Sinds halfweg december 2019 open en gestart met grote beloftes. Timothy Chalmet en Pieter Claessens beloofden namelijk dat Brasserie Leon aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge een ‘topbrasserie’ zou worden. Corona stak er een stokje tussen, al bleven de heren niet bij de pakken zitten. De afhaalmenu’s voor de eindejaarsfeesten zien er alvast veelbelovend uit. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken, waar 4 abonnees van Horeca Webzine de komende weken kans maken op een ‘gastro mārie bon’.
Leon na vier jaar Bonaparte
“De Bonaparte in Eke hebben we nu 4 jaar, en een tweede zaak mocht er wel bij, op voorwaarde dat het iets goed zou zijn”, vertelde Timothy aan Sabine Van Damme van Het Laatste Nieuws halfweg oktober vorig jaar. “We hadden ons oog laten vallen op de Belga Queen op de Graslei, maar dat is op het laatste moment niet doorgegaan. Toen we hoorden dat de Falstaff zou worden overgelaten, hadden we uiteraard meteen interesse.
Opening Brasserie Leon
Op 16 december 2019 was dan het zover. Dat er stevig breek- en bouwwerk aan te pas is gekomen, is voor iedereen die de Falstaff ooit bezocht, meteen duidelijk.
Brasserie Leon heeft een enorme veranda aan de straatkant, waar het zelfs bij een winterzonnetje aangenaam toeven is.
Binnen binnen is alles strak ingericht, met veel wit en hout. De tafels zijn netjes gedekt en de bediening is er volgens de verschillende reviews vriendelijk en vlot.
Menukaart
In Brasserie Leon is er voor elk wat wils. De menukaart bestaat uit klassiekers: vlees zoals een côte à l’os ‘Bouquetière’ of vis zoals Bonaparte’s zalm op Himalaya zoutsteen geserveerd met een speciale chutney en bearnaise die er op de kaart als tip is aangestipt.
Op de menukaart vind je ook salades, vegetarische gerechten kindergerechten en uiteraard ook wildgerechten zoals .
Er is een maandmenu aan €52 die je wel voor de gehele tafel moet bestellen.
Elke dag tussen 14u30 en 17u kan je in Brasserie Leon terecht voor zoetigheden zoals gefrituurd ijs met carpaccio van ananas, maar ook klassiekers zoals een crème brûlée, chocolademousse en een verwenkoffie.
De getuigenissen zijn er dan ook heel lovend, waarvan we hier eentje overnemen.
“De bordjes die we voorgeschoteld kregen, waren net schilderijtjes. Om een brasserie te zijn, is hier wel veel aandacht geschonken aan de bordschikking. De porties zijn perfect! Hier ga je niet met honger buiten!”
Feestdagen
Het is nog even wachten vooraleer je in Brasserie Leon weer ter plaatse kan bediend worden, maar met de feestdagen in aantocht stelde het team al de afhaalfolder samen.
Uitnodiging voor abonnees
Timothy Chalmet en Pieter Claessens, de eigenaars van Leon werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels.
Naar aanleiding van zijn lidmaatschap nodigen ze in de komende weken vier abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun brasserie.
Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een waardebon van €25 om te spenderen in Brasserie Leon of bij een ander lid van de community.
Reserveren
Van zodra het weer mag, kan je er iedere dag een tafeltje reserveren maar geef in afwachting ook maar je like voor hun Facebookpagina. Of beter nog, koop in een gastro mārie bon.
gastro mārie bon
Deze unieke cadeaubon is online te koop via de webshop van Horeca Webzine en heeft een waarde van €25. Bij een aankoop van een gastro mārie bon wordt die via mail naar jou gestuurd zodoende je die kan uitprinten en verzilveren in de zaak van je keuze.