Ook Wallonië gaat coronapas inzetten vanaf midden oktober in horeca

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.139 abonnees.

coronapas wallonie oktober

Wallonië gaat, net zoals Brussel, het gebruik van de coronapas uitbreiden. Vanaf midden oktober zal je de pas dan moeten voorleggen in de horeca, in nachtclubs, in sportzalen en bij evenementen. Bron: VRTnws

Coronapas

Als je wilt gaan stappen in Wallonië zal je vanaf midden oktober moeten kunnen bewijzen dat je gevaccineerd bent of genezen bent van corona of een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Ook in sportzalen en fitnesscentra zal de coronapas verplicht zijn. 

Waalse regering

De Waalse regering trekt de regels daarover op die manier gelijk met die van het Brussels Gewest. Waals minister-president Elio Di Rupo: “We willen zo transparant, duidelijk en coherent zijn voor de burgers.”

Di Ripo

Volgens Waals minister-president Elio Di Rupo heeft de maatregel een dubbel doel: “We willen een aantal mensen doen nadenken of ze zich toch niet beter laten vaccineren. Wetenschappelijk gezien is het beter om je te beschermen tegen de dodelijke ziekte die COVID-19 toch is.”

“Ten tweede: in een omgeving waarin iedereen gevaccineerd is, is het comfort hoger. Je kunt je mondmasker afdoen, werken zonder afstand te moeten houden en het virus zal er bovendien minder circuleren.”

De maatregel zou in principe van kracht blijven tot het einde van 2021, tenzij de vaccinatie- en besmettingscijfers eerder zouden verbeteren. 

Vlaanderen

Vandaag hakt de Vlaamse regering de knoop door over het gebruik van de coronapas, volgens Bart Verhulst van “Het journaal”. LEES MEER.

Bron: VRTnws

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights