• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank Weetjes

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

Horeca Webzine by Horeca Webzine
24/04/2020
in Weetjes, Kennisbank
0
Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown
267
SHARES
1.6k
VIEWS

Werken als gastheer, gastvrouw of ober is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er een beetje gevoel voor hebben. En dingen voor opgeven ook. Want je werkt net als de koks bijvoorbeeld op tijden waarop al je vrienden leuke dingen aan het doen zijn. Maar in de lockdown naar aanleiding van COVID-19 mis je ongetwijfeld nu wel deze 10 dingen, of net niet.  

Horecajobs

Als je het niet leuk vindt om ’s avonds, of op feestdagen te werken, betekent het niet meteen dat je helemaal niet in de sector kunt werken.

Er zijn ook nog genoeg jobs waar je enkel overdag werkt.

10 herkenbare momenten

We hebben de meest herkenbare momenten verzameld die iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt, en specifiek obers zullen herkennen en misschien nu wel mist.

Want wat houden we van toch van onze job in de horeca.

Lees ook:

Horeca-uitbaters worden niet als serieuze gesprekspartners behandeld

Horecafonds eist eindejaarspremies terug via uitbaters

1- Voor de ober is er meestal geen tijd voor een complete maaltijd.

Dan maar een stukje vlees hier, een frietje daar en heel wat borrelnootjes. Tijdens de lockdown ga je als ober zeker wel even de tijd kunnen nemen nu om met je gezien lekker te eten op tijd en stond.

ober Horeca Webzine

2- Je voeten krijgen het hard te verduren.

Een massage op het einde van de dag verdien je wel als ober. Nu je thuis zit, ga je ze zeker kunnen (laten) verwennen.

3- Een sigaretje roken lukt je in 30 seconden.

Geef toe, het is toch wel heerlijk om een sigaret te kunnen roken zonder je te moeten haasten. En dit terwijl er wel patrons zijn die het graag zouden zien dat obers de sigaret afzweren.

4- Je sluit de werkdag altijd af met een of meerdere drankjes.

Dit moet nu wel het lastigste zijn om niet meer met de collega’s één of meerdere drankjes te kunnen gaan drinken in je favoriete nightbar.

5- Je hebt een goede neplach ontwikkeld.

Met domme grapjes van gasten leer je wel ‘lachen’. Misschien kan je oefenen met deze flauwe mopjes om hen na de lockdown van een antwoord te voorzien.

ober Horeca Webzine

6- Je staat uren te poetsen als het rustig is.

En wat verlang je toch dat de eerste gasten binnenkomen. Nu nog meer dan ooit te voren…

7- Het is opeens superdruk.

En al hebt je voor de lockdown vervloekt je mist ongetwijfeld dit gevoel dat het na uren muisstil te zijn in de zaak, en het opeens zonder dat je het goed beseft het superdruk is.

8- Je hebt een hekel aan klagende gasten.

Hoeveel zou je nu niet geven voor een klagende gast?

9- Je hebt minimaal 1 keer in je leven drank over iemand gegooid.

Hoe goed je ook oplet, gebeurt het wel eens. En het is daarom nog niet altijd jouw fout. Maar als het je nog nooit overkomen op het werk, dan kan het nu wel thuis gebeuren met de kids rondom je.

10- Je collega’s voelen net als familie.

Wat er ook gebeurt, hoe hard je elkaar soms de huid vol schelden, als er iets gebeurt, dan zijn de collega’s er altijd om je te helpen. En dat wensen we je nu ook. Horeca Webzine is er althans om jullie ook een hart onder de riem te steken.

En je zou dus voor geen goud je baan willen inruilen voor een kantoorbaantje, want je job in de horeca is de beste.

Maak je daarom ook maar lid van deze community. Hou je veilig en gezond!

Bron: SGXL

Tags: horecahorecajobshorecamedewerkeruitbater
Share267TweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Een financieel plan opstellen doe je aan de hand van deze 4 stappen

Next Post

Sushi: 5 weetjes en een uitzonderlijk recept

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Sushi: 5 weetjes en een uitzonderlijk recept

Sushi: 5 weetjes en een uitzonderlijk recept

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021
overbruggingsrecht advies horeca webzine

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

01/03/2021
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

01/03/2021
mastercooks of belgium 28 meesterkoks box bon moments Young Masters

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

26/02/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.