Brusselse cafébaas in Brussel neergestoken omdat hij gewoon de wet toepaste

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.139 abonnees.

cafébaas coronapas foto vrtNEWS

In het centrum van Brussel is afgelopen zaterdag een café-uitbater neergestoken door een klant, die weigerde een Covid Safe Ticket te tonen. Dat schrijft Bruzz en bevestigt het parket  van Brussel. Het slachtoffer kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. De vermoedelijke dader is opgepakt. Horeca Brussel reageert geschokt maar zegt dat afgelopen weekend net heel soepel verliep.

Covid Safe Ticket

Afgelopen weekend was het eerste weekend waar je in de Brusselse horeca je Covid Safe Ticket moest laten zien. En in het centrum van de stad liep het mis.

“Zaterdag kwam het in een café aan de Visverkopersstraat tot een woordenwisseling tussen een cafébaas en een klant, die zijn Covid Safe Ticket niet wilde tonen”, aldus Sarah Durant van het parket van Brussel.  

Verplicht sinds 15 oktober

Dat ticket is sinds 15 oktober verplicht in het Brussels Gewest, onder andere in de horeca. Daarbij heeft de klant een mes bovengehaald en de uitbater neergestoken.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij mocht na verzorging naar huis.

Alleenstaand geval

Marc Van Muylders van Horeca Brussel reageert geschokt. Hij merkt dat meer en meer klanten in horecazaken agressief uit de hoek komen, al blijft het een bijzonder kleine groep.

Het afgelopen weekend (het eerst waar een Covid Safe Ticket verplicht was in de Brusselse horeca) liep volgens Van Muylders net erg vlot. 

Meeste mensen maken er geen probleem van 

“De meeste mensen maken er geen probleem van, en tonen spontaan het ticket. We betreuren dan ook dit geval van agressie tegen een cafébaas die allleen maar de wet toepast”, aldus Marc Van Muylders van Horeca Brussel in “De wereld vandaag” op Radio 1.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights