Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

In België hebben we heel wat culinaire specialiteiten die de rijkdom van de Belgische regionale keuken bepalen. Terwijl de gerechten die we thuis bereiden eerder degelijk en landelijk zijn, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, waarmee ze door sommigen kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk. Maar nu, hoe goed ken jij de Belgische streekspecialiteiten? 

Belgische specialiteiten

In de Belgische keuken wordt heel veel gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden groenten, vis en vlees zodat er toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan.

Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt.

Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten en streekspecialiteiten ontwikkeld.

streekproduct streekspecialiteiten

Streekproduct.be

Lekkers met het label ‘Streekproduct.be’ heeft een felgesmaakte traditie. De band met de streek is onlosmakelijk. Van grondstof tot afgewerkte product, alles heeft een uitgesproken lokaal karakter. En de smaak… die is al generaties lang onverwoestbaar. Traditionele streekproducten vind je in elke provincie! Vind ze via deze website.

Test je kennis van de Belgische specialiteiten

0%

1. Wat zijn West-Vlaamse lukken?

Juist! Mis!

2. Wat zijn babelutten?

Juist! Mis!

3. Wat is een cuberdon?

Juist! Mis!

4. Wat is een Dinantse koek?

Juist! Mis!

5. Wat is escavèche?

Juist! Mis!

6. Waaruit bestaat de garnituur ‘Brabançonne’?

Juist! Mis!

7. Wat zijn geutelingen?

Juist! Mis!

8. Wat is een kalletaart?

Juist! Mis!

9. Wat is kipkap?

Juist! Mis!

10. Wat is een koekelaring?

Juist! Mis!

11. Wat is een lackmans of laquemant?

Juist! Mis!

12. De mattentaart

Juist! Mis!

13. Wat is een ‘pain à la grecque’?

Juist! Mis!

14. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten van ‘potée liégeoise’?

Juist! Mis!

15. Wat is een ’tarte al djote’?

Juist! Mis!

16. Wat is een Adriaan Brouwertaart?

Juist! Mis!

17. Wat is een ‘filet d’Anvers’?

Juist! Mis!

18. Wat is een bakkemoezevlaai?

Juist! Mis!

19. Wat zijn zwienemutsen?

Juist! Mis!

20. Wat is knapkoek?

Juist! Mis!

Hoe goed ken je de Belgische specialiteiten?
Gefeliciteerd, je kent er wel wat van.
Enkele foutjes maar niet mis.
Nog net de helft van de vragen juist.
Flauwkes hé?

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights