Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca? Daar willen de boeren van A-ploeg en PAKT zich voor inzetten. De Smaakbeurs is de aanzet.
Smaakbeurs
Nadat de vorige editie omwille van corona werd afgelast, willen de boeren en ondernemers rond en in de stad Antwerpen de horecaondernemer, verwerker of cateraar, dit voorjaar opnieuw uitnodigen voor de allereerste Antwerpse Smaakbeurs!
Tijdens deze belevingsbeurs kunnen ze kennismaken met lokale, Antwerpse boeren én hun producten. De smaakbeurs wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Europa, Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.

Volledig aanbod van streekproducten
Met de smaakbeurs hopen de Antwerpse boeren een eerste stap te zetten richting een zo volledig mogelijk aanbod dat aansluit bij de wensen en noden van horecaondernemers.
Samen willen we de korte keten toegankelijker maken en eventuele drempels om te werken met lokale, vers geteelde en seizoensgebonden producten voor u verlagen.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Een euro meer voor goede kwaliteit
“Ik geef graag een euro meer voor goede kwaliteit”, zegt Peter Schrauwen van ’t Raedhuys in Sint-Lenaarts over het ijs van Mieke Aertsen van Het Boerenijsje. “Dit ijs is top, het komt bijna rechtstreeks van de koe. Onze klanten stoefen erover. Dan weet je dat je goed zit, hé.”
Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysaus
Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een...
Open ravioli met varkenstong, varkenspoot en mix van paddenstoelen
Varkenspoot en varkenstong zijn echt ouderwetse ambachtelijke stukken vlees die Francesca Sterckx heel graag verwerkt tot een gastronomische hoogstandjes. Ze is...
Goulash van rund
Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is...
Deelnemers
Naast het Boerenijsje zijn onder andere de groenten van Oogstappel, het varkensvlees van Duroc de Kempen en de paddenstoelen van Holy Shroom aanwezig op de Smaakbeurs. Klik hier voor de deelnemerslijst.
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Praktisch
Datum: Maandag 21 maart 16:00 – 19:00 uur
Locatie: Lokaalmarkt Deurne, Herentalsebaan 193, 2100 Deurne.
Inkom is gratis, inschrijven via deze link
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bronnen en coverfoto: Landbouwleven, Provincie Antwerpen, Rurant