In België hebben we heel wat culinaire specialiteiten die de rijkdom van de Belgische regionale keuken bepalen. Terwijl de gerechten die we thuis bereiden eerder degelijk en landelijk zijn, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, waarmee ze door sommigen kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk. Maar nu, hoe goed ken jij de Belgische streekspecialiteiten?
Belgische specialiteiten
In de Belgische keuken wordt heel veel gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden groenten, vis en vlees zodat er toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan.
Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt.
Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten en streekspecialiteiten ontwikkeld.
Streekproduct.be
Lekkers met het label ‘Streekproduct.be’ heeft een felgesmaakte traditie. De band met de streek is onlosmakelijk. Van grondstof tot afgewerkte product, alles heeft een uitgesproken lokaal karakter. En de smaak… die is al generaties lang onverwoestbaar. Traditionele streekproducten vind je in elke provincie! Vind ze via deze website.
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Test je kennis van de Belgische specialiteiten
1. Wat zijn West-Vlaamse lukken?
2. Wat zijn babelutten?
3. Wat is een cuberdon?
4. Wat is een Dinantse koek?
5. Wat is escavèche?
6. Waaruit bestaat de garnituur ‘Brabançonne’?
7. Wat zijn geutelingen?
8. Wat is een kalletaart?
9. Wat is kipkap?
10. Wat is een koekelaring?
11. Wat is een lackmans of laquemant?
12. De mattentaart
13. Wat is een ‘pain à la grecque’?
14. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten van ‘potée liégeoise’?
15. Wat is een ’tarte al djote’?
16. Wat is een Adriaan Brouwertaart?
17. Wat is een ‘filet d’Anvers’?
18. Wat is een bakkemoezevlaai?
19. Wat zijn zwienemutsen?
20. Wat is knapkoek?
Weilandshof
Hotel-Restaurant De Kommel
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? KLIK HIER.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!