Nieuwe coronamaatregelen in de Belgische horeca

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.050 abonnees.

nieuwe maatregelen - de croo - 261121 - covid19 - horeca webzine

Op het overlegcomité van vrijdag 26 november hebben de federale en regionale topministers weer nieuwe coronamaatregelen beslist die per direct ingang hebben.   

Discotheken en dancings

De eerste beslissing van het Overlegcomité die deze morgen bekend werd gemaakt, is dat discotheken en dancings drie weken dicht moeten.

Met maximum zes aan tafel

In cafés, restaurants maar ook op trouwfeesten en bij rouwmaaltijden (zie verder) mag je maximum met zes aan een tafel zitten. 

Sluitingsuur

Eén van die nieuwe coronamaatregelen om het coronavirus in te perken, houdt ook in dat alle horecazaken om 23u moeten sluiten.  

nieuwe maatregelen - 261121 - covid19 - horeca webzine
Beeld mag onveranderd vrij gedeeld worden.

Mondmaskers

Het gevolg van de beslissing is ook dat de mondmaskerplicht in de horeca blijft, behalve als mensen zitten om te eten en te drinken. Mondmaskers zijn verplicht vanaf 10 jaar.

Feestzalen en events  

Privéfeesten kunnen volgens de nieuwste coronamaatregelen ook niet meer worden georganiseerd, met uitzondering van rouwmaaltijden en trouwfeesten. CST en mondmaskers zijn verplicht. 

Events kunnen nog doorgaan als de personen blijven zitten. 

Thuis

Wel mag je nog mensen thuis ontvangen zonder beperkingen. Van zodra je met een professionele cateraar werkt, moeten dezelfde voorwaarden als de horeca toegepast zoals hierboven beschreven.

Verplichte CO2-meter

Dat moest al in de horeca en dit moet dus moeten blijven. 

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: Overlegcomité

Coverfoto: BELGA

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights