• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws België

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Horeca Webzine by Horeca Webzine
06/03/2020
in België, Nieuws
0
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?
29
SHARES
102
VIEWS

Traditionele boter vervangen door vet van larven in culinaire bereidingen? Boter van insecten blijkt gezonder en duurzamer zijn.

Boter van insecten

Onderzoekers van de Universiteit Gent (UGent) hebben een alternatief ontwikkeld voor boter gemaakt van insectenvet, waarvan wordt gezegd dat het gezonder en duurzamer is. Het product werd voorgelegd aan een panel van testers. De onderzoekers slaagden erin het panel te misleiden. Ze konden echt het verschil niet vinden tussen het gebak op basis van boter en het andere op basis van het entomologisch vet.

Ecologische voetafdruk

De uitslagen van het onderzoek tonen aan dat gebak, waarvan bijna de helft van de boter is vervangen door vetten van insecten, qua smaak, textuur en kleur niet verschilt van het origineel. Het feit dat boter dus kan worden vervangen, is goed nieuws voor het milieu.

Boter van insecten Horeca Webzine
De onderzoekers slaagden erin het panel te misleiden die het verschil niet kon vinden tussen het gebak op basis van boter en het andere op basis van het entomologisch vet. Foto: UGent

De ecologische voetafdruk van een insect is veel kleiner dan die van de veestapel, aldus een onderzoeker van de Gentse faculteit bio-engineering. Bovendien kunnen grote aantallen larven gemakkelijk in Europa worden gekweekt, waardoor ook de voetafdruk door transport wordt verkleind. De koemelk die wordt gebruikt om boter te maken, wordt vaak geïmporteerd van buiten Europa.

Gezondheid

De insectenboter is bovendien ook gemakkelijk te verteren en heeft antibacteriële, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. Gezien dit alternatief op kleine schaal wordt geproduceerd is het momenteel nog erg duur. De onderzoekers bestuderen echter de mening van potentiële toekomstige consumenten alvorens het op grotere schaal te gaan produceren.

Lees ook:

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

“Op insecten gebaseerde producten, zoals insectenburgers, zijn nog niet erg succesvol”, volgens een bio-ingenieur van UGent. “Maar gebak met insectenboter heeft meer kans om vaker door consumenten te worden geconsumeerd omdat dit slechts een vetvervanger is.”

Maar ben jij echt wel klaar om je eetgewoonten te veranderen? Vertel het ons hieronder in een reactie.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Le Specialiste


Tags: insectennieuwsweetjes
Share29TweetShare
Previous Post

Utilisez-vous bientôt aussi du beurre d’insectes pour cuisiner?

Next Post

Honderden restaurants laten gedurende 3 dagen hun gasten proeven hoe smaakvol minder zout is

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Honderden restaurants laten gedurende 3 dagen hun gasten proeven hoe smaakvol minder zout is

Honderden restaurants laten gedurende 3 dagen hun gasten proeven hoe smaakvol minder zout is

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

19/01/2021
italiaanse keuken horeca webzine (1)

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

18/01/2021
mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.