Na het lezen van deze culinaire citaten wil je niets liever dan naar je favoriete restaurant sprinten of op de bank ploffen met een glas wijn.
Citaten
Citaten zijn korte, bondige uitspraken uit iemands werk, vaak een boek of toespraak. Soms ook wel quote genoemd.
Eentje die iedereen wel kent: “To be, or not to be…” van Shakespeare natuurlijk. Maar onderstaande 50 citaten zijn er van foodies en chefs.
Of je de citaten hieronder opgesomd mag gebruiken? Natuurlijk mag dat. Maak er gerust gebruik van op sociale media.

01- Laat je geneesmiddel jouw voeding zijn en je voeding jouw geneesmiddel. (Hippocrates)
02- De mens eet, een ontwikkeld mens geniet van eten. (Brillat-Savarin)
03- Met 13 man aan tafel zitten is alleen gevaarlijk als er maar eten is voor 12! (Grimod de la Reynière)
04- Als je morgen ontbijt op bed wilt, slaap dan in de keuken! (Edda Mommaerts)
05- Als je een ‘pistolet’ voor je neus krijgt, is je broodje gebakken. (anonieme West-Vlaming)
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
06- De gulden regel bij het lezen van een menukaart in een restaurant is: als je het niet kunt uitspreken, kun je het je ook niet veroorloven. (Frank Muir)
07- Als hij niets anders te eten had, leefde Godfried van bouillon.
08- Wanneer men eet behoort men een derde van de maag met voedsel te vullen, een derde met drank en de rest leeg te laten. (Talmud)
09- Een saus is het verlengde van een gerecht, nooit een dekmantel. (Fernand Jobert)
10- Pas maar op voor mij, zei het suikerklontje tegen de suikerbiet, ik ben geraffineerd. (T. Vloebergh)
Belg eet minder frequent vlees en zoekt vaker variatie in 2022
Vlees blijft in België veruit de belangrijkste eiwitbron. De absolute meerderheid van de Belgen (96%) eet vlees. Een zeer kleine...
National Culinary Team Belgium in top 5 wereldfinale Global Chefs Challenge
Van 31 mei tot 2 juni vond in Abu Dhabi de grootse wereldfinale van de culinaire competitie Global Chefs Challenge...
Vrijdag de 13de: organiseer jij ook een banket met z’n dertienen?
Om het bijgeloof te bestrijden, bestaan er al sinds de 19e Eeuw “Vrijdag 13-clubs”, die op deze dag banketten houden,...
11- Geloof me, er is geen kookkunst zonder liefde. (Raymond Oliver)
12- Bij koken, gelijk bij alle kunstvormen, is eenvoud het teken van de volmaaktheid. (Curnonsky)
13- Een glas koud water na dronkenschap: een heerlijkheid die de geheelonthouder nooit kent. (Japans spreekwoord)
14- Een uitgebalanceerd dieet is een koekje in elke hand. (Edda Mommaerts)
15- Een kok zonder kruiden is bijna net zo hulpeloos als een apotheker zonder suiker. (Guimod de la Reynière)
16- Vis smaakt pas goed als hij drie keer heeft gezwommen: in water, in boter en in wijn. (Pools spreekwoord)
17- Dit is een zelfreinigende keuken. Als je het zelf niet doet, een ander doet het niet! (Edda Mommaerts)
18- Geen gedicht of lied door waterdrinkers geschreven, zal lang behagen of eeuwig blijven leven. (Brillat-Savarin)
19- Als je in de UK goed wilt eten, moet je eigenlijk 3 keer per dag ontbijten. (W. Somerset Maugham)
20- Ik kook graag met wijn, soms doe ik het zelfs in het mijn bereidingen.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
21- Bier zonder alcohol is als een beha aan een waslijn: het beste is eruit.
22- De klok is een mooie uitvinding om ons aan het etensuur te herinneren. (Diognes)
23- Een werkloze erwt noemt men ook wel eens een doperwt. (Louis Verbeeck)
24- Aan tafel van een restaurant is de enige plaats waar men zich het eerste uur nooit verveeld. (Brillat-Savarin)
25- Zet je niet aan tafel wanneer je boos bent, alles wat je zal eten zal je slecht smaken en je zal een ongemakkelijke spijsvertering hebben. (Paput-Lebeau)
Heek met gestoofde sla, zilveruitjes, erwten, tuinbonen en peterselieolie
Heek is zeer smakelijk, eerder zacht. Het visvlees valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de...
