Antwerpse landbouwers organiseren eerste smaakbeurs voor de horeca

5/5
smaakbeurs antwerpen

Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca? Daar willen de boeren van A-ploeg en PAKT zich voor inzetten. De Smaakbeurs is de aanzet.

Smaakbeurs

Nadat de vorige editie omwille van corona werd afgelast, willen de boeren en ondernemers rond en in de stad Antwerpen de horecaondernemer, verwerker of cateraar, dit voorjaar opnieuw uitnodigen voor de allereerste Antwerpse Smaakbeurs!

Tijdens deze belevingsbeurs kunnen ze kennismaken met lokale, Antwerpse boeren én hun producten. De smaakbeurs wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Europa, Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.

Antwerpse landbouwers organiseren eerste smaakbeurs voor de horeca 1

Volledig aanbod van streekproducten

Met de smaakbeurs hopen de Antwerpse boeren een eerste stap te zetten richting een zo volledig mogelijk aanbod dat aansluit bij de wensen en noden van horecaondernemers. 

Samen willen we de korte keten toegankelijker maken en eventuele drempels om te werken met lokale, vers geteelde en seizoensgebonden producten voor u verlagen.

Een euro meer voor goede kwaliteit

“Ik geef graag een euro meer voor goede kwaliteit”, zegt Peter Schrauwen van ’t Raedhuys in Sint-Lenaarts over het ijs van Mieke Aertsen van Het Boerenijsje. “Dit ijs is top, het komt bijna rechtstreeks van de koe. Onze klanten stoefen erover. Dan weet je dat je goed zit, hé.”

Deelnemers

Naast het Boerenijsje zijn onder andere de groenten van Oogstappel, het varkensvlees van Duroc de Kempen en de paddenstoelen van Holy Shroom aanwezig op de Smaakbeurs. Klik hier voor de deelnemerslijst.

Praktisch

Datum: Maandag 21 maart 16:00 – 19:00 uur

Locatie: Lokaalmarkt Deurne, Herentalsebaan 193, 2100 Deurne.

Inkom is gratis, inschrijven via deze link

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bronnen en coverfoto: Landbouwleven, Provincie Antwerpen, Rurant

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights