• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws Nederland

Coronavirus: zo gaat de Brabantse horeca om met de maatregelen

Horeca Webzine by Horeca Webzine
11/03/2020
in Nederland, Nieuws
0
Coronavirus: zo gaat de Brabantse horeca om met de maatregelen
15
SHARES
450
VIEWS

Brabant gaat niet op slot deze week, maar alle grote evenementen zijn deze week verboden vanwege het coronavirus. Hoe wordt er op dit nieuws gereageerd? En hoe gaat de horeca om met de maatregelen om besmetting te voorkomen?

Coronavirus

In Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn diverse inwoners positief getest op COVID-19 (coronavirus). Complimenten gaan naar alle Brabanders die nuchter blijven en hun verantwoordelijkheid nemen door bij verkoudheid, hoesten of koorts thuisblijven volgens het advies van het RIVM. Samen beschermen we de mensen om ons heen.

#ikchinees

De Chinese gemeenschap in Nederland ondervindt echter wel last van discriminatie vanwege het coronavirus. Er zijn in de afgelopen weken vele meldingen van gemaakt en daarom is deze gemeenschap vrijdag een campagne gestart: #ikchinees.

Zeng Ji, voorzitter van de koepelorganisatie van Chinese organisaties in Nederland: “Voor hardwerkende Chinese Nederlanders die in Nederland actief bijdragen aan de samenleving is dat heel pijnlijk. Toch horen de Chinese gemeenschap en de Chinese keuken al decennia thuis in Nederland, iedereen weet: Chinezen werken hard en zeuren niet.”

Met de campagne vraagt de gemeenschap iedereen om chinees te eten, een selfie te maken en deze met de hashtag #ikchinees te delen op social media. Om op die manier positief om te gaan met discriminatie.

Lees ook:

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

Na voetbal en cabaret nu ook een experiment in 5 cafés

Evenementen worden geannuleerd

Door het coronavirus worden in heel Brabant strepen gezet door concerten en beurzen zoals de Brabant Art Fair die komende weekend in de Grote Kerk zou plaatsvinden. Deze grote kunstbeurs met 75 kunstenaars uit Nederland en België is verplaatst naar 29 en 30 augustus. De Grote Kerk blijft overigens van woensdag tot en met zondag 15 maart gesloten voor alle publiek in verband met het coronavirus.

Coronavirus: zo gaat de Brabantse horeca om met de maatregelen
Foto: Ron magielse

Breda

De horeca in Breda vreest de gevolgen van de maatregelen. Volgens woordvoerder Johan de Vos van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn de gevolgen van de corona-uitbraak voor de hotel- en restaurantsector nu al duidelijk merkbaar. “Als dit zo langer doorgaat, wordt het echt een serieus probleem”, sombert De Vos. “Hotels en restaurants hebben te maken met afzeggingen, vaak gaat het om grote groepen. Er worden vergaderzalen gecancelled, grote bedrijven annuleren tot nader order hun reserveringen.”

Speel mee met en lees verder onder de winactie.

De Vos snapt dat er maatregelen worden genomen om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, ‘maar misschien onderschat men wel wat de impact is, wat de gevolgen zijn voor de horeca’, al denkt hij niet dat de cafés de komende dagen een leeg aanblik zullen vertonen.

Bergen op Zoom

De KHN-afdeling in Bergen op Zoom heeft nog geen standpunt ingenomen over de maatregelen, volgens bestuurslid Jimmy Devilee. Zelf blijft de restauranteigenaar er nuchter onder: “We hebben in de zaak wel maatregelen genomen. Desinfectiegel, dozen met papieren tissues. Het personeel is geïnstrueerd. Maar we gaan de zaak absoluut niet sluiten. Dat gaat ons echt te ver. En mensen doen toch ook boodschappen?”

Hij merkt het ook nog niet in het aantal reserveringen, zegt Devilee. “Er zijn er tot nu toe geen annuleringen binnengekomen vanwege het virus, maar we houden het wel nauwlettend in de gaten.”

Roosendaal

Corné Oosterbos, horecawoordvoerder in Roosendaal, verwijst naar het standpunt van de landelijke horeca-afdeling. Die maakt zich, zo is te lezen op de website, zorgen over de economische impact van het virus. De brancheorganisatie roept het kabinet op haast te maken met een actieplan voor ondernemers die het financieel niet meer gaan redden.

Daarnaast denkt de Roosendaalse horeca volgens Oosterbos na over lokale maatregelen om besmetting te voorkomen. Als mogelijk voorbeeld noemt hij Cafetaria Klundert. Daar hangt nu een doorzichtig plastic zeil tussen de toonbank en de kassa. 

Blijf verder op de hoogte via KHN.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: De Stem

Tags: coronacoronavirusnieuws
Share15TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Amsterdamse hotelsector luidt de noodklok vanwege de coronacrisis

Next Post

Geen vlees meer in Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Geen vlees meer in Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman

Geen vlees meer in Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021
IYFV 12 radijzen groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: radijzen, de pittige groentjes die de lente maken

02/04/2021
Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

01/04/2021
experiment bar café

Na voetbal en cabaret nu ook een experiment in 5 cafés

01/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.