• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Leveranciers

Biofase: duurzame rietjes en bestek van avocadopitten

Maak kennis met de Premium Partner van Horeca Webzine met toch wel heel ecologische producten.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
12/11/2020
in Leveranciers
1
Biofase: duurzame rietjes en bestek van avocadopitten
133
SHARES
468
VIEWS

Echte duurzaamheid vertrekt vanuit de basis. En daar zetten ze bij Biofase heel sterk op in. Zo transformeren ze avocadopitten van agro-industrieel afval tot biorietjes en bestek. Maak kennis met de Premium Partner van Horeca Webzine met toch wel heel ecologische producten.

Biofase

Biofase ontwikkelt uitsluitend producten met agro-industrieel afval en natuurlijke bronnen als grondstof. Dankzij de verwerking van plantaardige grondstoffen zijn de biorietjes en bestek volledig biologisch afbreekbaar zonder tussenproces. Goed voor de laagste ecologische voetafdruk in zijn categorie.

Biofase wil bijdragen tot een planeet zonder plastic waar onze kinderen kunnen groeien en bloeien dankzij de kracht van de natuur.

Avocado

De avocado is een magische vrucht. Naast zijn heerlijke smaak bevat de vrucht ook fors wat voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Biofase ontdekte dat de avocadopitten magische eigenschappen bevatten die omvormbaar zijn tot biologisch afbreekbaar polymeer en ontwikkelden we een technologie die avocadopitten verwerkt tot bioplastic en waarvan de impact op het milieu minimaal is. Een ecologische oplossing in de strijd tegen plastic.

Biofase biorietjes

Biorietjes en bestek

Na Amerika, Zuid-Europa en de UK, zijn de biologisch afbreekbare rietjes vanaf nu ook verkrijgbaar op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Een belangrijke stap in de vervanging van BPA- en PLA-houdende producten die ons milieu en onze ecosystemen zwaar onder druk zetten.

Lees ook:

De skrei terug in het aanbod van de vishandelaar! Weetjes en 4 kwaliteitspunten

Horeca-ondernemers: “Vergeet je leveranciers niet!” Advies en 8 tips voor een financieel stappenplan.

Met avocadopitten als grondstof draagt Biofase bij aan de verwerking van agrarisch afval tot een milieuvriendelijk alternatief voor schadelijk plastic. Dit dankzij de baanbrekende technologische uitvinding van Scott Munguia in 2013, een Mexicaanse agrarische wetenschapper met een internationale reputatie.

Mexico verwerkt meer dan 50% van de avocado’s ter wereld per jaar voor de productie van o.a. guacamole en olie. Met zijn technologische uitvinding heeft hij een manier gevonden om de avocadopitten die als onbruikbaar afval dienden een herbestemming te geven als grondstof voor een biologisch afbreekbaar assortiment met ondermeer rietjes en bestek.

Biofase Horeca Webzine

Biofase-producten zijn afbreekbaar binnen een periode van één jaar, waarvan 60% binnen de 240 dagen. Daarnaast heeft het ontwikkelingsproces een extreem lage koolstofvoetafdruk omdat er geen teelt en oogst van gewassen nodig is.

De combinatie van natuurlijke grondstoffen en een uitgekiend productieproces maken van Biofase-producten het beste alternatief dat commercieel beschikbaar is voor PLA- en BPA-houdende plastic. Op die manier brengt Biofase Benelux-producten op de markt die echt een verschil maken. Zo helpt ze de toekomst veilig te stellen voor de generaties van vandaag en morgen.

De rietjes en bestek zijn biologisch afbreekbaar dankzij hun natuurlijke oorsprong uit avocadopitten. Een ecologisch alternatief dat een aanzienlijk verschil maakt in de strijd om een plasticvrije wereld.

Abonneer je op Horeca Webzine en maak wekelijks kans op een leuk geschenk.

Biologisch herkomstonderzoek

Criteria voor validatie

De producten van Biofase voldoen aan de internationale specificaties die door de American Society for Testing and Materials (ASTM) zijn vastgesteld in de ASTM D6866-12-aanduiding (standaard testmethode voor biobased vaste, vloeibare en gasvormige monsters met behulp van radiocarbonanalyse).