Zeewolf met asperges, raapstelen, spek en vadouvanmousseline
De beste zeewolf koop je van april tot september. Het visvlees is zeer vast van structuur en heeft een uitgesproken...
Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zout
De bosui, lente-ui, sla-ui, pijpajuin en schalulleke zijn in Vlaanderen namen voor een jonge nog onvolgroeide geboste ui met loof. Er zijn...
26- Als we zijn wat we eten, dan ben ik makkelijk, snel en goedkoop.
27- Sla eten vergt meer energie dan het oplevert.
28- Eet langzaam, de tafel moet niet weg!
29- Vroeger zocht een man een vrouw die koken kon als zijn moeder. Tegenwoordig krijgt hij er één die drinken kan als zijn vader. (Frank Sinatra)
30- Ik zou vandaag koken, maar de blikopener is weg! (Edda Mommaerts)
31- Als de wijn is in de man, kan hij vloeibaar Frans spreken.
32- Tomaten en oregano maken het eten Italiaans; wijn en dragon maken het Frans; citroen en kaneel maken het Grieks; sojasaus maakt het Chinees; knoflook maakt het lekker. (Alice May Brock)
33- Etenstijd voor moeder is wanneer de kinderen gedaan hebben met eten.
34- Als dit koffie is, breng me dan alstublieft thee, maar als dit thee is, breng me dan alstublieft koffie. (Abraham Lincoln)
35- Zorgen verdrinken niet in alcohol: ze kunnen zwemmen. (Heinz Ruhmann)
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
36- Samen eten is olie voor de vriendschap. (Felix Timmermans)
37- Boter of margarine? Ik heb meer vertrouwen in de koe dan in chemie! (Edda Mommaerts)
38- Hij vroeg: “Is het eten nog niet klaar?” Zij kookte!
39- De ontdekking van een nieuw gerecht draagt meer bij tot het menselijk geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster. (Brillat-Savarin)
40- Niemand is eenzaam tijdens het eten van spaghetti; je hebt er al je aandacht voor nodig. (Christopher Morley)
Rabarber giftig na 21 juni: waarheid of een fabeltje?
De langste dag van het jaar is inmiddels alweer voorbij en de dagen worden weer langzaam korter. Aan 21 juni...
Tafelschuimers en flessentrekkers: 20 tips hoe ze te herkennen en te vermijden.
Tafelschuimers zijn mensen die in je restaurant komen tafelen en vertrekken zonder de rekening te betalen. Hetzelfde fenomeen doet zich...
Waar haalde Abraham de mosterd ?
Waar mosterd in de eerste plaats natuurlijk een heerlijke smaak heeft, wordt het ook gebruikt vanwege de gezonde en zelfs...
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips
Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat...
41- Er is maar één ding ergerlijker dan iemand die kan koken en het niet wil, en dat is iemand die niet kan koken en het toch doet. (Robert Frost)
42- Eet, drink en wees vrolijk. Het kan je laatste zomer zijn. (Shakespeare)
43- Maak je vrouw er nooit attent op dat ze te veel zout in het eten heeft gedaan. Dan kan zij ook niets zeggen wanneer jij je dorst gaat lessen.
44- Eén ui per dag houdt de dokter weg. Veel uien per dag houdt iedereen weg.
45- Engeland heeft tweeënveertig godsdiensten en maar twee sauzen. (Voltaire)

46- Ei: iets waar men mee zit als er geen gebakken peren voorhanden zijn. (Louis Verbeeck)
47- Wie meer eet dan zijn lichaam nodig heeft, graaft zijn graf met zijn eigen tanden.
48- Wanneer ik alleen ben, wil ik niet minder goed eten dan wanneer ik gasten heb, en wanneer ik gasten heb, wil ik ze niet minder goed laten eten dan mezelf. (Le Duc de Morny)
49- Men eet om te leven of men leeft om te eten. De waarheid ligt in het midden.
50- Een eerste klas soep is artistieker dan een tweede klas schilderij. (Abraham Maslow)
Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!