Cédric Poncelet, nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium

Cédric Poncelet nieuwe voorzitter The Mastercooks of Belgium
5/5

Maandag 17 mei hield de Algemene Vergadering van de prestigieuze culinaire vereniging ‘The Mastercooks of Belgium’ nieuwe verkiezingen. Omdat Frank Fol die na 9 jaar om professionele redenen zijn kandidatuur als bestuurslid niet hernieuwde, moest op zoek naar een nieuwe voorzitter en bestuur. Cédric Poncelet – chef-eigenaar van het gelijknamige restaurant in Knokke-Heist – werd unaniem tot de nieuwe voorzitter van de vereniging gestemd.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. 

Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en van mei 2012 tot 2021 door Frank Fol. 

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Cédric Poncelet, nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium 1

Cédric Poncelet nieuwe voorzitter

Cédric Poncelet – chef-eigenaar van het gelijknamige restaurant in Knokke-Heist – werd unaniem tot de nieuwe voorzitter van de vereniging gestemd.

cedric-poncelet-mastercook

De nieuwste voorzitter van The Mastercooks of Belgium, Cédric Poncelet, is van Waalse origine en heeft hotelschool gevolgd in Heusy (Spa). 

Na zijn opleiding werkte hij een jaar in La Réserve in Knokke. Hij werd verliefd op de kuststad en al werkte hij nadien nog in een aantal mooie restaurants, keerde hij nogal vlug terug naar Knokke om er zich definitief te vestigen in Restaurant Cédric

Daniel Poncelet, rechterhand van Cédric

Aan zijn zijde behoudt Daniel Molmans zijn positie als penningmeester, maar wordt ook secretaris-generaal.

Daniel-Molmans-Mastercook-Cédric-persartikel

Daniel is een Mastercook van het eerste uur. Hij maakte de geboorte van de vereniging mee en is ondertussen de derde penningmeester, en nu ook secretaris-generaal.

Door zijn werk als operationele verantwoordelijke voor ‘Les Cuisines Bruxelloises’ heeft Daniel vaste uren en daarmee de mogelijkheid om zich nuttig te maken voor de vereniging ‘The Mastercooks of Belgium’.

Vice-voorzitters

De vice-voorzitters blijven Felix Alen voor Vlaanderen, Patrick Meirsman voor Brussel en Benoît Bourivain voor Wallonië.

aaa-felix-alen
Felix Alen
aaa-Patrick-Meirsman-mastercook
Patrick Meirsman
Cédric Poncelet, nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium 2
Benoït Bourivain

Lof voor het werk van Frank Fol

Aan het einde van de dag vertelde Cédric Poncelet heel vereerd te zijn met deze nieuwe rol die hij zal spelen binnen de vereniging, waarvan hij reeds lid was van het directiecomité en loofde het werk van Frank Fol.

“Ik ben erg trots dat ik door mijn collega’s ben gekozen om deze prestigieuze titel te waar te nemen. Het is een echte eer en ik ben van plan namens alle leden te vechten om de vereniging en haar gewaardeerde partners zo goed mogelijk te blijven promoten. Het is dankzij hen dat we de huidige crisis kunnen doorstaan ​​en we zijn hen allemaal erg dankbaar.

27-Frank Fol Mastercook voorzitter

“Mijn doel is om het prachtige werk dat Frank Fol al vele jaren heeft gerealiseerd, waaronder 9 jaar als voorzitter voort te zetten en verder te ontwikkelen.”

“Het is nu mijn beurt om me zorgen te maken over het heden en de toekomst van deze al even prachtige vereniging!”

Toekomst

Over de toekomstige projecten voor de vereniging en over de nieuwe adem en dynamiek die Cédric Poncelet wil inblazen in de vereniging, gaan we begin juni kunnen berichten.

Samenwerking met Horeca Webzine

Wat zeker is, de samenwerking met Horeca Webzine blijft, en nog wel minstens tot halfweg 2022.

Zo zal je nog tot de zomer 2021 wekelijks kunnen kennis maken met de Mastercooks in de reeks van 40 artikels naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van de vereniging.

Vanaf halfweg juli 2021 starten we met een nieuwe reeks waarin de Mastercooks en Young Masters ons hun recepten gaan delen. Hou in het gaten, abonneer je op Horeca Webzine en maak maandelijks kans op een Box Bon Moments ter waarde van €100.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights