze voeding...
Pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
46- Ei: iets waar men mee zit als er geen gebakken peren voorhanden zijn. (Louis Verbeeck)
47- Wie meer eet dan zijn lichaam nodig heeft, graaft zijn graf met zijn eigen tanden.
48- Wanneer ik alleen ben, wil ik niet minder goed eten dan wanneer ik gasten heb, en wanneer ik gasten heb, wil ik ze niet minder goed laten eten dan mezelf. (Le Duc de Morny)
49- Men eet om te leven of men leeft om te eten. De waarheid ligt in het midden.
50- Een eerste klas soep is artistieker dan een tweede klas schilderij. (Abraham Maslow)
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!