Deze certificatie toont aan dat Biofase-producten ten minste 60% thermoplastisch biopolymeer bevatten dat is afgeleid uit avocadopitten en biologisch afbreekbaar is. Dat laat verdelers toe de producten gelabeld als biobased en biodegradeerbaar op de markt te brengen.

biofase bestek biorietjes

Chemische samenstelling van de producten

60% biopolymeren gewonnen uit avocadopitten en 40% synthetische organische verbindingen (synthetische polymeren, koppelstoffen, pigmenten en andere additieven).

Biologische oorsprong en afbreekbaarheid

Het bestek en de biorietjes van Biofase zijn gemaakt van biopolymeren uit avocadopitten en andere biologisch afbreekbare componenten die een afbreekproces van 2 fasen ondergaan. De biopolymeerketens van de avocadopitten worden door vocht en warmte van de afvalstapel aangevallen en splitsen. Hierdoor ontstaan kleinere polymeren die verwerkt worden door micro-organismen uit de bodem.

Het bestek en de rietjes worden zo door een groot aantal micro-organismen gemetaboliseerd. Het eindresultaat van dit biologische proces is kooldioxide, water en bodemvoedingsstoffen. Bij dit proces ontstaan geen giftige bijproducten. De componenten die niet afkomstig zijn van de avocadopitten (40%) breken tijdens een groter tijdsbestek af. Ook dit proces is afhankelijk van vocht en temperatuur. De biologische bestanddelen van het Biofase-bestek en -rietjes voldoen aan de ASTM D686612 internationale standaard.

Tijdsduur van de biologische afbraak

Volgens de factoren die beschreven staan in de internationale ASTM-standaard zullen de biorietjes en het bestek ontbinden in ongeveer 240 dagen. Het afbreekproces wordt beïnvloed door de eigenschappen van de milieuomstandigheden waarin de producten zich bevinden en worden bepaald door warmte, vocht en micro-organismen. Het resultaat van een onderzoek door derden toont aan dat 24% biologisch afbreekt in 85 dagen en is uitgevoerd in een bodem van 20°C, in gereguleerde vochtigheid. Aangezien de biorietjes en het bestek 60% biopolymeren uit avocadopitten bevatten, breken deze producten na ongeveer 240 dagen af.

Onderzoek naar de biologische afbreekbaarheid

Onderzoek door derden wees uit dat de rietjes en het bestek afbreekbaar zijn in de bodem en op stortplaatsen in normale omgevingscondities. De snelheid van biologische afbraak is dan ook afhankelijk van de omgevingscondities. De rietjes en het bestek hebben geen behandeling nodig om het afbreekproces te starten in tegenstelling tot PLA of andere composteerbare producten die pas afbreken bij verhitting tot 105-1080 20°F voor compost en biologische afbraak.

Conclusie van het onderzoek

De biorietjes en bestek van Biofase voldoen aan de internationale normen voor biobased content. Verdelers en gebruikers kunnen onze producten op de markt brengen gelabeld als biobased en biologisch afbreekbaar.

Lees meer over Biofase.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!

Abonneer je op Horeca Webzine en maak wekelijks kans op een leuk geschenk.

Bron: Biofase

Tags: biohorecamedewerkerleverancierrietjesuitbaterwinactie
Share133TweetShare
Previous Post

Deze 8 veel gemaakte fouten maken je medewerkers ziek.

Next Post

Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

Comments 1

  1. Pingback: La Distillerie is beste groenterestaurant van de wereld 2020 - Horeca Webzine

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

22/01/2021
Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

22/01/2021
IYFV 3 pastinaak groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer

21/01/2021
griekse frituur restaurant genk

De Griekse Frituur – O Geros in Genk, niet zomaar een Griek

21/01/2021
koffie-cocktail-Horeca-Webzine-koffiecocktail

Koffiecocktail: koffie en de cocktail hebben elkaar gevonden. Weetjes en 2 recepten

20/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.