Coronasteun vierde kwartaal voor getroffen horeca

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.139 abonnees.

steunmaatregelen hulp horeca

De generieke steunmaatregelen in verband met beperkende maatregelen vervielen per 1 oktober, maar er komt wel een regeling voor zwaar getroffen bedrijven in Nederland, met name de nachtelijke horeca. Deze moeten tot in ieder geval 1 november gesloten blijven en de Rijksoverheid trekt er daarom extra geld voor uit.

Nachtsluiting

De nieuwe regeling was oorspronkelijk enkel gericht op horecabedrijven die werden getroffen door de nachtsluiting. Maar dat bleek juridisch lastig. 

De nieuwe regeling lijkt daarom op de eerdere Tegemoetkoming Vaste Lasten, met enkele aanpassingen om vooral zwaar getroffen ondernemers in de horeca te bereiken. Dat is nu vastgelegd in de Vaste Lasten Nachtsluiting Horeca (VLN).

Eerder recht op TVL

Om aanspraak te kunnen maken op de VLN, moet een ondernemer in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 50 procent minder omzet maken dan in het vierde kwartaal van 2019. 

Daarnaast moet hij in het tweede en derde kwartaal van 2021 de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben ontvangen. Hiermee richt het kabinet de regeling specifiek op bedrijven die langdurig omzetverlies lijden en geen reserves hebben kunnen opbouwen.

Maximumbedragen

In de regeling wordt een maximaal subsidiebedrag gehanteerd van 250.000 euro per aanvraag. Door dit maximum te hanteren, dat een verlaging is ten opzichte van het maximum van 550.000 of 600.000 euro per aanvraag binnen de TVL, wordt de regeling verder gericht op kleinere ondernemingen die minder mogelijkheden hebben zich aan te passen aan de nieuwe situatie dan grotere ondernemingen.

Subsidie bij RVO

Voorwaarde is wel dat de ondernemer in totaal niet meer dan 1,8 miljoen euro overheidssteun voor vaste lasten krijgt tussen maart 2020 en december 2021. Dit is het maximale bedrag dat ondernemers volgens het Europese staatssteunkader mogen ontvangen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maakt de subsidies na verstrekking openbaar. 

Lees meer …

Bron: CM Controllers Magazine

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights