Bijna evenveel mensen aan het werk in de Belgische horeca als voor corona

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
werk-horeca-belgie-corona

Er zijn weer bijna evenveel mensen aan het werk in de Belgische restaurants en cafés als voor corona. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstverlener Acerta op basis van de gegevens van 2.500 horecazaken.

Tewerkstelling in de horeca

Vanaf april 2021 waren er elke maand meer mensen aan de slag in de horeca in vergelijking met dezelfde maanden van 2020.

De totale tewerkstelling bleef toen weliswaar nog ruim onder het niveau van voor de coronacrisis.

Op niveau van augustus 2019

Sinds augustus is dat verleden tijd: de tewerkstelling zit nu opnieuw zo goed als op het niveau van augustus 2019 en ligt nog amper 1 procent lager.

Cijfers

In augustus is het percentage van café- en restaurantmedewerkers dat met tijdelijke werkloosheid te maken kreeg eveneens gezakt naar 4 procent. In april was dat nog 48 procent en in mei 31 procent. 

Vaste contracten

Ook het aantal vaste contracten evolueert positief, net als het het aantal studenten- en flexi-jobs. LEES MEER.

Bron: HLN

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten