Baravins: zowat 300 wijnen en seizoensgebonden hapjes in Gent

5/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
baravins wijnen gent marie Horeca Webzine

In de rust van Baravins kan je genieten van een honderdtal steeds wisselende nieuwe wijnontdekkingen per glas of een 220 referenties per fles, al dan niet aangevuld met een seizoensgebonden hapje. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie, onze community van gezellige horecazaken waar 2 abonnees van Horeca Webzine er de komende weken kans maken op een uitnodiging ter waarde van €50. 

Baravins 

Baravins staat uiteraard voor ‘Bar à vins’, welke wijdverspreid zijn in Frankrijk. Deze Franse klassieker heeft de eigenaar Jan D’haeze vrij vertaald naar de 21ste eeuw, met een frisse, no-nonsense Gentse toets. 

Hip, trendy, modern en klassevol, zo zou je Baravins in Gent misschien nog het beste kunnen omschrijven. Deze kernwoorden vind je zowel terug in het interieur als op de eigenzinnige wijnkaart die bestaat uit wijnen afkomstig van kleine familiale wijnhuizen. Jan ontdekte deze wijnen tijdens zijn zoektocht naar kwaliteit. Het zijn wijnen van minder bekende huizen die daarom niet aan kwaliteit moeten inboeten uit Frankrijk, Spanje, Portugal, Hongarije en Italië om er maar enkele te vernoemen. Diverse wijnen zijn zelfs exclusief in Vlaanderen bij Baravins te ontdekken. 

baravins gent interieur Horeca Webzine

Meer dan wijn 

Baravins beperkt zich niet enkel tot wijnen. Zo zijn hun fruitsappen gemaakt van wijndruiven en vind je er ook verrassende koffie- en theebereidingen. Maar ook zowel klassieke als ‘vergeten’ aperitieven zoals Suze, Punt e Mes, pastisbereidingen en enkele speciaal geselecteerde bieren.

Hapjes en weekendlunch

In Baravins worden zowel vlees-, vis- als veggiehapjes geserveerd. Seizoensgebonden, dus nooit vervelend en steeds weer nieuwe ontdekkingen

Zo staan er deze week Chili con/sin Carne (€17), Pasta al ragù (€19), Albondigas (€6), bordje charcuterie & kaas (€18), tapasbordje (€22), bordje Serranoham & Manchego-kaas (€13), rillette van gans met toastjes (€12), gevulde ravioli met Italiaanse ham (€14), kaasassortiment (€18), Gentse pistolet met gehakt en Tierenteyn mosterd of pickles (€6), Iberico Bellota 36 maand gerijpt (€28), balletjes in verse tomatensaus (€19), bordje olijven en pepperoni (€9) en gerookte zalm (€15). 

Maar op de kaart staan ook dessertjes zoals chocolademousse (€7), chocolade moelleux (€9) en bruschetti (€10)

Tijdens het weekend hebben ze zelfs een volledige lunch klaar staan die wekelijks wijzigt en je kan checken op de Facebookpagina

Om duimen en vingers van af te likken! Dit weekend rundstong in madeirasaus bij Baravins!

Gepostet von Baravins am Freitag, 18. September 2020

Terras 

Het zonovergoten terras zorgt voor een oase van rust middenin het hart van de bruisende stad Gent. 

Winkel 

Onder de indruk van net die ene wijn die je hebt geproefd? Alles uit het assortiment kan aangekocht en meegenomen worden naar huis. Bovendien kunnen die wijnen gratis bij je thuis geleverd vanaf 6 flessen.

baravins gent wijnen bar Horeca Webzine

Uitnodiging voor abonnees

Jan D’Haeze, eigenaar van Baravins gelegen in Gent op Steendam 53 werd met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels. 

Naar aanleiding van zijn lidmaatschap nodigt hij in de komende weken twee abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met zijn wijnen en hapjes.

Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een waardebon van €50 om te spenderen in Baravins of bij een ander lid van de community

Reserveren 

Baravins bevindt zich op wandelafstand van de parkings ‘Sint-Jacobs’ en ‘Vrijdagmarkt’ en op 10 meter van de fietsparking ‘Baudelo’.

Je kan er alle dagen behalve op dinsdag en woensdag een tafeltje reserveren.  Vanaf heden kan je er ook terecht met een Tukadoogeschenkbon. Maar geef in afwachting ook de Facebookpagina je duimpje. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Meest gelezen