• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Horeca Webzine by Horeca Webzine
01/03/2021
in Nieuws
0
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?
29
SHARES
194
VIEWS

Lees ook:

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Traditionele boter vervangen door vet van larven in culinaire bereidingen? Boter van insecten blijkt gezonder en duurzamer zijn.

Boter van insecten

Onderzoekers van de Universiteit Gent (UGent) hebben een alternatief ontwikkeld voor boter gemaakt van insectenvet, waarvan wordt gezegd dat het gezonder en duurzamer is. Het product werd voorgelegd aan een panel van testers. De onderzoekers slaagden erin het panel te misleiden. Ze konden echt het verschil niet vinden tussen het gebak op basis van boter en het andere op basis van het entomologisch vet.

boter van insecten insectenboter Horeca-Webzine
De onderzoekers slaagden erin het panel te misleiden die het verschil niet kon vinden tussen het gebak op basis van boter en het andere op basis van het entomologisch vet. - Foto: UGent

Ecologische voetafdruk

De uitslagen van het onderzoek tonen aan dat gebak, waarvan bijna de helft van de boter is vervangen door vetten van insecten, qua smaak, textuur en kleur niet verschilt van het origineel. Het feit dat boter dus kan worden vervangen, is goed nieuws voor het milieu.

De ecologische voetafdruk van een insect is veel kleiner dan die van de veestapel, aldus een onderzoeker van de Gentse faculteit bio-engineering. Bovendien kunnen grote aantallen larven gemakkelijk in Europa worden gekweekt, waardoor ook de voetafdruk door transport wordt verkleind. 

De koemelk die wordt gebruikt om boter te maken, wordt vaak geïmporteerd van buiten Europa.

era online services banner
banner keurslager (2)
banner DCP bv air led power luchtzuivering led-verlichting
banner quisquater vis vishandel groothandel
banner chateaux vini wijnhandel wijn wijnetiket
banner tablefever
banner chefs & knife
banner biofase
banner miikitco keukens
Partner KYZOE HOSTING
banner hangers and Co
banner wijnhandel van de bossche wijn wijnetiket
partner new ratatouille
- ADVERTENTIE -
banner YAKINIKU
banner royal teas
banner pH-20
banner tuinen deblauwe
banner weyn's honing
- ADVERTENTIE -
banner the mastercooks of belgium horeca webzine
banner chef's food products
banner jeanne gennar koffie
banner bart tanghe fotografie
banner we're smart world frank fol
banner tafel van 2 restaurant patrick caignau (1)
banner marie

Gezondheid

De insectenboter is bovendien ook gemakkelijk te verteren en heeft antibacteriële, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. Gezien dit alternatief op kleine schaal wordt geproduceerd is het momenteel nog erg duur. De onderzoekers bestuderen echter de mening van potentiële toekomstige consumenten alvorens het op grotere schaal te gaan produceren.

“Op insecten gebaseerde producten, zoals insectenburgers, zijn nog niet erg succesvol”, volgens een bio-ingenieur van UGent. “Maar gebak met insectenboter heeft meer kans om vaker door consumenten te worden geconsumeerd omdat dit slechts een vetvervanger is.”

Maar ben jij echt wel klaar om je eetgewoonten te veranderen? Vertel het ons hieronder in een reactie.

boter insecten foto RTL Nieuws
Chefkok Don van Rooy met het insectenvet - Foto: RTL Nieuws

De toekomst

Chefkok Don van Rooy denkt dat insectenvet de toekomst is. “Ik ben heel open minded wat dit soort nieuwe dingen betreft. We moeten beseffen dat we zorgzaam met de natuur en het milieu om moeten gaan.”

Voorwaarde is volgens hem wel dat de smaak en de kwaliteit goed moeten zijn. “Maar insectenvet lijkt me daar een geschikt product voor. Als het op de markt is ga ik het aanschaffen.”

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: RTLZ,  Le Specialiste

 

Tags: boterinsecteninsectenvetnieuwsvetweetjes
Share29TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

Next Post

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
overbruggingsrecht advies horeca webzine

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.