Châteaux Vini: Franse en Italiaanse ‘Messages in a Bottle’

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

partner chateaux vini (1)

Châteaux Vini verkoopt wijnen en bubbels rechtstreeks ingevoerd uit Frankrijk en Italië aan horeca, bedrijven en particulieren. Er wordt geleverd maar je kan ook terecht in de winkel in Groot-Bijgaarden die open is op donderdag, vrijdag en zaterdag. Chateaux Vini biedt eveneens op afspraak een degelijke service aan de horeca met proeverijen en advies. Maak kennis met de Premium Partner van Horeca Webzine bij wie je terecht kan voor wijnen met een verhaal.

Châteaux Vini

‘Châteaux Vini NV’ is ontstaan uit de fusie van 2 historische wijnbedrijven. 

Ludwig Cooreman begon zijn parcours in 1965. ‘Wijnen Cooreman’ nam in 1975 zijn intrek in Groot-Bijgaarden op de plaats waar nu nog steeds de prachtige degustatieruimte, de kantoren en de natuurlijk gekoelde wijnkelders gevestigd zijn. Het bedrijf werd geroemd voor zijn mooi gamma Franse wijnen.

‘Châteaux’ zag het levenslicht in 1997 en verkocht initieel, zoals de naam doet vermoeden, ook Franse wijnen. Maar oprichter Bart Rogiers kon aan de lokroep van Italië niet weerstaan en in 2009 werd het gamma volledig Italiaans en werd het woordje ‘Vini’ toegevoegd aan de naam die nu volledig de lading dekt.

Châteaux Vini: Franse en Italiaanse 'Messages in a Bottle' 1
Foto: Manager.be

Bart Rogiers

De oprichter van Châteaux Vini stamt uit een gezin van 6 kinderen. Zijn vader was bierhandelaar en een gepassioneerd wijnliefhebber. Hij voerde in de jaren 1960 enkele Duitse topwijnen in. Voor rood ging zijn voorkeur naar de grote Franse wijnen die perfect pasten bij de feestelijke maaltijden die zijn moeder iedere zondag op tafel toverde.

De passie voor wijn en het ondernemerschap van zijn vader en de passie voor lekker eten in harmonie met de romantiek van zijn moeder hebben Bart Rogiers geïnspireerd tot wat hij al heeft gedaan. Hij had gedurende 19 jaar een restaurant, werkte 8 jaar als wijnaankoper en is dus sinds 2009 fulltime bezig met Châteaux Vini die hij reeds een 12 jaar voordien in bijberoep had opgestart.

châteaux vini wijnen Horeca Webzine

Franse en Italiaanse wijnen

Châteaux Vini verkoopt Franse en Italiaanse wijnen met persoonlijkheid, gemaakt door wijnbouwers met een ziel, met karakter en met passie voor hun product.aan horeca, bedrijven en particulieren. Het overgrote deel van het gamma wordt rechtstreeks uitgevoerd.

Bart gaat steeds op zoek naar de authentieke wijnen van elke regio: “Onze wijnen zijn écht, met de hand gemaakt en met het grootste respect voor de natuur. Ik ken alle producenten persoonlijk en breng hen af en toe een bezoek om te zien hoe alles er aan toe gaat in de wijngaard en in de kelder.” 

châteaux vini wijnen groot-bijgaarden sting Horeca Webzine
Foto: Lies Willaert

Wijnen met een verhaal

Bij Châteaux Vini vertellen ze jou met plezier het verhaal achter elke wijn. En wees gerust, het zijn geen fabeltjes.

Zo kan je er niet naast kijken als je Châteaux Vini bezoekt: wereldster Sting is er prominent aanwezig. Bart Rogiers importeert namelijk sinds 2007 de Toscaanse wijnen van Sting die ook een persoonlijke vriend is geworden.

Bart vertelt: “Toen Sting op zoek was naar een huis in Toscane (centraal-Italië) kwam hij terecht op het 350 hectare groot bedrijf Tenuta Il Palagio in Gifline Valdarno gelegen tussen Firenze en Arezzo. Hij was op de eerste plaats op zoek naar een mooie woning en niet een wijngaard.”

“Hij proefde er de wijn en was meteen verleid door de kwaliteit ervan. De verkoop ging door en Sting en zijn vrouw Trudie deden een beroep op Alan York een bekende ‘viticulturist’ die veel ervaring heeft met biologische landbouw om meer dan de helft van de wijnstokken te vervangen. Paolo Caciorgna, die ik goed ken, is er de wijnmaker van dienst en een rijzende ster in het wereldje.” 

châteaux vini groot-bijgaarden sting message in a bottle Horeca Webzine

De wijn ‘Sister Moon’, genoemd naar het liedje van Sting waarbij hij refereert naar het samenspel tussen mens, aarde, maan en natuur, was na twee jaar al een eerste biologische topwijn die goed in de markt ligt. 

“Ik moet wel er wel bijzeggen dat het eerder Trudie is, de vrouw van Sting, die gedreven bezig is met het landbouwbedrijf ‘Tenuta Il Pelagio’. Sting apprecieert als bewuste fijnproever de lekkere producten die al sinds 2007 hun weg vinden naar Châteaux Vini”, besluit Bart.

Als blikvanger vind je in de winkel van Châteaux Vini de ‘Message in a Bottle’. De wijn die perfect harmonieert met vlees, pasta en zuiderse stoofpotjes wordt aangeboden in een speciale doos die ook een lege fles bevat waar men zijn eigen ‘message’ kan in steken. Het is een origineel geschenk dat fel wordt geapprecieerd.

Bart ziet Sting op regelmatige basis tijdens zijn trips naar la Bella Italia. Ook als Sting naar België kwam, zagen ze elkaar.

Via onze rubriek Wijnen in de kijker zal Bart nog meer van dit soort verhalen met ons delen.

châteaux vini Horeca Webzine

Blijf Thuiswijnen 

Bart selecteerde 24 van zijn best verkopende wijnen tussen €7 en €20 om thuis van te genieten bij een takeaway van je lievelingsrestaurant of je eigen culinaire hoogstandjes.

Bestel online en je kan rekenen op 5% korting. Bestel je 6 flessen of een veelvoud ervan per wijn dan ontvang je zomaar 10% korting. 

Châteaux Vini levert je bestelling gratis bij een bestelling groter dan €100 en binnen een straal van 50km rond Groot-Bijgaarden. Maar voor €25 komt Bart ook bij jou aan huis met bestellingen kleiner dan €100 of buiten de straal van 50 km rond Groot-Bijgaarden.  

Uiteraard kan je jouw bestelling ook afhalen in de winkel [kaart] op donderdag, vrijdag of zaterdag van 11 tot 18u of op andere dagen na afspraak: +32 (0)2 466 72 17. 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights