• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Belgasconne: een Belgisch varken met Zuiderse roots

Horeca Webzine by Horeca Webzine
26/07/2020
in Kennisbank, Weetjes
1
Belgasconne: een Belgisch varken met Zuiderse roots
97
SHARES
310
VIEWS

De Belgasconne heeft zijn roots enerzijds in Frankrijk en Spanje waar de vader als neef van het Ibericovarken zeer fel gegeerd is. Maar de roots liggen ook in West-Vlaanderen, waar de moeder van de Belgasconne op het Sint-Amandshof geboren is. Bij Butcherssecret was dit varken op zijn geheel al beschikbaar voor een beperkt aantal slagers. Maar nu is er goed nieuws voor de horeca.

Het Sint-Amandshof

In Pittem – midden West-Vlaanderen – ligt het Sint-Amandshof, de varkensboerderij van Lieven en Tania Lafaut. Beiden groeiden ze op op de boerderij van hun ouders. Ze waren gebeten door het boerenleven en namen eenmaal getrouwd de boerderij van hun ouders over.

Ondertussen lijkt met hun enthousiaste zoon Manu de opvolging verzekerd ! Lieven en Tania Lafaut werken dagelijks gedreven aan de optimale omstandigheden om hun varkens te hoeden. Ze hebben een duidelijke visie voor ogen. Nieuwe technieken worden overwogen en uitgetest, continue kwaliteitscontrole garandeert de beste resultaten. Met veel liefde en trots bouwen zij een modern duurzaam landbouwbedrijf uit!

belgasconne Horeca Webzine

Belgasconne-varken

Na een lange voorafgaande studie zijn Lieven en Tania het Belgasconne-varken beginnen hoeden omwille van de uitmuntende fijne kwaliteit. Dit varken dat is een verrijking van hun aanbod dat reeds door diverse slagers en traiteurs geroemd werd om zijn kwaliteit.

De Belgasconne heeft zijn roots enerzijds in Frankrijk en Spanje waar de vader als neef van het Ibericovarken zeer fel gegeerd is. Maar de roots liggen ook in West-Vlaanderen, namelijk in Pittem waar de moeder van de Belgasconne op het Sint-Amandshof geboren is.

Lees ook:

Het wijnetiket: wat moet daar nu wel op staan in 2021

Horeca-ondernemers: “Vergeet je leveranciers niet!” Advies en 8 tips voor een financieel stappenplan.

De Belgasconne-varkens worden met de beste zorgen omringd op de hoeve en krijgen alle tijd om op een natuurlijke manier te groeien. Zo garanderen Lieven en Tanja topvlees met een unieke fijne smaak!

Belgasconne: een Belgisch varken met Zuiderse roots

Dierenwelzijn

Het voer dat de volwassen Belgasconne-varkens toegediend krijgen, is een eigen recept dat Lieven en Tania ontwikkeld hebben in nauwe samenspraak met een voedingsdeskundige. De samenstelling focust vooral op de goede smaak van het vlees. Het is een voeding die niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook natuurlijke antioxidanten zoals kurkuma bevat.

Ook aan de stallen van het Sint-Amandshof is veel zorg besteed. Ze zijn ruimer dan gemiddeld en wettelijk voorgeschreven. Sinds 2018 is er ook een volledig nieuwe kijkstal [ bekijk de video ] met meer speelruimte waar de varkens echt kunnen wroeten en ten volle hun natuurlijke gedrag uiten.

Belgasconne: een Belgisch varken met Zuiderse roots
De deur van de kijkstal van het Sint-Amandshof staat altijd open voor het publiek, ook als niemand thuis is. Het landbouwgezin wil een ander beeld scheppen van de sector en het publiek tonen dat het anders kan. Foto: WTV Focus TV

Duurzaam ondernemerschap

Naast de focus op hygiëne en het welzijn van de varkens is er ook veel aandacht voor het milieu. Zo wordt de mest verwerkt op een natuurlijke wijze via rietvelden. Deze rietvelden bestaan uit individuele bekkens en maken het mogelijk om de varkensmest dagelijks te behandelen tot loosbaar water. Onder andere de Universiteit van Gent ligt aan de basis van dit duurzaam systeem dat meteen ook stimulerend is voor de biodiversiteit.

Je proeft het verschil

Het vlees van het Belgasconne-varken herken je aan zijn fijn gemarmerde structuur en de specifieke olieachtige vetrand die je om de specifieke smaak te behouden er bij de bereiding er best nog even aan laat.

Het eigen varkensvoer op basis van een eigen recept stimuleert het natuurlijk langzaam groeiproces van het Belgasconne-varken en garandeert mals en sappig vlees. Iedereen zou zelf de proef op de som moeten nemen en zich overtuigen waarom Belgasconne, het varken met de Zuiderse roots zich Belgium’s Best durft te noemen.

Belgasconne: een Belgisch varken met Zuiderse roots

Goed nieuws voor de horeca

Bij Butcherssecret was de Belgasconne al beschikbaar op zijn geheel voor een beperkt aantal slagers. Goed nieuws voor de horeca: omwille van zijn culinaire eigenschappen zal het nu ook versneden worden aangeboden. Alle Belgasconne-producten zullen ook behoren tot de beloofde heropstartpromoties aan productieprijs en transportkost.

Butcherssecret is dé leverancier van doorgaans handgeselecteerde vleessoorten (rund, kalf, lam, varken, wild en gevogelte) voor de slagerij en horeca.

Als gepassioneerde horecamensen hebben we altijd gezocht om de beste producten te betrekken. Doch veelal waren onze zoektochten vruchteloos en/of onbetaalbaar voor een haalbare foodcostberekening, vertelt ons Jeffrey Eyland, directeur van Butcherssecret.

Butcherssecret is fier op wat ze doen en hun klanten; van een groot restaurant tot klein gezellig bistrootje. Iedereen die prijsbewust én uitzonderlijke kwaliteit wil, is klant van Butcherssecret. Er wordt geleverd in gans België, Zuid-Nederland, Luxembourg en Nord de France.

Maak je lid van Butcherssecret Horeca voor de beste prijzen. Ontdek het zelf. Geen marketingpraatjes van grote bedrijven, maar écht de beste prijs en kwaliteit!


Bronnen: Sint-Ambachtshof, Butcherssecret

Tags: Butcherssecrethobbykokhorecamedewerkerleveranciersuitbatervlees
Share97TweetShare
Previous Post

Puzzle de mots: bières belges

Next Post

Zo maak je op de juiste en veiligste manier zelf een mondmasker. Tips, patronen en video

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Zo maak je op de juiste en veiligste manier zelf een mondmasker. Tips, patronen en video

Zo maak je op de juiste en veiligste manier zelf een mondmasker. Tips, patronen en video

Comments 1

  1. Pingback: Met deze 100 tips van chefkoks wordt koken voor iedereen een stuk leuker en ongetwijfeld ook lekkerder - Horeca Webzine

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

19/01/2021
italiaanse keuken horeca webzine (1)

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

18/01/2021
mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.