Culibel bekroont ook in 2024 de beste terrine van België

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

terrine culibel haas kweepeer culibel terrine van belgië horeca webzine

Voor de derde keer op rij gaat Culibel, een actieve organisatie die reeds meer dan 40 jaar horecazaken in Vlaanderen verenigt, samen met de businesspartners op zoek naar de beste terrine van België. Het thema voor 2024 is haas en kweepeer. Met de organisatie van deze kookwedstrijd wil Culibel onze Belgische topproducten promoten.

Culibel 

Culibel is ontsproten uit de geest van enkele wakkere horeca-uitbaters die gastvrijheid en gastronomie hoog in het vaandel droegen. Op donderdag 24 september 1981 schoven ze voor het eerst de vereniging Culibel naar voor met een de publicatie van een fraaie overzichtelijke gids waarin 21 restaurants werden voorgesteld.

Ondertussen is Culibel uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 100 leden en meer dan 55 businesspartners.

culibel culibel horeca webzine

Dezelfde basisdoelstellingen

Anno 2023 zijn de basisdoelstellingen grotendeels dezelfde gebleven, aangepast aan de huidige snel veranderende maatschappij. Maar Culibel wil meer zijn dan dat! Onder invloed van een vernieuwde Raad van Bestuur timmert Culibel permanent aan de toekomst.

Een charter werd uitgewerkt met een duidelijke lijn waar Culibel-leden en Ambassadeurs voor staan. Ook foodies worden aangesproken om deel uit te maken van de Culibel-familie met een aangepast lidmaatschapsformule en beleving.

Bij Culibel is iedereen welkom: van bistro tot sterrenzaak, van traiteur tot feestzaal, van B&B tot hotel. En dit op voorwaarde dat de geboden beleving past binnen het charter van de vereniging. Daarbij staan kwaliteit en gastvrijheid bovenaan.

Beste terrine van België 2024 

Voor de derde keer op rij organiseert Culibel met de businesspartners de wedstrijd “De beste terrine van België”. De wedstrijd is voorbehouden aan professionele koks – chefs en medewerkers – die hun activiteit uitoefenen op het Belgisch grondgebied en in orde zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen kunnen aan de wedstrijd deelnemen.

Ook leerlingen van het 6de en 7de jaar van de Belgische hotelscholen en cursisten van het volwassenenonderwijs in een horeca-opleiding kunnen deelnemen.

Thema

Dit jaar moet de terrine haas en kweepeer bevatten. En in het totaal maximum 10 ingrediënten. Ook belangrijk is dat de terrine bij de presentatie minstens 1 kg en maximum 1,6 kg weegt.

Culibel bekroont ook in 2024 de beste terrine van België 1

Voorselectie

Deelnemen kan door je recept zonder persoonlijke gegevens op het document voor 30 oktober 2023 te sturen naar wedstrijd@culibel.be

Alle recepturen worden gelezen door een leesjury onder leiding van topchef Eddy Van Maele en Guido Neirynck. 

Finale

Halfweg november 2023 worden de finalisten bekend gemaakt en uitgenodigd om hun terrine te presenteren voor een uitgebreide jury.

Dit zal gebeuren tijdens het jaarlijks Culibel-banket op maandag 22 januari 2024 in Salons Saint-Germain te Diksmuide. 

Diezelfde avond zal ook de prijsuitreiking plaats vinden.

Culibel bekroont ook in 2024 de beste terrine van België 2
Caroline Leenaert van Brasserie De Kazematten uit Ieper, winnares 2023

Winnaars voorgaande edities

2022: Frederic de Mets – Restaurant Hemelhof (Kortrijk)

2023: Caroline Leenaert – Brasserie De Kazematten (Ieper)

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Getuigenis van Caroline Leenaert

Waarom deed je mee aan de wedstrijd ?

Caroline: “Het leek mij een hele uitdaging om met de producten krab, rogge en schorseneren met elk hun eigen textuur, een terrine te maken. Om tot het gewenste resultaat te komen, zijn er veel uren opzoekwerk in o.a. de Escoffier en uren van try and error aan vooraf gegaan.”

“Ik kon bovendien niet achterblijven als telg van een culinaire familie. Mijn pa kookte voor de grootten der aarde, koning Leopold III, prinses Liliane, president Reagan, koning Hassan II,…”

“Mijn mama won de wedstrijd van ‘Beste stoofvlees van België’ en mijn broer won de wedstrijd ‘Beste Juniorkok van België’.

“Bovendien wilde ik tonen dat een chef van een eenvoudige brasseriekeuken als de mijne, ook het nodige vakmansschap kan hebben én nodig heeft om iedere dag opnieuw kwaliteit te kunnen leveren.”

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights