Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

5/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

In België hebben we heel wat culinaire specialiteiten die de rijkdom van de Belgische regionale keuken bepalen. Terwijl de gerechten die we thuis bereiden eerder degelijk en landelijk zijn, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, waarmee ze door sommigen kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk. Maar nu, hoe goed ken jij de Belgische streekspecialiteiten? 

Belgische specialiteiten

In de Belgische keuken wordt heel veel gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden groenten, vis en vlees zodat er toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan.

Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt.

Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten en streekspecialiteiten ontwikkeld.

streekproduct streekspecialiteiten

Streekproduct.be

Lekkers met het label ‘Streekproduct.be’ heeft een felgesmaakte traditie. De band met de streek is onlosmakelijk. Van grondstof tot afgewerkte product, alles heeft een uitgesproken lokaal karakter. En de smaak… die is al generaties lang onverwoestbaar. Traditionele streekproducten vind je in elke provincie! Vind ze via deze website.

Test je kennis van de Belgische specialiteiten

0%

1. Wat zijn West-Vlaamse lukken?

Juist! Mis!

2. Wat zijn babelutten?

Juist! Mis!

3. Wat is een cuberdon?

Juist! Mis!

4. Wat is een Dinantse koek?

Juist! Mis!

5. Wat is escavèche?

Juist! Mis!

6. Waaruit bestaat de garnituur ‘Brabançonne’?

Juist! Mis!

7. Wat zijn geutelingen?

Juist! Mis!

8. Wat is een kalletaart?

Juist! Mis!

9. Wat is kipkap?

Juist! Mis!

10. Wat is een koekelaring?

Juist! Mis!

11. Wat is een lackmans of laquemant?

Juist! Mis!

12. De mattentaart

Juist! Mis!

13. Wat is een ‘pain à la grecque’?

Juist! Mis!

14. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten van ‘potée liégeoise’?

Juist! Mis!

15. Wat is een ’tarte al djote’?

Juist! Mis!

16. Wat is een Adriaan Brouwertaart?

Juist! Mis!

17. Wat is een ‘filet d’Anvers’?

Juist! Mis!

18. Wat is een bakkemoezevlaai?

Juist! Mis!

19. Wat zijn zwienemutsen?

Juist! Mis!

20. Wat is knapkoek?

Juist! Mis!

Hoe goed ken je de Belgische specialiteiten?
Gefeliciteerd, je kent er wel wat van.
Enkele foutjes maar niet mis.
Nog net de helft van de vragen juist.
Flauwkes hé?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten