Airprotecting.com pakt het coronavirus aan met UV-C licht

5/5
UV-C-licht Horeca Webzine

DCP BV, het bedrijf die Airprotecting.com beheert, bestaat meer dan 30 jaar als technisch installateur en service provider. Het coronatijdperk zorgt voor andere noden. We moeten het virus zo beperkt mogelijk ons leven laten beïnvloeden. Dat kan op verschillende manieren: handgel, mondmaskers, afstand houden,… Een bijkomende manier is het virus met alle technologische middelen bestrijden. De missie van Airprotecting.com is met UV-C licht rondzwevende virussen te doden zonder mens en dier in gevaar te brengen.

Licht

Bij licht denken we al snel aan dat wat we zien als we onze ogen open doen. Het licht waarmee we verschillende kleuren kunnen onderscheiden en dat het verschil maakt tussen dag en nacht. Maar wat wij dagelijks zien is slechts een deel van het spectrum.

Licht is in wetenschappelijke zin elektromagnetische straling. Het bestaat uit acht regionen, die staan afgebeeld in onderstaande figuur. De meest bekende regionen zijn zichtbaar licht, infrarood en ultraviolet licht (UV-licht). Het menselijk oog ziet alleen, zoals de naam al zegt, zichtbaar licht. Dit deel bevat alle kleuren van de regenboog. Infrarood licht en UV-licht zijn niet zichtbaar voor het menselijke oog.

Ultraviolet licht, dat letterlijk ‘voorbij violet’ betekent, kent echter zelf ook verschillende regionen. Allereerst is er UV-A licht, dat ook wel blacklight wordt genoemd. Dit licht bestaat uit lange golven en staat er om bekend het huidverouderingsproces te versnellen. UV-B licht bestaat uit middellange golven en veroorzaakt zonnebrand op de huid en geeft ons een bruine kleur in de zomer.

uv-c licht airprotecting horeca webzine

UV-C-licht

Airprotecting.com gebruikt UV-C licht om de lucht te zuiveren. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude natuurlijke zuivering die al eeuwen buiten onze stratosfeer werkzaam is.

UV-C licht wordt door onze zon naar de aarde gestuurd maar wordt gefilterd door de ozonlaag zodat de straling niet in contact komt met levende wezens.

Onderzoek heeft aangetoond dat UV-C licht alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen doodt. Door UV-C lampen in een gesloten behuizing te monteren en de lucht met ventilatoren door deze behuizing te sturen, wordt de lucht ontdaan van alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen. De filters zuiveren de lucht en vangen de dode deeltjes op. Op deze manier zorgt het toestel voor gezuiverde lucht.

airprotecting005-1536x1024

De voordelen van UV-C desinfectie

De UV-C techniek heeft veel voordelen boven andere desinfectiemethoden zoals chlorering of scheidingstechnieken zoals filtratie. De voordelen zijn:

  • Het is niet schadelijk voor de omgeving. UV-C licht tast alleen het DNA van het micro-organisme aan en heeft geen enkel effect op andere eigenschappen.
  • Er worden geen chemicaliën gebruikt. Smaak, kleur en geur van het medium (de drager, zoals vloeistoffen of oppervlakken) blijven onaangetast. Er wordt alleen licht gebruikt.
  • Micro-organismen worden effectief behandeld. UV-C desinfectie richt zich op de afdoding van het organisme. Er blijft geen enkel residu achter.
  • UV-C is veelzijdig. Naast desinfectie wordt UV-technologie ook gebruikt voor het afbreken van organische en anorganische componenten in water, zoals chloor, chloramines, ozon, micro-verontreinigingen en organische koolstof-verbindingen.

Waar UV-C licht gebruiken?

UV-C-lampen kunnen worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, wachtzalen van dokters, bij tandartsen, dierenartsen, kappers- en schoonheidszaken, winkels, burelen, vergaderzalen, rusthuizen, scholen maar ook in horecazaken zoals hotels, cafés, restaurants en feestzalen.

Airprotecting.com pakt het coronavirus aan met UV-C licht 1

Eigenschappen van de toestellen

De toestellen die Airprotecting.com voorstelt vernietigt alle micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen inclusief het coronavirus. 

Het is een veilig en gesloten apparaat die in openbare of gemeenschappelijke ruimtes kunnen worden geplaatst. Het is een toestel dat heel eenvoudig in gebruik die een lange levensduur heeft. 

De dubbele filter voorkomt vervuiling, zorgt voor extra luchtzuivering en voorkomt dat de UV-straling vrijkomt.

Dankzij het veiligheidsmechanisme schakelt het apparaat zich automatisch uit wanneer het geopend is. Een indicatielampje geeft aan wanneer er onderhoud nodig is.

airprotecting015-1536x866

Types toestellen

Airprotecting.com stelt drie types van toestellen voor inzetbaar naargelang de grootte van de ruimte.

Levering en plaatsing

Om de levensduur en kwaliteit te garanderen van de UV-C toestellen opteert Airprotecting.com ervoor om de toestellen altijd zelf af te leveren en te plaatsen. Ook vinden ze het belangrijk dat ze de klant persoonlijk kunnen informeren over de werking van het toestel.

Airprotecting.com pakt het coronavirus aan met UV-C licht 3

Service en onderhoud

Airprotecting.com biedt zijn klanten een jaarlijks onderhoudscontract. Zo kunnen ze een degelijke garantie en werking aanbieden. Tijdens het onderhoud van het toestel checken ze de filters, lampen en ventilatoren. Het toestel wordt volledig gereinigd en eventueel versleten onderdelen vervangen.

Financieringen

Airprotecting.com biedt bedrijven de mogelijkheid om de aankoop van een UV-C-toestel te financieren via Grenke Lease.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights