Opcanner Anker, hospitality in optima forma anno 2021

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.140 abonnees.

opcanner anker kanne café restaurant horeca

De jachthaven van Kanne aan het Albertkanaal bestaat 28 jaar en heeft sinds 8 jaar een modern gebouw als ‘kantine’ waarin nu sinds anderhalf jaar café-restaurant Opcanner Anker huisvest. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken, waar zes abonnees van Horeca Webzine de komende weken kans maken op een ‘gastro mārie bon’.

Jachthaven van Kanne

De Jachthaven met zijn kantine Opcanner Anker is gelegen langs het Albertkanaal te Riemst Kanne dit nabij het schilderachtige dorpje Kanne, bekend als tweede mooiste dorpje van Vlaanderen en voorzien van een uitgebreid netwerk aan fietsroutes en wandelwegen. 

Tevens, op loopafstand van de haven kan men het historische Fort van Eben Emael bezoeken alsook de wel bekende mergelgrotten van Kanne. 

De jachthaven ligt slechts op 6km afstand van Maastricht en op een twintigtal kilometer van Luik die ook perfect bereikbaar zijn per boot via het Albertkanaal.

Opcanner Anker

De ‘kantine’ Opcanner Anker is een café-restaurant met een ruime benedenzaal, een uitgebreid terras aan de waterkant en een bovenzaal met dakterras voor groepsbijeenkomsten, familie- en verjaardagsfeesten, wijnproeverijen, vergaderingen,…

Op de bovenverdieping kan men genieten van het ruime uitzicht over de jachthaven, het kanaal en de natuurlijke omgeving. Zowel de bovenzaal als het dakterras zijn een populaire plaats waar gasten graag vertoeven.

Opcanner Anker café restaurant vooraanzicht

Vrij toegankelijk

Opcanner Anker is vrij toegankelijk voor leden van de jachthaven, inwoners uit de regio en toeristen. Kanne en omgeving wordt jaarlijks door veel toeristen uit eigen land, Nederland en Duitsland bezocht vanwege de Grotten van Kanne, het Fort Eben-Emael, beide op 10 minuten loopafstand van het café-restaurant. 

Opcanner Anker is een mooie ontmoetingsplek waar mensen zich prettig voelen en contact kunnen hebben met anderen. Mensen genieten er van de rust, goede sfeer en van het ruime aanbod aan eten en drank. Samen met zijn team heeft de zaakvoerder Gerrit erin geslaagd om een ontspannende vakantie-atmosfeer te creëren in een mooie natuurlijke omgeving.

Café-restaurant

Na ingrijpende verbouwingen, o.a. nieuwe professionele keuken, aanpakken van de slechte akoestiek, inrichten van de bovenzaal en dakterras,…kon Gerrit van der Veer eind augustus 2019 starten als een volwaardig café-restaurant. Met nadruk op restaurant waar verse en huisgemaakte producten worden geserveerd tegen een redelijke prijs. 

Gerrit serveert met zijn team in Opcanner Anker maaltijden uit de Frans-Vlaamse brasseriekeuken met enkele vaste gerechten op de kaart en wisselende gerechten per week. Er is ook aandacht voor seizoensgerechten zoals asperges, mosselen, wild,… met voornamelijk regionale producten, zoveel mogelijk biologisch geteeld. 

Op de menukaart staan er ook vegetarische gerechten en enkele menu’s voor kinderen.

Coronaveilig terras voor 100 personen

Inmiddels heeft Opcanner Anker een groot klantenbestand weten op te bouwen uit de wijde regio Luik, Nederlands en Belgisch Limburg. Tenzij het stevig regent, passeren veel wandelaars en fietsers. Vooral op de zonnige dagen stroomt het terras snel vol dat zelfs corona-veilig 100 zitplaatsen heeft.

Opcanner Anker, hospitality in optima forma anno 2021 1

Beneden- en bovenzaal 

In normale tijden is er in de benedenzaal van Opcanner Anker circa 60 gasten. In de bovenzaal die wordt gebruikt als feestzaal voor familiefeesten, verjaardagsfeesten, communiefeesten, wijnproeverijen,… maar ook voor de lunch of diner van groepen toeristen die de streek komen bezoeken, is er plaats voor 75 à 100 personen.

Opcanner Anker, hospitality in optima forma anno 2021 2

Hospitality in optima forma 

In de weekends, wanneer er geen eigen havenactiviteiten zijn, hopen ze van zodra het weer kan opnieuw evenementen te kunnen organiseren zoals bv. optredens van singer-songwriters en andere artiesten, informatieve bijeenkomsten, lezingen, wijn- en champagneproeverijen, bierproeverijen,…  

In de week wordt de bovenverdieping ook gebruikt voor verenigingsactiviteiten zoals vergaderingen, personeels- of bedrijfsbijeenkomsten, koorrepetitie, salsalessen,… Ook de haven heeft haar activiteiten, zoals het jaarlijks havenfeest, rommelmarkt, modeshow, mosselavond,… die in samenspraak met het havenbestuur worden gepland en georganiseerd.

Opcanner Anker café events gerrit

Samenwerking 

Er is ook een goede samenwerking met de uitbaters van de Grotten van Kanne en het fort Eben-Emael die hun bezoekers naar Opcanner Anker sturen voor een hapje en drankje. Niet minder dan 3.700 toeristen maakten in 2019-20 gebruik van het gezamenlijk aanbod  ‘Rondleiding van de Grotten van Kanne + Lunch in Opcanner Anker’.

mārie café restaurant opcanner anker (1)

Uitnodiging voor abonnees

Gerrit van der Veer, de manager van café-restaurant Opcanner Anker werd met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels. 

Naar aanleiding van zijn lidmaatschap nodigt hij in de komende maanden 6 abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun café-restaurant en de mooie streek.

Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een ‘gastro mārie bon’ om – als de horeca weer open kan – te spenderen in het café-restaurant Opcanner Anker of bij een ander lid van de community.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights