• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Vis van de Maand

Campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’ gelanceerd

Weetjes, kooktechieken en 12 unieke visrecepten van Mastercook Patrick Caignau

Horeca Webzine by Horeca Webzine
02/02/2021
in Vis van de Maand, Nieuws
0
vis van de maand cover 3001 (1)
914
VIEWS

Lees ook:

4 maart: Wereld Obesitas Dag. Restauranthouders kunnen nog veel leren over evenwichtige voeding

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

In nauwe samenwerking met het gereputeerde visbedrijf Quisquater uit Dendermonde, Mastercook Patrick Caignau en foodfotograaf Bart Tanghe lanceert Horeca Webzine de campagne ‘Vis van de Maand 2021-22’. Elke maand wordt een vissoort uitgelicht met weetjes, kooktechnieken en een uniek recept rekening houdend met de seizoenen en welke soort extra promotie verdient. En als wangetje van de kabeljauw maak jij als abonnee na afloop van de campagne kans op een gesigneerd boek dat zal worden uitgegeven ten voordele van een goed doel.

Vis van de Maand 

Je ziet regelmatig ‘Vis van de Maand’ op social media, in aanbiedingskrantjes, in foodblogs én bij de visdetaillist. Maar wat betekent dit nu? 

Net zoals groenten en fruit is ook vis op zijn best in het juiste seizoen. De vis is dan niet alleen veel verser en bijgevolg lekkerder, je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee. Na een blik op onze viskalender weet je perfect wanneer welke vis te kiezen.

vis van de maand maxim filip quisquater patrick caignau mastercook
De broers Seghers van Vishandel Quisquater en Mastercook Patrick Caigneau vroeg in de morgen

Meer weten over je favoriete vis? Klik op de naam van de vissoort en duik in een zee van weetjes, kooktechnieken en de recepten van Mastercook Patrick Caignau.

  • Skrei 
  • Rog
  • Vlaswijting
  • Zeewolf
  • Heek
  • Langoustine
  • Pladijs
  • Zeebaars
  • Zeetong
  • Tarbot
  • Sint-Jacobsnoot
  • Griet
voorgevel quisquater vishandel vis van de maand

Quisquater, je visleverancier bij uitstek

Visbedrijf Quisquater is sedert vier generaties uitgegroeid van familiebedrijf tot compleet visbedrijf. Voor het prille begin moeten we teruggaan naar de jaren ’40 van de vorige eeuw, toen Hendrik Quisquater en zijn echtgenote Josse begonnen met het leuren van vis in Dendermonde en omstreken. Het hele verhaal lees je hier.  

Quisquater die haar medewerking aan de de campagne ‘Vis van de Maand’ onderscheidt zich door het aanbieden van een totaal productenpakket vis, schaal- en schelpdieren. Zowel groothandel voor de professionele chef, als in de winkel voor de hobbykok en iedereen die van lekker koken houdt.

De verwerking van de vis gebeurt er volledig volgens de strengste HACCP-normen waardoor de broers Maxim en Filip Seghers een 100% veilig kwaliteitsproduct garanderen.  

Je bestellingen worden met de grootste zorg klaargemaakt en bewerkt (fileren, ontvellen, panklaar maken, portioneren,…) door ervaren vakmensen in het eigen atelier en dit volgens je wensen. Horecazaken kunnen vervolgens rekenen op aan-huis-levering door eigen gekoelde bestelwagens.

Een bestelling die voor 4u ’s nachts wordt geplaatst, staat voor 10 uur ‘s morgens in de keuken van de topchefs! En dit 7 dagen op 7.

winkel 2 quisquater vis van de maand campagne horeca
quisquater team vis van de maand campagne horeca
quisquater bestelwagen vis van de maand campagne horeca

Mastercook Patrick Caignau 

Mastercook Patrick Caigneau die de recepten van Vis van de Maand zal ontwikkelen en met ons zal delen, is een echte autodidact. 

Hij had gedurende 20 jaar het cateringbedrijf ‘Patrick’s Keuken’ in Geraardsbergen. De zaak draaide vlot maar toch kriebelde het in 2007 om zelf een restaurant te beginnen. Het restaurant was enkel de weekends open met één vast menu want ondertussen gaf Patrick les in de hotelschool van Wemmel. 

Maar toen zijn toenmalige wijnleverancier, Gert De Coorde, ook kok, hem voorstelde om samen een restaurant uniek in zijn genre te beginnen, openden ze in 2013 ‘De tafel van 2’. 

Een vast menu waarbij eerst de wijnen worden gekozen waarna het menu wordt aangepast, ofwel passend, ofwel contrasterend. Ook de Belgische bieren komen er aan bod. 

Vertrekkend vanuit de klassieke basis van de Franse gastronomie tovert Patrick een moderne interpretatie van verse seizoenproducten op het bord.  

Het samenstellen van recepten voor kookboeken is Patrick Caignau niet onbekend. Als co-auteur met Marc De Clercq behaalde hij zelfs voor het boek ‘De Primeurs’ in 2008 de gerenommeerde prijs van ‘Beste culinaire kookboek ter wereld’, maar ook met andere titels zoals ‘Afrodisiaca’ en ‘Vegetarische keuken’ scoorde hij vaak de Top 10 van bestsellers.

patrick-caignau-Mastercook-Belgium
tafel van 2 - 2
tafel van 2 - 1
tafel van 2 - 3
patrick-caignau-Mastercook-recepten-primeurs
Vorige
Volgende

Bart Tanghe 

Photography Bart Tanghe is gespecialiseerd in food en horeca. Maar is even gepassioneerd in bedrijfsreportages, bedrijfsportretten en architectuurfoto’s.

Bart vertelt je graag verhalen door middel van mooie foto’s of een korte video van gerechten, in de keuken, in het restaurant of hotel, van onroerend goed, op evenementen (als het straks weer kan) of portretten. En op zijn website preciseert Bart: “Geen groot budget en no-nonsense! Vraag er maar om!

Voor de campagne ‘Vis van de Maand’ van Horeca Webzine, verleent Bart Tanghe zijn expertise door bij Mastercook Patrick Caignau de sfeerbeelden in de keuken en de foto’s van de gerechten te gaan maken.

Bekijk Bart aan het werk in onderstaande video.

Boek ‘Vis van de Maand’ 

Na een jaar van recepten, foto’s en kooktips sprokkelen, zal Horeca Webzine dit alles bundelen in een boek en uitgeven ten voordele van een goed doel. 

Goede doelen kunnen reeds solliciteren. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt bij de uitgifte ervan – we spreken maart 2022 kans op een gesigneerd exemplaar. Abonneer je nu, het is gratis!

vis van de maand cover 3001 copy
Tags: campagnePatrrick CaignauQuisquaterreceptenvisvis van de maandvishandelvisreceptenweetjes
ShareTweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Thuis heb ik nog een USB met foto’s van een mooi café

Next Post

Hangry: boos worden als je honger hebt. 3 tips om het te voorkomen

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Hangry: boos worden als je honger hebt. 3 tips om het te voorkomen

Hangry: boos worden als je honger hebt. 3 tips om het te voorkomen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

mastercooks of belgium 29 meesterkoks box bon moments

Drie Mastercooks, zo verschillend maar toch 1 gemeenschappelijk doel

06/03/2021
IYFV 9 pompoen groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: zeg zomaar niet pompoen tegen alle pompoenen

05/03/2021
4 maart: Wereld Obesitas Dag. Restauranthouders kunnen nog veel leren over evenwichtige voeding

4 maart: Wereld Obesitas Dag. Restauranthouders kunnen nog veel leren over evenwichtige voeding

05/03/2021
belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.