bierkaartjes.com bierviltjes bierkaartjes goedkoop bedrukken

Horeca Webzine is permanent op zoek om de horecasector te ondersteunen met extra services tegen scherpe tarieven. Nu kan je via bierkaartjes.com bierkaartjes of bierviltjes laten bedrukken waarbij we gratis de layout voor je maken. 

Inhoudsopgave

Bierkaartjes

Bierkaartjes of bierviltjes, we kennen ze allemaal. Veelal zijn die – vooral die we in de cafés en restaurants tegenkomen – bedrukt met de publiciteit van brouwerijen. Ze worden mooi onder je glas bier of drankje gelegd door de kelner. 

Maar waarom doen ze dit? Hoe wordt een bierkaartje gemaakt en waarom vinden wij dat een bierkaartje nu wel het ideale drager om publiciteit te maken, zowel voor je lokale handelszaak, als nationaal merk of event? 

En waar kan je ze laten bedrukken? Zoveel vragen waarop we je hier een antwoord geven.

Eerst een beetje geschiedenis

Een bierkaartje of bierviltje anno 2020 is een onderzetter gemaakt van viltkarton van 1,40 à 1,50mm dik dat gebruikt wordt om een glas op te zetten. Zo wordt de tafel niet nat door vocht dat door morsen, condensatie of schoonspoelen aan het glas hangt. 

Maar de voorlopers van het bierkaartje waren porseleinen of aardewerken onderzetters. 

Lees meer over de geschienis van het bierkaartje

Ideaal promotiemateriaal

Heb je een event met de organisatie of een langlopende promotie met je bedrijf? Erg leuk om dan bierkaartjes te hebben om te verspreiden in je favoriete café(s) waar je doelpubliek zit.

Door je merk en promotie op een bierviltje te printen, komt de gast in het café continu met jouw merk in aanraking: letterlijk en figuurlijk. Men draait je bierkaartje om, houdt het vast, schrijft erop en speelt er spelletjes mee. Ideaal dus als jouw merk en/of promotie hierop staat.

Weet dat originele bierkaartjes ook worden meegenomen door de gasten als leuk aandenken. Het is dus een erg goedkope verspreiding van je merk en naamsbekendheid!

Wat kan je laten drukken op een bierkaartje? 

Je kan eigenlijk alles wat je wil op een bierkaartje laten drukken. Dit kunnen foto’s zijn in full colour of een tekst in één of meerdere kleuren op een achtergrond.

De houtpulp waaruit een bierkaartje bestaat, is een natuurlijk en ruw materiaal. Hiermee moet dus wel rekening gehouden worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tekening of het lettertype niet te klein is.

Ook dienen de drukbestanden volgens nauwe specificaties opgemaakt te worden. De machines lezen een bepaald soort kleuren (CMYK) wel en een bepaald soort kleuren (Pantone) niet. Maar dit leggen drukkers van bierkaartjes je wel graag uit.

Bedrukken van bierkaartjes

De bierkaartjes of bierviltjes die bierkaartjes.com laat bedrukken gebeurt via offset. Dit betekent dat ze gedrukt worden op grote combinatievellen die in hoog tempo onder de drukpersen doorgaan.

Er worden drukplaten gemaakt waar zo’n 100 verschillende designs op staan. De drukplaat heeft nagenoeg dezelfde afmeting als de vellen bierviltkarton. Uiteindelijk drukt de plaat de designs op het bierviltkarton en herhaalt zich dit keer op keer.

Vervolgens liggen er 100 vellen bierviltkarton op elkaar en worden ze door de stansmachine gehaald. Deze snijdt alle losse vormen uit en zorgt voor stapeltjes van 100 bierviltjes.

Die gaan vervolgens door de sealmachine heen en zo krijg je strak gesealde pakjes van 100 bierviltjes. Dit proces gaat volledig geautomatiseerd!

Bierkaartjes.com

Je kan op vandaag bij heel wat drukkers bierkaartjes laten bedrukken. Ook verschillende webshops bieden ze aan.

Bierkaartjes.com is een service van Horeca Webzine om je te ondersteunen bij het laten bedrukken van je bierkaartjes. 

Want ook als je geen ontwerp hebt, wordt je verder geholpen. Stuur je logo, foto’s en tekst die je graag op je bierkaartjes wenst te zien, en binnen de 48u heb je een ontwerp. Gratis! 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights