Lees ook:
In België hebben we heel wat culinaire specialiteiten die de rijkdom van de Belgische regionale keuken bepalen. Terwijl de gerechten die we thuis bereiden eerder degelijk en landelijk zijn, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, waarmee ze door sommigen kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk. Maar nu, hoe goed ken jij de Belgische streekspecialiteiten?
Belgische specialiteiten
In de Belgische keuken wordt heel veel gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden groenten, vis en vlees zodat er toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan.
Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt.
Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten en streekspecialiteiten ontwikkeld.

Streekproduct.be
Lekkers met het label ‘Streekproduct.be’ heeft een felgesmaakte traditie. De band met de streek is onlosmakelijk. Van grondstof tot afgewerkte product, alles heeft een uitgesproken lokaal karakter. En de smaak… die is al generaties lang onverwoestbaar. Traditionele streekproducten vind je in elke provincie! Vind ze via deze website.