Campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’ gelanceerd

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

vis van de maand cover 3001 (1)

In nauwe samenwerking met het gereputeerde visbedrijf Quisquater uit Dendermonde, Mastercook Patrick Caignau en foodfotograaf Bart Tanghe lanceert Horeca Webzine de campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’. Elke maand wordt een vissoort uitgelicht met weetjes, kooktechnieken en een uniek recept rekening houdend met de seizoenen en welke soort extra promotie verdient. En als wangetje van de kabeljauw maak jij als abonnee na afloop van de campagne kans op een gesigneerd boek dat zal worden uitgegeven ten voordele van een goed doel.

Vis van de Maand 

Je ziet regelmatig ‘Vis van de Maand’ op social media, in aanbiedingskrantjes, in foodblogs én bij de visdetaillist. Maar wat betekent dit nu? 

Net zoals groenten en fruit is ook vis op zijn best in het juiste seizoen. De vis is dan niet alleen veel verser en bijgevolg lekkerder, je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee. Na een blik op onze viskalender weet je perfect wanneer welke vis te kiezen.

vis van de maand maxim filip quisquater patrick caignau mastercook
De broers Seghers van Vishandel Quisquater en Mastercook Patrick Caigneau vroeg in de morgen

Meer weten over je favoriete vis? Klik op de naam van de vissoort en duik in een zee van weetjes, kooktechnieken en de recepten van Mastercook Patrick Caignau.

voorgevel quisquater vishandel vis van de maand

Quisquater, je visleverancier bij uitstek

Visbedrijf Quisquater is sedert vier generaties uitgegroeid van familiebedrijf tot compleet visbedrijf. Voor het prille begin moeten we teruggaan naar de jaren ’40 van de vorige eeuw, toen Hendrik Quisquater en zijn echtgenote Josse begonnen met het leuren van vis in Dendermonde en omstreken. Het hele verhaal lees je hier.  

Quisquater die haar medewerking aan de de campagne ‘Vis van de Maand’ onderscheidt zich door het aanbieden van een totaal productenpakket vis, schaal- en schelpdieren. Zowel groothandel voor de professionele chef, als in de winkel voor de hobbykok en iedereen die van lekker koken houdt.

De verwerking van de vis gebeurt er volledig volgens de strengste HACCP-normen waardoor de broers Maxim en Filip Seghers een 100% veilig kwaliteitsproduct garanderen.  

Je bestellingen worden met de grootste zorg klaargemaakt en bewerkt (fileren, ontvellen, panklaar maken, portioneren,…) door ervaren vakmensen in het eigen atelier en dit volgens je wensen. Horecazaken kunnen vervolgens rekenen op aan-huis-levering door eigen gekoelde bestelwagens.

Een bestelling die voor 4u ’s nachts wordt geplaatst, staat voor 10 uur ‘s morgens in de keuken van de topchefs! En dit 7 dagen op 7.

Mastercook Patrick Caignau 

Mastercook Patrick Caigneau die de recepten van Vis van de Maand zal ontwikkelen en met ons zal delen, is een echte autodidact. 

Hij had gedurende 20 jaar het cateringbedrijf ‘Patrick’s Keuken’ in Geraardsbergen. De zaak draaide vlot maar toch kriebelde het in 2007 om zelf een restaurant te beginnen. Het restaurant was enkel de weekends open met één vast menu want ondertussen gaf Patrick les in de hotelschool van Wemmel. 

Maar toen zijn toenmalige wijnleverancier, Gert De Coorde, ook kok, hem voorstelde om samen een restaurant uniek in zijn genre te beginnen, openden ze in 2013 ‘De tafel van 2’. 

Een vast menu waarbij eerst de wijnen worden gekozen waarna het menu wordt aangepast, ofwel passend, ofwel contrasterend. Ook de Belgische bieren komen er aan bod. 

Vertrekkend vanuit de klassieke basis van de Franse gastronomie tovert Patrick een moderne interpretatie van verse seizoenproducten op het bord.  

Het samenstellen van recepten voor kookboeken is Patrick Caignau niet onbekend. Als co-auteur met Marc De Clercq behaalde hij zelfs voor het boek ‘De Primeurs’ in 2008 de gerenommeerde prijs van ‘Beste culinaire kookboek ter wereld’, maar ook met andere titels zoals ‘Afrodisiaca’ en ‘Vegetarische keuken’ scoorde hij vaak de Top 10 van bestsellers.

Bart Tanghe 

Photography Bart Tanghe is gespecialiseerd in food en horeca. Maar is even gepassioneerd in bedrijfsreportages, bedrijfsportretten en architectuurfoto’s.

Bart vertelt je graag verhalen door middel van mooie foto’s of een korte video van gerechten, in de keuken, in het restaurant of hotel, van onroerend goed, op evenementen (als het straks weer kan) of portretten. En op zijn website preciseert Bart: “Geen groot budget en no-nonsense! Vraag er maar om!

Voor de campagne ‘Vis van de Maand’ van Horeca Webzine, verleent Bart Tanghe zijn expertise door bij Mastercook Patrick Caignau de sfeerbeelden in de keuken en de foto’s van de gerechten te gaan maken.

Bekijk Bart aan het werk in onderstaande video.

Boek ‘Vis van de Maand’ 

Na een jaar van recepten, foto’s en kooktips sprokkelen, zal Horeca Webzine dit alles bundelen in een boek en uitgeven ten voordele van een goed doel. 

Goede doelen kunnen reeds solliciteren. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt bij de uitgifte ervan – we spreken maart 2022 kans op een gesigneerd exemplaar. Abonneer je nu, het is gratis!

vis van de maand cover 3001 copy

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights