Los van het keiharde werken, krijgen medewerkers in de horeca soms nogal wat te verduren van de gasten. Zes kelners uit de Nederlandse horeca klappen anoniem uit de biecht. Huiver mee!
Inhoudsopgave
Werken in de horeca
Als je in de horeca werkt, is de kans groot dat je moet werken op momenten dat iedereen vrij is. Op feestdagen en in het weekend bv. Er zijn dan altijd heel veel mensen die uit eten willen, omdat ze niet zelf willen koken. En ook rond etenstijd ben je aan het werk.
Het werk in de horeca is niet eenvoudig, dus heb wat respect voor wie in de horecasector werkt. Soms loopt het letterlijk uit de hand of de broek bij sommige gasten. Lees hieronder de zes getuigenissen.
Gooi die vieze luier even weg
Het was tijdens de lunch heel druk in de zaak en ik liep het terras. Toen ik weer binnenkwam zag ik dat een vrouw haar baby aan het verschonen was, midden op een tafel.
Alsof dat nog niet erg genoeg was, vroeg ze aan mij of ik de luier even weg kon gooien. Het damp kwam er nog vanaf.
Masturberen
Er kwam een stel naar me toe om te zeggen dat de gast aan het tafeltje naast ze zich aan het masturberen was.
Ik heb meteen gevraagd of hij wilde vertrekken. Hij wou nog betalen voor zijn koffie met speculaaskoekje, maar ik wou geen geld aannemen in dat geval. Het was een rondje van de zaak, maar terugkomen mag hij niet meer.
Grondwitloof, een iconische groente. Weetjes & 3 recepten
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Kreeft, langoest en langoustine. Met videorecept van Peter Goossens
Nee, de kreeft is niet de stoere echtgenoot van de slankere langoest! Het zijn heel verschillende schaaldieren. Hier even de...
Jeneverbessen. Met 2 recepten voor jeneverbessensaus bij wild
Het gebruik van de jeneverbessen gaat terug tot de aloude Griekse en Arabische geneeskunde. Jeneverbessen zijn heel gezond en een...
Vulling voor kalkoen en ander gevogelte. Weetjes en 2 recepten
Als je graag aan tradities vasthoudt, zal je waarschijnlijk een kalkoen bereiden voor kerst. En om die een feestelijk tintje...
Ken je deze 4 verschillende keurmerken voor vis en zeevruchten?
Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen?
Vingers on ons personeelseten
Toen we net aan tafel zaten met het personeelsteam om te eten, liep er een mevrouw langs de keuken. De bakken met personeelseten stonden zoals steeds nog op de pas, voor als we bij willen scheppen.
Na een vlugge blik erop te hebben geworpen, dook mevrouw erin met haar vingers, en begon lekker te smikkelen.
We vroegen mevrouw in kwestie of ze dit normaal vond. Ze liep rood aan en maakte ze dat ze weg kwam.
De Belgische Wijnambassadeur 2024 is gekend
De rol van de Belgische Wijnambassadeur is cruciaal voor de promotie van Belgische wijnen, zowel nationaal als internationaal. Deze ambassadeur...
Niet 1 Belgische koningin heeft zoveel koks geïnspireerd
Een beetje culinaire geschiedenis ... ere aan wie ere toekomt! Bij ons weten heeft niet één Belgische koningin zoveel koks...
Kookt de Europese horeca op gas of elektriciteit in 2025?
De keuze tussen koken op gas of elektriciteit in de Europese horeca is een veelbesproken onderwerp. Beide hebben hun voor-...
De koffiegeneratie doet de horeca boomen in 2024
De koffiegeneratie heeft volgens verschillende bronnen een significante impact op de horecasector. Hun voorkeuren en consumptiepatronen stimuleren de groei van...
Horeca Marokko: snelgroeiende sector sinds 2010
De horeca in Marokko is een levendige en snelgroeiende sector die sterk verweven is met de rijke cultuur en tradities...
Poepbroek
Er stond ooit een vrouw bij ons aan de bar te drinken. Toen begon het ineens ontzettend te stinken. Ik begreep niet waar het vandaan kwam, totdat ik vanachter mijn bar kwam.
En toen zag ik dat de hoopjes zo langs de dame haar broekspijp op de grond vielen. Ik heb de vrouw zo snel mogelijk naar buiten geëscorteerd. En wat ze in het café achterliet heb ik opgeruimd. Dit was een mindere werkdag.
Gast knipt teennagels
Ik stond achter de bar toen ik ineens een geluid hoorde dat ik wel herkende, maar niet kon plaatsen. Het bleek het geluid te zijn van een man die zijn gigantische teennagels aan het knippen was en de restanten op de grond liet vallen.
Nadat ik was bijgekomen van de situatie, vroeg ik hem, gewapend met stoffer en blik of hij wel even zijn eigen zooi wilde opruimen. Wist hij me ook nog schaapachtig aan te kijken alsof ik het was die niet helemaal normaal was.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
Dat is niet hoe je vongole eet
Nadat ik de bestelling spaghetti met vongole bij de gast op tafel had neergezet ging het al snel mis. Toen ik weer bij de bar aankwam, hoorde ik een hard geluid alsof iemand over een grindpad liep.
Ik draaide me om en ik zag de gast met pijn en moeite kauwen op de schelpjes. De tranen stonden in zijn ogen op het punt dat ik weer bij de tafel kwam en de lieve man uitlegde dat de schelpjes niet eetbaar zijn.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bron: Laura Grilo Melo – FavorFlav