BBQ Black Box op 29-30 juni ’24: schrijf je nu in

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

wettels on fire bbq wedstrijd patrick de gendt black box

Het BBQ-team Wettels On Fire uit Ninove bestaat 10 jaar en dit zal, net als het vijfjarig bestaan van Horeca Webzine in 2024, niet onopgemerkt voorbij gaan. Om dit te vieren organiseren ze voor het eerst het Black Box Culinair BBQ-kampioenschap. Dit zal doorgaan op 29 en 30 juni 2024 op de Graanmarkt en het Twijnsterplein in Ninove. Je kan je nu al inschrijven!

Inhoudspopgave

Wettels on Fire

Het alomgekende en gelauwerd Belgisch BBQ-team uit Ninove is ontstaan tijdens een socio-diner op een zondagmiddag in maart 2013. Daar werd ons de vraag gesteld of we geen zin hadden om mee te doen aan een BBQ-wedstrijd.

Tussen pot en pint werd beslist om deel te nemen, al bleek dit later dat dit niet om een gewone wedstrijd ging maar om het Belgisch Kampioenschap Culinaire BBQ, georganiseerd door WBQA België. De wedstrijd zou doorgaan in augustus 2013 in Oostende.

wettels on fire bbq wedstrijd patrick de gendt
Wettels On Fire, vice-kampioen Culinair Nederland in 2023 - Foto: Gastropedia

Mastercook Patrick de Gendt

Op zo’n wedstrijd gaat het niet om een merguez, brochetje of biefstukje bakken; er worden echt topgerechten en -borden getoverd van op de BBQ.

Voor zo’n wedstrijd hadden we toch wel professionele hulp nodig en vonden die bij Patrick De Gendt (midden op de bovenstaande foto met de beker in de hand).  

Patrick De Gendt is een bezige bij. Naast chef en BBQ-kampioen is hij culinair coach, vermarkt hij zijn eigen olijfolie, gin en water en is hij productadviseur bij de delicatessenzaak van Vlaanderens bekendste loodsenbouwer. 

Ik werk in binnen- en buitenland met mensen die voor mij produceren.

“Er is mijn olijfolie op basis van 4 soorten olijven, die gemaakt wordt in Portugal en waarvoor ik twee jaar op rij zilver en goud behaalde op de olijfoliebeurs in New York.”

“Ik bedacht tevens een eigen gin op basis van kombat en groene thee waardoor het zowel een zomer- als een wintergin is. Vaak heb je voor gin een specifieke tonic nodig, mijn gin matcht perfect met de gewone Schweppes Tonic.”

“En ik heb ook nog een watertje op de markt dat van Marseille komt uit een 808 m diepe bron, een van de zuiverste in Europa. Het is onder mijn naam op de markt, maar corona heeft de verdere vermarketing wat stilgelegd, in Dubai daarentegen is het een topper.”

Op heden is Patrick de Gendt onder andere ook lid van The Mastercooks of Belgium, waar hij er ook bestuurslid is. 

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Wettels 

Omdat er veel internationale wedstrijden zijn, moest het BBQ-team ook op zoek naar een naam die internationaal klonk. Al snel werd beslist dat het iets met wortels moest zijn.

Ninove – een stad in de Vlaamse de Belgische provincie Oost-Vlaanderen gelegen aan de rivier de Dender – is gekend als wortelstad. Ninovieters worden ook wel wortels (wettels in het Ninoofs) genoemd. Zo is de naam “Wettels on Fire” ontstaan.

BBQ-wedstrijden

Vele oefenavonden voor het Belgisch Kampioenschap Culinaire BBQ 2013  volgenden met een mooi tweede plaats. Wettels on Fire was meteen Vice-Kampioen van België.

De BBQ-microbe had het team te pakken en de ene wedstrijd na de andere volgden.

2014: Kampioen van de Lage Landen, geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Polen

2015: geselecteerd voor het Wereldkampioenschap in Zweden.

2018: Golden Ticket om deel te nemen aan het World Championship SCA.

2019: eerste deelname Whole Hog Kampioenschap (een varken in één stuk gebakken op de BBQ) met als resultaat vierde plaats op terrein en eerste plaats bij het blind proeven.

2020: Eerste plaats Whole Hog tijdens BBQ-wedstrijd in Dongen, Prijs voor Toerisme van V.V.V. Ninove en de stad Ninove

Tal van activiteiten

In 2022 en 2023 organiseerden en scoorden Wettels on Fire op zoveel BBQ-wedstrijden dat we tel kwijt raakten.

Volg de activiteiten van het ongetwiijfeld meest gelauwerde BBQ-team in België via de Facebookpagina

BBQ Black Box op 29-30 juni '24: schrijf je nu in 1

Black Box BBQ-kampioenschap

De Black Box BBQ-wedstrijd die doorgaat op 29 en 30 juni 2024 in Ninove is een Belgisch en Europees kampioenschap. De winnaar zal zich tot Belgisch en/of Europees kampioen kunnen kronen.

De wedstrijd bestaat uit 5 categorieën met volgende ingrediënten: rund, vis, varken, gevogelte en dessert.

Alle basisingrediënten worden voorzien door de organisatie. Rubs, marinades en injecties dienen meegebracht te worden door de teams.

De jury zal bestaan uit sterrenchefs lid van The Mastercooks of Belgium.

Er is een totale prijzenpakket van € 20.000 in contanten en geschenken.

Klik hier voor meer informatie, wedstrijdreglement en het inschrijvingsformulier.

BBQ Black Box op 29-30 juni '24: schrijf je nu in 2

Als kookwinkel gespecialiseerd in messen, levert Chef & Knife Belgium zowel aan de horeca als aan hobbykoks en iedereen die houdt van kwaliteitsvol keukenmateriaal met service. In de webshop vind je alle merken, maar je kan in de winkel te Brakel terecht voor professioneel advies. 

Bij Chef & Knife Belgium kan je trouwens ook je messen laten slijpen en zelfs leasen. Dankzij de unieke leasingformules moet je niet meteen de volle som op tafel leggen, maar betaal je een vast jaarlijks huurbedrag. Een aanrader! 

Chef & Knife Belgium deelt ook regelmatig heel interessante weetjes en leuke recepten

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bronnen: Wettels on Fire, The Mastercooks of Belgium 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights