• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Dit zijn de 5 populairste vleesvervangers. Weetjes en honderden recepten.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
17/12/2020
in Kennisbank
0
Dit zijn de 5 populairste vleesvervangers. Weetjes en honderden recepten.
7
SHARES
466
VIEWS

Lees ook:

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Als vegetariër en/of veganist is het niet gemakkelijk om voldoende proteïnes, vitamines en voedingstoffen binnen te krijgen. Heb jij geen idee welke vleesvervangers het best zijn? Laat je dan helpen door dit handig lijstje, weetjes en honderden recepten.

Vleesvervangers

Het aantal vegetariërs zit in de lift en hetzelfde geldt voor het aanbod aan vleesvervangers. Maar voorzien zij jouw lichaam wel van de noodzakelijke voedingsstoffen? Niet helemaal, zo legt diëtist Nichola Ludlam-Rain uit aan The Independent.

“Proteïnen afkomstig van planten zijn over het algemeen onvolledig. Daarmee bedoel ik dat ze niet alle vereiste aminozuren bevatten om de proteïneblokjes mee te vormen. Wie geen of weinig vlees eet, moet dus zeker voldoende en gevarieerde alternatieven op het menu zetten”, legt hij uit. “Soja, quinoa en hennep zijn de enige plantaardige proteïnebronnen die de essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft bevatten.”

Daarnaast is het ook belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de meeste vegetarische proteïnebronnen minder eiwitten bevatten dan hun dierlijke tegenhanger. Een overzichtje van de populairste proteïnebronnen en hun belangrijkste voedingsstoffen.

- ADVERTENTIE -

Tofu

In tegenstelling tot de meeste plantaardige proteïnes, bevat tofu alle noodzakelijke aminozuren die we uit onze voeding moeten halen. Daarnaast is het ook erg betaalbaar, en dus een heel dankbaar alternatief voor vlees. Bekijk de video hoe deze vleesvervanger wordt gemaakt.

Tempeh

Tempeh is een gefermenteerd sojaproduct dat de afgelopen jaren erg populair geworden is als vleesvervanger. Het bevat veel proteïnes en probiotica, maar daarnaast is het ook een bron van magnesium.

vleesvervangers - tempeh

Seitan

Seitan is een veganistische proteïnebron die vooral gemaakt wordt van graangluten en water, maar ook ijzer en selenium bevat. Dat maakt van seitan een goede optie voor veganisten die geen sojaproducten of andere populaire vegetarische ingrediënten eten.

vleesvervangers - seitan
eindejaarsmenu Horeca Webzine facebook twitter
Bestel je eindejaarsmenu voor thuis in je bubbel

Quorn

Quorn bevat veel vezels en weinig verzadigde vetten, waardoor het een uitstekende eiwitbron is. Omdat quorn zo gemakkelijk te verwerken valt, is het terug te vinden in allerhande vleesvervangers: van hamburgers tot worsten en andere ‘vleesachtige’ alternatieven.

Sojabrokken

Sojabrokken, TVP (= Textured Vegetable Protein), nepvlees, kunstvlees, … verschillende benamingen voor hetzelfde sojaproduct. Het is gemaakt van ontvet sojameel, dat in verschillende vormen wordt geperst, waarna het wordt gedroogd. Droog samengeperst sojameel, het klinkt niet erg smakelijk. Maar in de lijst vleesvervangers, één die in de keuken wel zijn plaats heeft, mits klaargemaakt als vlees. Bijvoorbeeld in een spaghettisaus.

ChefsproVeggie

Studies geven aan dat meer en meer chefs openstaan om een uitgebreider en kwalitatiever veggie aanbod te bieden in hun keukens. Extra kennis en inspiratie rond vegetarisch koken is natuurlijk steeds welkom. ChefsproVeggie biedt op betrouwbare en geloofwaardige wijze een informatief en inspirerend antwoord op vragen rond vegetarische voeding.

vegetarisch ChefsproVeggie Horeca Webzine

Waarom vleesvervangers aanbieden?

In de eerste plaats omdat er vraag naar is. Uit onderzoek van iVOX begin dit jaar blijkt dat veggie eten in de lift zit, zo’n 13,4% van de Belgen eet 3 keer of meer vegetarisch per week. We merken ook dat cateraars steeds vaker de vraag krijgen om gerechten met vleesvervangers te voorzien. Het kan dan gaan om een afname van 5 tot 10 procent van het totale aanbod. 

Ook zonder dat er expliciet vraag is naar veggie gerechten kan je de afname doen stijgen door bijvoorbeeld mee te doen met Donderdag Veggiedag, in het leven geroepen door EVA vzw. 

Door op donderdag extra aandacht te besteden aan veggie maaltijden, door bijvoorbeeld een specialer gerecht klaar te maken en aan sensibilisering te doen, kan de afname van veggie gerechten stijgen tot 60 à 70 procent van het totaal.

  • Aanbieding! cantine dei châteaux vini Horeca Webzine

    Pakket 3×3 wijnen ‘Cantine Dei’

    €140,91 €126,80
    In winkelmand
  • Aanbieding! Spaanse wijnen LLEBRE AUZELLES VILOSELL copy

    Pakket 3×2 wijnen ‘Tomàs Cusiné’

    €82,00 €70,00
    In winkelmand
  • Aanbieding!

    Formule ‘Pro’

    €225,00 €175,00
    In winkelmand

Hoe vleesverangers aanbieden?

Zoek het niet te ver. Bijna elk vlees- of visgerecht kan je omtoveren tot een heerlijke, vegetarische variant, zonder dat er veel speciale ingrediënten aan te pas komen. Met een minimale ingreep maak je je oude vertrouwde recepten in een handomdraai vegetarisch. 

Vervang het gehakt in je spaghettisaus door een van de vleesvervangers, in een wok door vegetarische wokstrips en een hamburger door een veggieburger van seitan. Ja, zo eenvoudig kan het zijn! Vele groothandels hebben een degelijk assortiment aan producten met vleesvervangers.

gratis abonnement Horeca Webzine (1)

Ontdek honderden recepten met vleesvervangers.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!

Tags: veganvegetarischveggieweetjes
Share7TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Doormodderen of de boel verkopen voor €1

Next Post

Bij deze 3 Limburgse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
mastercooks of belgium 21 meesterkoks box bon moments copy copy (1)

Bij deze 3 Limburgse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.