Café in Westmalle houdt contact met klanten via opvallend initiatief. Video

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Café Trappisten Westmalle

Veel horeca-mensen missen hun klanten. En omgekeerd ook natuurlijk. Daarom hebben ze bij Café Trappisten in Westmalle een opvallend initiatief genomen. 

Van winkel tot café

Oorspronkelijk bevond zich tegenover het trappistenklooster een kruidenierszaak, die in 1923 gedeeltelijk omgebouwd werd tot café. De winkel werd gehuurd van de Trappisten. De paters werden betaald met een beperkte som geld, 2 karren mest en één fles jenever.

Tot 1971 konden bezoekers aan de abdij pension genieten boven het café. In 1973, terwijl de voorbereidingen van het 50-jarig bestaan van het café aan de gang waren, vernielde een brand de bovenverdieping en de woongelegenheid.

partner kyzoe overlegcomité corona eindejaarsmenu's
- ADVERTENTIE -

In 2008 is er een volledig nieuw ecologisch café gebouwd. Dit net achter het vroegere gebouw dat net voor de opening van nieuwe is afgebroken.

Het hedendaagse café biedt grote terassen, een speeltuin, feest- en vergaderzalen en dit alles bij een moderne maar sobere uitstraling. Een plaats waar iedereen welkom is.

De uitbating is in handen van Johan Willekens en zijn vrouw Nancy Smet.

cafe-trappisten-westmalle

Opvallend initiatief

Omdat Johan en Nancy zo hun klanten missen, vragen ze hen om een persoonlijke brief te sturen. Zij krijgen dan ook een kaartje terug.

Bekijk de reportage van ATV.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten